Βλαστός: Η Λίτσα λέει ψέμματα γιατί φοβήθηκε ότι στράφηκα εναντίον της

Βλαστός: Η Λίτσα λέει ψέμματα γιατί φοβήθηκε ότι στράφηκα εναντίον της
Ο Παναγιώτης Βλαστός οδηγείται από αστυνομικούς του τμήματος Μεταγωγών στην έξοδο των Δικαστηριών μετα την πολύωρη απολογία του ενώπιον των ανακριτών Ρέα Κατσιβέλη και Δημήτρη Φούκα την Τρίτη 3 Μαρτίου 2015. Ο Παναγιώτης Βλάστος φέρεται ως εγκέφαλος εγκληματικής οργάνωσης που δρούσε μέσα από τις φυλακές και στην οποία αποδίδονται σειρά κακουργηματικών πράξεων όπως βομβιστικές επιθέσεις, απόπειρες ανθρωποκτονιών, διακίνηση μαύρου χρήματος, τοκογλυφίες, αρπαγές, σχέδια απαγωγών και εκβιασμούς. Τη δράση του κυκλώματος αποκάλυψε στις αρχές η εξαδέλφη του, Ευαγγελία Βλαστού. (EUROKINISSI/ΣΤΕΛΙΟΣ ΜΙΣΙΝΑΣ) Eurokinissi

Αρνείται σχεδόν το σύνολο των κατηγοριών που του αποδίδονται για την υπόθεση του "κυκλώματος εκβιαστών" ο βαρυποινίτης Π. Βλαστός. Στρέφεται κατά της εξαδέλφης του, που την κατηγορεί ότι ψεύδεται. Διαβάστε τι λέει για τις κατηγορίες αναλυτικά

Κατά της εξαδέλφης του Λίτσας, οι καταθέσεις της οποίας έγιναν για να “δείξει πόσο αδίστακτος άνθρωπος είμαι” επειδή “φοβήθηκε ότι στράφηκα εναντίον της”, καταφέρεται στην απολογία του για το αποκαλούμενο “κύκλωμα εκβιαστών”, ο βαρυποινίτης Π. Βλαστός.

Ο κατηγορούμενος για σωρεία κακουργηματικών πράξεων βρέθηκε 3 ημέρες ενώπιον των ανακριτών Διαφθοράς προκειμένου να απολογηθεί, καθώς θεωρείται από τις αρχές ως ένας από τους “εγκέφαλους” του κυκλώματος.

Στην πολυσέλιδη απολογία του αναφέρει ότι η ξαδέλφη του, που εκτός από κατηγορούμενη είναι και βασική μάρτυρας κατηγορίας, ψεύδεται, καθώς και ότι ουδέποτε ο ίδιος έβαλε κάποιο μηχανισμό στο σπίτι της  Λίτσας αλλά ούτε και πουθενά αλλού. Αποδέχεται μόνο το μηχανισμό στο σπίτι της εισαγγελέα των φυλακών Τρικάλων, κ. Πετράκη.

Μάλιστα, ο Π. Βλαστός λέει στους ανακριτές ότι υπάρχουν εκρηκτικοί μηχανισμοί που η Λίτσα τους έχει αποδώσει στο. Ξάδελφο της σε συνεργασία με τις αρχές για να “με συνδέσουν με τους “Πυρήνες”.

Αναλυτικότερα αναφέρει:

– για τα χρήματα της απαγωγής Παναγόπουλου: ο  κατηγορούμενος υποστηρίζει ότι 1,5 εκατ. ευρώ από αυτά δόθηκαν μαζί με άλλα χρήματα στην ξαδέλφη του Λίτσα για να ξεπλυθούν: “ήταν  λεφτά που της  παρέδωσε ο Πετράκης (σ..σ. καταδικασθείς για την απαγωγή, που έχει ομολογήσει)στο νεκροταφείο της Μεταμόρφωσης  για να τα ξεπλύνει ο άνδρας  της και 300.000 ευρώ ήταν η αμοιβή μου για αυτό το ξέπλυμα. Ο άνδρας της τα ξέπλενε αυτά  τα χρήματα λίγα λίγα ανά  200.000  ευρώ πηγαίνοντας ως ναυτικός στο Ντουμπάι και στην Αφρική όπως η ίδια μου έλεγε. το 1,2 εκατ. ευρώ το έδωσε πίσω στον Πετράκη μαζί με τον άνδρα της στο νεκροταφείο της Μεταμόρφωσης.

– για τον εκρηκτικό μηχανισμό στο σπίτι της πρόεδρου του δικαστηρίου που ασχολήθηκε με την απαγωγή Παναγόπουλου: “Δεν τίναξα εγώ την κ. Καλαϊτζή δεν είχα λόγους. Είχα το Εφετείο μου μπροστά. Δεν με συνέφερε. Δεν έχω τίποτα να χάσω αποδεχόμενος κάποια εγκληματική ενέργεια ή αρνούμενος την ενέργεια αυτή, διότι έχω ήδη κατηγορίες σε βάρος μου και δεν έχω λόγο να αποκρύψω  αυτό το πράγμα. Εξάλλου θα ήταν χαζό εκ μέρους μου να κάνω κάτι σε βάρος της Προέδρου του πρωτόδικου δικαστηρίου γιατί στο Εφετείο θα ήταν επιβαρυμένη η θέση μου”.

– για το μηχανισμό στο σπίτι της εισαγγελέως Λάρισας, κ. Πετράκη: “Αποδέχομαι τη βόμβα στην οικία της” υποστηρίζει, εξηγώντας μεταξύ άλλων ότι η εισαγγελική λειτουργός του δήλωσε αναρμόδια να τον βοηθήσει όταν τραυματίας πια, μετά την απόπειρα απόδρασης  από τις φυλακές Τρικάλων, ζήτησε να μεταφερθεί σε νοσοκομείο, ενώ αργότερα έκαναν έφοδο τα ΕΚΑΜ στο κελί του “με άδεια εισαγγελέα”.

“Τότε πήρα την απόφαση να της τινάξω το αυτοκίνητο. Η Πετράκη έμενε στον 5ο όροφο, πράγμα που το γνώριζα. Αν ήθελα να τη σκοτώσω, θα τη σκότωνα. Ήθελα να τη φοβίσω” κατέθεσε ο Π. Βλαστός, ενώ πρόσθεσε ότι ο άντρας της Λίτσας έβαλε πολύ μεγαλύτερη ποσότητα εκρηκτικών,  σχολιάζοντας: “Μου το είπε η ίδια η  Λίτσα, μου χαράμισε και τα  εκρηκτικά”.

– για τις απειλές κατά του καταδικασθέντα για το “μαύρο πολιτικό χρήμα,” Ιω. Σμπώκο: Οσο κρατηθηκε στις φυλακές Κορυδαλλού, ήταν απομονωμένος στα πρώην κελιά της 17Ν, χωρίς να έρχεται σε επαφή με κανέναν. Και συνέχισε: “Δεν είχα καμία σχέση με το Σμπώκο,  τον Τσοχατζόπουλο  τον έβλεπα από μακριά. Δεν έχω σχέση με τις βόμβες του Σμπώκου, δεν είμαι βλάκας να βάζω εγώ βόμβες  για λογαριασμό του Σκαφτούρο και να εισπράττει ο Σκαφτούρος χρήματα, όπως καταθέτει αυτή (σ.σ.  η Λίτσα). Ο Σμπώκος για να πάει στο  ψυχιατρείο σκαρφίστηκε ότι του έβαλα εγώ τις βόμβες. Μπορεί  να τον είχε πιάσει άλλος κρατούμενος και να του είπε “είμαι του Βλαστού”.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα