Βγαίνει από τη φυλακή ο Σάββας Ξηρός

Βγαίνει από τη φυλακή ο Σάββας Ξηρός
ΣΤΙΓΜΙΟΤΥΠΟ ΑΠΟ ΤΗΝ ΣΗΜΕΡΙΝΗ ΑΚΡΟΑΜΑΤΙΚΗ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ ΤΗΣ ΔΙΚΗΣ ΓΙΑ ΤΗΝ 17 ΝΟΕΜΒΡΗ.ΣΤΗΝ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ Ο ΚΑΤΗΓΟΡΟΥΜΕΝΟΣ ΣΑΒΒΑΣ ΞΗΡΟΣ EUROKINISSI

Στο νοσοκομείο ΑΧΕΠΑ θα νοσηλευθεί για 5 μήνες ο Σάββας Ξηρός. Τι αποφάσισε το Τριμελές Πλημμελειοδικείο Πειραιά

Διακοπή της κράτησης του Σάββα Ξηρού για πέντε μήνες, αποφάσισε το Τριμελές Πλημμελειοδικείο Πειραιά, προκειμένου να νοσηλευθεί για πέντε μήνες στο νοσοκομείο ΑΧΕΠΑ.

Ο Σάβας Ξηρός, που αντιμετωπίζει σοβαρά προβλήματα υγείας είχε καταδικασθεί πρωτόδικα σε 6 φορές ισόβια και 25 χεόνια κάθειρξη για συμμετοχή σε 5 δολοφονίες, ληστείες εκρήξεις στα πλαίσια της δράσης του ως μέλος της τρομοκρατικής οργάνωσης 17 Νοέμβρη. Η ποινή του μετά από προσφυγή του στο Εφετείο μειώθηκε σε 5 φορές ισόβια και 25 χρόνια κάθειρξη για συμμετοχή σε 5 δολοφονίες, ληστείες εκρήξεις και συμμετοχή στην οργάνωση.

Όπως ανέφερε η συνήγορός του, σύμφωνα με τους θεράποντες ιατρούς του, ο Σάββας Ξηρός αντιμετωπίζει σοβαρό πρόβλημα υγείας καθώς στο ένα μάτι του υπάρχει ολική απώλεια όρασης, ενώ στο άλλο έχει περιοριστεί σημαντικά. Τον Νοέμβριο, μάλιστα, χειρουργήθηκε στο ένα από τα δύο του μάτια.

Επίσης, πάντα σύμφωνα με όσα ανέφερε η συνήγορός του, έχει σοβαρό πρόβλημα ακοής, ενώ ένα μικρόβιο που προσέβαλε τον οργανισμό του μέσα στις φυλακές του έχει προκαλέσει σοβαρά οιδήματα στα πόδια και οι γιατροί εκτιμούν ότι για τη θεραπεία του θα πρέπει να μεταφερθεί εκτός των φυλακών.

Σημειώνεται ότι Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων έχει κάνει δεκτή την προσφυγή του Σάββα Ξήρου για ανεπαρκή παροχή ιατρικής φροντίδας και για παραβίαση του άρθρου 3 από το ελληνικό κράτος (απαγόρευση των βασανιστηρίων) της Ευρωπαϊκής Σύμβασης για την Προστασία των Δικαιωμάτων του Ανθρώπου και έχει επιδικάσει την καταβολή στον προσφυγόντα 1.000 ευρώ για ηθική βλάβη.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα