Βίκυ Σταμάτη: Πού διαφέρω από την Άντα Παπανδρέου

Βίκυ Σταμάτη: Πού διαφέρω από την Άντα Παπανδρέου
Δίκη του Άκη Τσοχατζόπουλου για τα εξοπλιστικά την Τετάρτη 20 Μαΐου 2015. Οι Γιάννος Παπαντωνίου και Βάσω Παπανδρέου κατέθεσαν στο δικαστήριο, καθώς ήταν μέλη του ΚΥΣΕΑ της περιόδου 1998-1999, και κλητεύτηκαν μετά από το αίτημα του Άκη Τσοχατζόπουλου που δικάζεται σε δεύτερο βαθμό για ξέπλυμα βρόμικου χρήματος από μίζες εξοπλιστικών προγραμμάτων, αδίκημα για το οποίο το πρωτοβάθμιο δικαστήριο του επέβαλε την ανώτατη ποινή κάθειρξης 20 ετών. (EUROKINISSI/ΣΤΕΛΙΟΣ ΜΙΣΙΝΑΣ) Eurokinissi

Νέο ξέσπασμα της Βίκυ Σταμάτη, λίγο πριν ο εισαγγελέας ζητήσει την απόρριψη της αίτησης εξαίρεσης των δικαστών και αναπληρωτή εισαγγελέα. Την αίτηση είχε καταθέσει η κατηγορούμενη αφού απορρίφθηκε το αίτημα αποφυλάκισή της

Ως παντελώς αόριστη απέρριψε τελικά το δικαστήριο την αίτηση εξαίρεσης που κατέθεσε η Βίκυ Σταμάτη σε βάρος των τακτικών δικαστών και του αναπληρωτή εισαγγελέα του Πενταμελούς Εφετείου Κακουργημάτων.

Η κατηγορούμενη για το μαύρο πολιτικό χρήμα είπε καταθέσει το αίτημα εξαίρεσης αμέσως μετά την απόφαση των δικαστών να απορριφθεί η έκτη κατά σειρά αίτηση αποφυλάκισής της.

Η Βίκυ Σταμάτη προχώρησε σε ένα νέο ξέσπασμα -αυτή τη φορά- ενώπιον του δικαστηρίου που δίκασε την αίτηση εξαίρεσης των τακτικών δικαστών του Πενταμελούς Εφετείου, επαναλαμβάνοντας όσα έχει πει και στο παρελθόν.

Μίλησε για την αθωότητά της, για την απομάκρυνση από το παιδί της, αλλά και για την αίτηση αποφυλάκισή της που απορρίφθηκε την περασμένη εβδομάδα για έκτη φορά.

Είπε μεταξύ άλλων: “Είναι έξω οι υπεύθυνοι και οι ένοχοι και είμαι εγώ φυλακή. Η θέση η δική μου είναι δίπλα στο παιδί μου. Έχω να δω το παιδί μου τρεις μήνες. Οι περιορισμοί είναι απάνθρωποι και φασιστικοί. Μου απαγορεύουν τον καφέ και να προαυλίζομαι. Η απόφαση του δικαστηρίου να απορρίψει την αίτηση αποφυλάκιση μου ήταν αναιτιολόγητη. Δεν έχω σχέση ούτε με βάρκα, ούτε με υποβρύχια”.

Αναρωτήθηκε η κατηγορούμενη σύζυγος του Άκη Τσοχατζόπουλου: “Πως ο κ. Ζήγρας, η κυρία Λεοντοπούλου, οι κόρες του κ. Ζήγρα, οι ερωμένες και οι σύζυγοι των συγκατηγορουμένων βρίσκονται έξω και εγώ πρέπει να συζητώ για το εάν θα βρίσκομαι στο ψυχιατρείο ή στη φυλακή;”

Πρόεδρος : Ακόμα και αν πιστεύω ότι είστε αθώα, ότι πρέπει να πάτε στο παιδί σας, εμείς είμαστε εδώ για δικάσουμε μία αίτηση εξαίρεσης.

Σταμάτη: Τα μέλη του ΚΥΣΕΑ που διαφέρουν με μένα; Ο κ. Γιωργακης Παπανδρέου που μας έβαλε στο ΔΝΤ, σε τι διαφέρω από την Άντα Παπανδρέου και εγώ πρέπει να πάω φυλακή; Γιατί παντρεύτηκα έναν άνθρωπο; Έσφαλα δηλαδή που παντρεύτηκα τον άνθρωπο αυτό;

Νωρίτερα ο δικηγόρος της Βίκυ Σταμάτη ανέφερε στο Δικαστήριο πως χθες το βράδυ δημιουργήθηκε νέο επεισόδιο στο Δρομοκατειο μεταξύ της Βίκυ Σταμάτη και ενός φρουρού.

Ο κ. Ραγκούσης ζήτησε απο το Δικαστήριο αναβολή προκειμένου να ετοιμάσουν αναλυτικό υπόμνημα με τους λόγους που η Βίκυ Σταμάτη ζητάει την εξαίρεση των μελών του Δικαστηρίου.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα