Βενιζέλος για Τσοχατζόπουλο: Σε αυτές τις υποθέσεις δεν πρέπει να διώκονται σύζυγοι ή παιδιά

Βενιζέλος για Τσοχατζόπουλο: Σε αυτές τις υποθέσεις δεν πρέπει να διώκονται σύζυγοι ή παιδιά
ΑΘΗΝΑ-Σε δεύτερο βαθμό θα εκδικαστεί σήμερα Παρασκευή ενώπιον του Πενταμελούς Εφετείου Κακουργημάτων η υπόθεση των εξοπλιστικών προγραμμάτων με πρωταγωνιστή τον πρώην υπουργό Εθνικής Αμυνας Άκη Τσοχατζόπουλου.(EUROKINISSI-ΓΕΩΡΓΙΑ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΥ) Eurokinissi

Ολοκληρώθηκε η κατάθεση Βενιζέλου στη δίκη για το "μαύρο πολιτικό χρήμα". "Δεν νομίζω ότι στα θέματα αυτά θα πρέπει να υπάρχει εμπλοκή συζύγων ή παιδιών. Όποιος όμως, φέρει την υπογραφή, έχει πολιτική και ποινική ευθύνη", ανέφερε

Χωρίς να δειχθεί ερωτήσεις από τον Ακη Τσοχατζόπουλο, σε αντίθεση με τον Κ. Σημίτη, ο Β. Βενιζέλος ολοκλήρωσε την κατάθεσή του μιλώντας για την εμπλοκή της συζύγου του πρώην υπουργού, Βίκυς Σταμάτη.

Ο συνήγορος της Γκούντρουν Μκολντενάουερ, Μιχ. Δημητρακόπουλος, ρώτησε τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ για το αν η εντολέας του και πρώην σύζυγος Τσοχατζόπουλου, αλλά και η νυν Βίκυ Σταμάτη, είχαν τέτοιες εξουσίες ώστε να ασκούν επιρροή στον Ακη Τσοχατζόπουλο.

Ο μάρτυρας απάντησε: “Δεν νομίζω ότι στα θέματα αυτά θα πρέπει να υπάρχει εμπλοκή συζύγων ή παιδιών. Όποιος όμως, φέρει την υπογραφή, έχει πολιτική και ποινική ευθύνη. Στη σφαίρα της πολιτικής υπάρχει και συλλογική ευθύνη”.

Είχε προηγηθεί η προσπάθεια της υπεράσπισης της Βίκυς Σταμάτη, να ρωτήσει σχετικά τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ. Η πρόεδρος της έδρας δεν επέτρεψε την ερώτηση, προκαλώντας την αναστάτωση συνηγόρων, με το Φρ. Ραγκούση να επιμένει: “Σήμερα είδατε μια γυναίκα να έρχεται για ένα αίτημα, ήθελα να το υποβάλω, διότι δεν ήξερα ποια θα είναι η κατάστασή της αύριο. Δεν το έκανα. Θέλω την άποψη ενός ανθρώπου που δεν είναι τυχαίος, για την επικοινωνιακή καταιγίδα που την τρίχα την κάναμε τριχιά, να πει μια γνώμη για την κατάσταση της Βίκυς Σταμάτη”.

Ο Β. Βενιζέλος κατέθεσε επίσης:

* για την υπό εξέταση δωροδοκία: “Δεν γνωρίζω αν οποιοσδήποτε έχει δωροδοκηθεί σε σχέση με τα TOR M1. Για το αν ορθά τα απέκτησε το ελληνικό κράτος, ακόμη και οι πολέμιοι του συστήματος έχουν παραδεχθεί ότι τα συγκεκριμένα συστήματα είναι ικανοποιητικά. Προς αποφυγή πάσης παρεξήγησης υπάρχει μια τομή ανάμεσα στην σκοπιμότητα της προμήθειας και στη δωροδοκία. Μπορεί να έχει νόμιμη επιλογή και να έχει παράνομες πράξεις. Επίσης μπορεί κάποιοι να έχουν παράνομες συναλλαγές για να διευκολύνουν φάσεις της σύμβασης. Δεν γνωρίζω”.

* για το αν διέγνωσε κάτι “ύποπτο” κατά την υπουργία Τσοχατζόπουλου: “Δεν παρακολουθούσα στενά τον κ. Τσοχατζόπουλο. Δεν μπορώ να γνωρίζω αν υπήρχε από την πλευρά του κάποια αρνητική προδιάθεση”.

Νωρίτερα, η υπεράσπιση Τσοχατζόπουλου προχώρησε στην εξέταση του Β. Βενιζέλου, με τον Λ. Κοτσαλή να ρωτά: “Στο άκουσμα της δίωξης σε βάρος του κ. Τσοχατζόπουλου αιφνιδιαστήκατε;”

Βενιζέλος: Δυστυχώς, δεν υπήρξε. Υπήρχαν πληροφορίες… επικοινωνιακά και δημοσιογραφικά. Λυπήθηκα πάρα πολύ….

Το δικαστήριο διέκοψε για την ερχόμενη Τετάρτη, οπότε έχουν κληθεί να καταθέσουν οι πρώην υπουργοί Γ. Παπαντωνίου και Βάσω Παπανδρέου, που επίσης διετέλεσαν μέλη του ΚΥΣΕΑ.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα