Βαγγέλης Μαρινάκης: Ελεύθερος με εγγύηση 200.000 ευρώ

Ο πρόεδρος της Ολυμπιακού Γιώργος Μαρινάκης, στο  γραφείο του ειδικού ανακριτή σε θέματα διαφθοράς, Γιώργου Ανδρεάδη στα δικαστήρια της οδού Ευελπίδων την Πέμπτη 18 Ιουνίου 2015, για να απολογηθεί για τις κατηγορίες του στην υπόθεση της ύπαρξης εγκληματικής οργάνωσης στο ελληνικό ποδόσφαιρο.(EUROKINISSI-ΣΤΕΛΙΟΣ ΣΤΕΦΑΝΟΥ)
Ο πρόεδρος της Ολυμπιακού Γιώργος Μαρινάκης, στο γραφείο του ειδικού ανακριτή σε θέματα διαφθοράς, Γιώργου Ανδρεάδη στα δικαστήρια της οδού Ευελπίδων την Πέμπτη 18 Ιουνίου 2015, για να απολογηθεί για τις κατηγορίες του στην υπόθεση της ύπαρξης εγκληματικής οργάνωσης στο ελληνικό ποδόσφαιρο.(EUROKINISSI-ΣΤΕΛΙΟΣ ΣΤΕΦΑΝΟΥ) EUROKINISSI

Ελεύθερος με περιοριστικούς όρους αφέθηκε ο Βαγγ. Μαρινάκης μετά από την πεντάωρη απολογία του. Του απαγορεύθηκε η ενασχόληση με το ποδόσφαιρο

Ιδιαίτερα χαμογελαστός εξήλθε το ανακριτικού γραφείου ο πρόεδρος της ΠΑΕ Ολυμπιακός Βαγγέλης Μαρινάκης, μετά την απολογία του στον ανακριτή Διαφθοράς για την εγκληματική οργάνωση στο ποδοσφαιρο.

Ο Βαγγ. Μαρινάκης αφέθηκε ελεύθερος με τους περιοριστικούς όρους της καταβολης εγγύηση ύψους 200.000 ευρώ, της απαγόρευσης ενασχόλησης με το ποδοσφαιρο και της εμφάνισης σε ΑΤ της περιοχής του.

Επί πέντε ώρες τουλάχιστον ο προεδρος του Ολυμπιακού έδινε εξηγήσεις για τα πέντε κακορυγήνατα που του αποδίδονται (ένταξη και διευθυνση σε εγκληματικη οργανωση, ηθική αυτουργία σε δωροδοκία, απάτη και άλλα).

Στο πλευρό του βρέθηκαν δεκάδες οπαδοι του Ολυμπιακού οι οποιο χειροκρότησαν τον Βαγγ. Μαρινάκη κατά την έξοδό του. Φώναξαν "κάτω τα χέρια από τον πρόεδρο" και "συκοφάντες".

Αξιζει πάντως να σημειωθεί ότι δεν εχει ακόμη διευκρινιστεί τί ακριβώς ισοδυναμεί ο όρος της απαγόρευσης ενασχόλησης με το ποδόσφαιρο, αφού ο Β. Μαρινάκης είναι πρόεδρος της ΠΑΕ.

Επικρατέστερη πάντως εκδοχή αναφορικά με τον όρο της απαγόρευση ενασχόλησης με το ποδόσφαιρο είναι η υπερασπιση Μαρινάκη να προσφύγει κατά του επίμαχου όρου στον ανακριτή Διαφθορας.

Ο δικαστικός λειτουργός, σύμφωνα με πληροφορίες, θα είναι αυτός που θα αποφασίσει τελικά αν πρέπει ή όχι να αποχωρήσει ο Β. Μαρινάκης από τη διοίκηση της ΠΑΕ Ολυμπιακός. Η ανακριτική έρευνα δεν έχει ολοκληρωθεί καθώς το Σεπτέμβρη έχει κληθεί, με δικαστική συνδρομή, με την ιδιότητα του κατηγορούμενου ο πρώην προπονητής του Ατρομήτου Σαπίντο. Πρόκειται για τον τελευταίο κατηγορούμενο που αναμένεται να απολογηθεί.

ADVERTISING

SHARE: