Τσίπρας, Μητσοτάκης και Σαμαράς στα 'κατάστιχα' της Ρούπα

Αλέξης Τσίπρας, Κυριάκος Μητσοτάκης, Αντώνης Σαμαράς, Λουκάς Παπαδήμος, Ευάγγελος Βενιζέλος και Παναγιώτης Ρουμελιώτης στη «λίστα Ρούπα». Η ΕΛ.ΑΣ. πάντως δεν τα αξιολογεί ως σημαντικά ευρήματα και δεν τα θεωρεί ενδείξεις στοχοποίησης

Πιθανοί υποψήφιοι στόχοι της Πόλα Ρούπα, άγνωστο αν και πότε, ήταν ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, ο Πρόεδρος της ΝΔ και αρχηγός της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης Κυριάκος Μητσοτάκης και ο πρώην πρωθυπουργός και πρώην πρόεδρος της ΝΔ Αντώνης Σαμαράς.

Την είδηση αυτή μετέφερε τηλεφωνικά στους δύο πολιτικούς ο ίδιος ο αναπληρωτής υπουργός Προστασίας του Πολίτη κ. Νίκος Τόσκας, ότι δηλαδή ανάμεσα σε υπόλοιπα ονόματα εταιρειών, επιχειρήσεων, ΔΕΚΟ, υπουργείων, επιχειρηματιών και εφοπλιστών του Πειραιά, πολιτικών φορέων και πολιτικών, αναφέροντας και τα δικά τους ονόματα…

Μάλιστα, σύμφωνα με πληροφορίες μας, ο αρχηγός της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης ζήτησε να λάβει ενημέρωση και από τον ίδιο τον Αρχηγό της ΕΛ.ΑΣ. Αντιστράτηγο κ. Τσουβαλά, ο οποίος βεβαίως μετέβη στο Μοσχάτο και έδωσε την σχετική ενημέρωση στον κ. Μητσοτάκη.

Ωστόσο, σύμφωνα με κορυφαίους κύκλους του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη, με τον ίδιο τρόπο που επιβεβαιώνεται ότι έγιναν αυτά τα τηλεφωνήματα και ενημερώθηκαν οι δύο πολιτικοί ότι τα ονόματά τους αναφέρονταν σε αυτές τις ιδιόχειρες σημειώσεις, με τον ίδιο τρόπο διαψεύδουν ότι τυχόν υπήρχαν σαφείς σημειώσεις και προσχέδια επίθεσης σε συγκεκριμένο, τόπο και χρόνο και με τυχόν συγκεκριμένο τρόπο…

Και για να γίνει ακόμα πιο κατανοητό, αυτό που τονίζουν κορυφαίοι κύκλοι της ΕΛ.ΑΣ. είναι ότι ανάμεσα στα ονόματα αυτά που αναφέρονταν στις ιδιόχειρες σημειώσεις της Ρούπα, ήταν αυτό του ίδιου του Πρωθυπουργού της χώρας, Αλέξη Τσίπρα, του Ευάγγελου Βενιζέλου, του Γιώργου Παπανδρέου, του Λουκά Παπαδήμου και του Παναγιώτη Ρουμελιώτη. Και αυτό το τονίζουν οι συγκεκριμένοι αξιωματικοί για να δείξουν ότι ναι μεν αναφέρονταν στις σημειώσεις της τόσο ηχηρά ονόματα, αλλά αυτό επ’ ουδενί λόγο δεν σημαίνει ότι υπήρχαν συγκεκριμένα προσχέδια επίθεσης σε βάρος τους.

Ενδεχομένως λοιπόν, για την Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία, να θεωρούνται στόχοι οι πολιτικοί άντρες και τραπεζίτες που προαναφέρθηκαν, όπως δύνανται να θεωρούνται στόχοι και όσοι άλλοι αναφέρονταν σε αυτές τις σημειώσεις, αλλά τονίζουν οι ίδιες πηγές ότι δεν υπήρχαν σημειώσεις με σαφήνεια χρόνου και τόπου όπως π.χ. στο «Σχέδιο Γοργοπόταμος» ή στα σχέδια που εντόπισαν πριν δύο χρόνια οι Αρχές στην κατοχή ενός άλλου συλληφθέντα του Επαναστατικού Αγώνα στον Βύρωνα και αναφέρονταν με σαφήνεια χρόνου τα σχέδια επίθεσής τους στα τότε γραφεία της ΝΔ στην Λ. Συγγρού, ανήμερα της επετείου ίδρυσής της, στις 4 Οκτωβρίου 2014.

Μάλιστα, για να γίνει κατανοητή η σαφήνεια των σημειώσεων, σε εκείνη την περίπτωση είχε ως εξής: «1/10 και 2/10 κατοπτεύσεις, 3/10 Πρόβα τζενεράλε, 4/10 τάπερ, ποδήλατο, λουκάνικα (σ.σ. εκρηκτικά)»…

Επιπλέον, σε αυτή την περίπτωση είχε βρεθεί σχεδιάγραμμα του λιμανιού του Πειραιά, καθώς και χρονομέτρηση της διαδρομής από το γκαράζ στο Βύρωνα μέχρι τον Πειραιά και επιστροφή στον Βύρωνα, η οποία υπολογιζόταν από τον συντάκτη στα 16 λεπτά και επίσης δείχνει πόσο κοντά σε χτύπημα βρίσκονταν.

Ανάλογες σημειώσεις με τις τελευταίες που στοχοποιούν την περιοχή του Πειραιά και πολύ συγκεκριμένο εφοπλιστή της περιοχής, μεταξύ άλλων επιχειρηματιών, ανακάλυψαν οι Αρχές και αυτή την φορά. Φαίνεται λοιπόν πως σίγουρα η Πόλα Ρούπα ετοίμαζε χτύπημα και μάλιστα με μεγάλο αντίκτυπο, αλλά δεν είναι σαφές ακόμα το πότε ακριβώς. Μάλλον σύντομα όμως, αρκεί να λάβει κανείς υπόψη ότι τα υλικά για τις βόμβες ήταν φορτωμένα στα δύο αυτοκίνητα στο γκαράζ του Αλίμου και ετοιμαζόταν να τα μεταφέρει σε νέο γκαράζ που μίσθωσε η Κωνσταντίνα Αθανασοπούλου στη Νέα Χαλκηδόνα.

Το σχόλιο του Κυριάκου Μητσοτάκη

Σημειώνεται ότι με ανάρτησή του στο twitter, ο πρόεδρος της ΝΔ σημείωσε: "Έχω απόλυτη εμπιστοσύνη στην Ελληνική Αστυνομία. Δεν μπορώ να πω το ίδιο για τους πολιτικούς προϊστάμενους της Ααστυνομίας".

ADVERTISING

SHARE: