Βαρβιτσιώτης: “Εμπλέκονται και άλλοι εντός και εκτός Ελλάδας στο κύκλωμα της ηρωίνης”

Βαρβιτσιώτης: “Εμπλέκονται και άλλοι εντός και εκτός Ελλάδας στο κύκλωμα της ηρωίνης”
Επιχείρηση εντοπισμού και κατάσχεσης νέας μεγάλης ποσότητας ηρωίνης (986,600kgr) και σύλληψη μελών του κυκλώματος διακίνησής τους σημειώθηκε το βράδυ του Σαββάτου 21 Ιουνίου 2014, από στελέχη του Λ.Σ. Ειδικότερα, στο πλαίσιο της συνεχιζόμενης έρευνας και υπό την συνεχή εποπτεία των αρμόδιων Εισαγγελικών Αρχών, τα στελέχη της Διοίκησης Ασφαλείας του Κεντρικού Λιμεναρχείου Πειραιά σε συνεργασία με τη Διεύθυνση Δίωξης Ναρκωτικών και Λαθρεμπορίου του ΥΝΑ/Α.Λ.Σ. - ΕΛ.ΑΚΤ. και το Ομοσπονδιακό Γραφείο στην Αθήνα της Αμερικάνικης Υπηρεσίας Δίωξης Ναρκωτικών (DEA), αξιοποιώντας το ήδη συγκεντρωθέν υλικό και αξιολογώντας πληροφορίες του Λιμενικού Σώματος, προέβησαν στον εντοπισμό εννιακοσίων ογδόντα έξι κιλών και εξακοσίων γραμμαρίων (986,600kgr) ηρωίνης, καθώς και στη σύλληψη του ενδεκαμελούς πληρώματος του Δ/Ξ πλοίου βNOOR ONEβσημαίας Τόγκο. Συγκεκριμένα, Δ/Ξ ονόματι βNOOR ONEβ, το οποίο βρίσκεται στην περιοχή Βλήχας Ελευσίνας, είναι το πλοίο το οποίο μετέφερε την ανωτέρω ποσότητα ηρωίνης από τα διεθνή ύδατα μεταξύ του Ομάν και του Πακιστάν, καθώς και την ποσότητα των ενός τόνου, εκατόν τριάντα τριών κιλών και τετρακοσίων είκοσι γραμμαρίων (1.133,420 κιλά) ηρωίνης, που είχε εντοπιστεί και κατασχεθεί την 12-06-2014 σε αποθήκη στο Κορωπί. Και στην περίπτωση αυτή, η παραπάνω ποσότητα ηρωίνης των εννιακοσίων ογδόντα έξι κιλών και εξακοσίων γραμμαρίων (986,600kgr) ηρωίνης, τοποθετήθηκε σε Φ/Γ όχημα (κάτω από καύσιμη ύλη ΠΕΛΕΤ), το οποίο και την μετέφερε σε αποθήκη στην περιοχή Λαμπρίκα Κορωπίου. Πρώτες πρωινές ώρες σήμερα, στελέχη των προαναφερθέντων υπηρεσιών παρουσία Δικαστικού Λειτουργού, εντόπισαν και κατάσχεσαν συνολικά εκατόν τριάντα οκτώ (138) συσκευασίες με ηρωίνη συνολικού μικτού βάρους εννιακοσίων ογδόντα έξι κιλών και εξακοσίων γραμμαρίων (986,600kgr). Μέχρι στιγμής, η συνολική ποσότητα της ηρωίνης που έχει εντοπίσει και κατασχέσει το Λ.Σ β ΕΛ.ΑΚΤ., ανέρχεται σε δύο τόνους και εκατόν είκοσι κιλά (2,120 kgr), η μεγαλύτερη που έχει βρεθεί ποτέ σε ευρωπαϊκό έδ Eurokinissi

Δεν υπήρχε εμπλοκή της ΕΥΠ δήλωσε ο υπουργός Ναυτιλίας και Αιγαίου

«Έχουμε ακουμπήσει ένα από τα μεγαλύτερα κυκλώματα ηρωίνης σε όλη την ευρωπαϊκή ήπειρο. Οι πληροφορίες και οι αρχές Ασφαλείας ήταν του Λιμενικού και υπήρχε συνεργασία και με την αμερικανική υπηρεσία δίωξης ναρκωτικών (DEA). Δεν υπήρχε εμπλοκή της ΕΥΠ» δήλωσε στον ραδιοσταθμό «Βήμα FM» ο υπουργός Ναυτιλίας και Αιγαίου Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης, εκτιμώντας: «Θα βρούμε και άλλους ανθρώπους εμπλεκόμενους στο κύκλωμα, και εντός και εκτός Ελλάδας».

 «Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι επικεφαλής του κυκλώματος ήταν ο Γιαννακάκης, αλλά από εκεί και πέρα έχουμε ταυτοποιήσει κι άλλους, αλλά δεν έχουμε συλλάβει ακόμη» ανέφερε και συμπλήρωσε πως «από τη σύλληψη του πρώτου τόνου έως του δεύτερου, το Λιμενικό είχε μια ακόμη μεγάλη επιτυχία: τον εντοπισμό 350 κιλών μαριχουάνας σε ένα φορτηγό- μια επίσης μεγάλη επιτυχία».

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα