Βιασμός φοιτήτριας: Προσωρινά κρατούμενος κρίθηκε o 52χρονος

Βιασμός φοιτήτριας: Προσωρινά κρατούμενος κρίθηκε o 52χρονος
Ο 53χρονος φερόμενος ως δράστης της ομηρίας και της κακοποίησης της 22χρονης φοιτήτριας σε διαμέρισμα στην Δάφνη, οδηγείται στον ανακριτή την Τρίτη 9 Μαΐου 2017. (EUROKINISSI/ΣΤΕΛΙΟΣ ΜΙΣΙΝΑΣ) Eurokinissi

Στα κρατητήρια οδηγείται μετά την απολογία του ο 52χρονος άνδρας που κατηγορείται για το βιασμό φοιτήτριας στη Δάφνη

Προσωρινά κρατούμενος κρίθηκε μετά την απολογία του ο 52χρονος άνδρας που κατηγορειται για το βιασμό φοιτήτριας στη Δάφνη. Σύμφωνα με πληροφορίες, ο κατηγορούμενος για σωρεία κακουργηματικών πράξεων που σχετίζονται με το βιασμό της νεαρής φοιτήτριας, ενώπιον της τατκικής ανακρίτριας επανέλαβε όσα υποστήριξε και προανακριτικά.

Σε ανακοίνωση προχώρησαν οι πληρεξούσιοι δικηγόροι της νεαρής φοιτήτριας, Δήμητρα Ρίζου και Νίκος Κακολιάς, με την οποία κάνουν έκκληση για “κατανόηση και διακριτικό χειρισμό”.

Συγκεκριμένα, υποστηρίζουν τα εξής:

“Τις τελευταίες μέρες η ελληνική κοινωνία συμπάσχει με νεαρή φοιτήτρια, θύμα εγκληματικών και εξαιρετικά ειδεχθών πράξεων μεσήλικα. Η ίδια και η οικογένειά της εκφράζει την ευγνωμοσύνη της για την  συμπαράσταση, προτεραιότητά της όμως είναι η διαχείριση της κρίσιμης κατάστασης και παρακαλεί για κατανόηση και διακριτικό χειρισμό”.

Aκόμη, αίσθηση έχει προκαλέσει η κατάσταση της υγείας του 52χρονου ο οποίος αν και υποστήριξε στις δικαστικές αρχές ότι είναι ΑΜΕΑ και πάσχει από τύφλωση, μαρτυρίες γειτόνων του και ανθρώπων που φέρονται να τον γνωρίζουν αναφέρουν ότι ο 52χρονος δεν είναι πραγματικά τυφλός και εθεάθη πολλές φορές να οδηγεί μηχανή.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η Αστυνομία ερευνά την πιθανότητα ο 52χρονος να έχει κάνει άγρα θυμάτων μέσω αγγελιών με τον ίδιο τρόπο που προσέγγισε την άτυχη 20χρονη και για αυτό δημοσιοποιούνται τα στοιχεία του και η φωτογραφία του, για την πιθανότητα δηλαδή που έχει τυχόν υπάρξει άλλο θύμα και τον αναγνωρίσει.

Τέλος, ότι ο ίδιος ανέφερε πως υπήρξε στις αρχές του χρόνου και μία άλλη κοπέλα, από την Αλβανία αυτή την φορά, με την οποία όπως είπε έπραξε τα ίδια πράγματα, αλλά στην δική της περίπτωση ισχυρίστηκε ότι την έδιωξε όταν ανακάλυψε ότι δήθεν του έκλεψε ένα δαχτυλίδι.

Ο 52χρονος εμφανίστηκε το πρωί ενώπιον της ανακρίτριας, οπότε και του διορίστηκε συνήγορο υπεράσπισης. Με τη σειρά του, ο υπερασπιστής, Ελευθέριος Ειρηνάκης, υπέβαλε αίτημα πραγματογνωμοσύνης προκειμένου να πιστοποιηθεί το πρόβλημα υγείας που έχει ο εντολέας του και το ποσοστό τυφλότητάς του. Πάντως, ο ίδιος επεσήμανε πως ο κατηγορούμενος “δεν έχει προσκομίσει κανένα σχετικό δικαιολογητικό”.

Έρευνα για τη γνησιότητα του πιστοποιητικού

Το ζήτημα της αναπηρίας του απασχολεί και την Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθήνας, η οποία ξεκίνησε τη κατεπείγουσα προκαταρκτική έρευνα προκειμένου να ερευνηθεί αν είναι γνήσιο το πιστοποιητικό τυφλότητας που έχει εμφανίσει ο κατηγορούμενος με ανάρτηση του στα social media. Παράλληλα θα ερευνηθεί ο χρόνος κατά τον οποίο χορηγήθηκε, καθώς και η υπηρεσία που το ενέκρινε.

Ο συνήγορος μετά την απόφαση της προφυλάκισης, δήλωσε πως ο κατηγορούμενος για αρπαγή και βιασμό, εμμένει στην προανακριτική του κατάθεση, αναφέροντας πως ό,τι συνέβη ήταν “με τη συναίνεση της κοπέλας” και αυτό, πράγμα που -κατά τον κατηγορούμενο- μπορεί να προκύψει από το υλικό των καμερών. Ειδικότερα, υποστήριξε πως ο 52χρονος είχε βιντεοσκοπήσει τις κινήσεις και την περιβολή της κοπέλας που δικαιολογεί τον ισχυρισμό του. “Είναι σε κατάσταση σοκ. Είχαν μια άλλου είδους σχέση” δήλωσε.

Ο δικηγόρος επέμεινε ότι ο εντολέας του έχει σοβαρό πρόβλημα με την όραση του, εξηγώντας ότι στο παρελθόν οδηγούσε μηχανή, όχι όμως πια. “Μπορεί να κινείται με σκιές και φως. Δεν ξεχωρίζει πρόσωπα” ανέφερε ο Ελ. Ειρηνακης, ενώ σχετικά με το γιατί ο κατηγορούμενος είχε στο σπίτι του στη Δάφνη κάμερες, δήλωσε ότι τις είχε τοποθετήσει “για να τον βοηθούν να κινείται”.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα