Βόλος: Λειτουργούσαν παράνομο κέντρο απεξάρτησης από ναρκωτικά, αλκοόλ και τζόγο

Φωτογραφία αρχείου
Φωτογραφία αρχείου EUROKINISSI

Στο σπίτι εντοπίστηκαν οκτώ ενήλικες από διάφορες πόλεις της Ελλάδας, που κατέβαλαν το ποσό των 1.000 ευρώ μηνιαίως, με στόχο την απεξάρτησή τους

Στο Κατηχώρι μετέφερε τις δραστηριότητές του από την περιοχή της Ν. Αγχιάλου ένας 43χρονος Βολιώτης, που είχε συλληφθεί και τον περασμένο Απρίλιο, για λειτουργία παράνομου κέντρου απεξάρτησης από ναρκωτικά, αλκοόλ και τζόγο.

Σύμφωνα με πληροφορίες του magnesianews.gr, σε έφοδο αστυνομικών του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών, που έγινε το μεσημέρι της Τετάρτης στο Κατηχώρι, ο 43χρονος, με έναν συνεργό του 47 ετών συνελήφθησαν και αναζητείται ένας τρίτος ηλικίας 45 χρονών, που κατηγορούνται για παραβάσεις ειδικών ποινικών κανόνων.

Στο σπίτι – κέντρο απεξάρτησης, στη διάρκεια της εφόδου, εντοπίστηκαν οκτώ ενήλικες από διάφορες πόλεις της Ελλάδας (Ηράκελιο, Καστοριά, Αθήνα κλπ.), που ήταν χρήστες ναρκωτικών και κατέβαλαν το ποσό των 1.000 Ευρώ μηνιαίως για να απεξαρτηθούν από τις ουσίες.

Όπως διαπίστωσαν οι αστυνομικοί στο χώρο, δεν υπήρχε ειδικό επιστημονικό προσωπικό (γιατροί, ψυχολόγοι κλπ.), ενώ οι συλληφθέντες δεν είχαν καμία ειδίκευση στο αντικείμενο και το «κέντρο» δεν διέθετε άδεια από το υπουργείο Υγείας, όπως ορίζει ο νόμος.

Οι δράστες προσέλκυαν «πελάτες» από αγγελίες που αναρτούσαν σε μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι η Αστυνομία προσπαθεί να στοιχειοθετήσει στη δικογραφία και το αδίκημα της απάτης για τους δράστες, που εκμεταλλευόμενοι τη θέση των ατόμων αυτών πλούτιζαν παράνομα σε βάρος τους.

Τέλος, στο αυτοκίνητο του 43χρονου που είχε συλληφθεί ξανά στις 19 Απριλίου 2017 στην περιοχή της Ν. Αγχιάλου, όπου επίσης είχε στήσει παράνομο κέντρο απεξάρτησης, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν 30 πακέτα αφορολόγητων τσιγάρων και δύο συσκευασίες αφορολόγητου καπνού βάρους 100 γραμ., με αποτέλεσμα να παραπέμπεται και για παράβαση του Τελωνειακού κώδικα.

Πηγή: magnesianews.gr

ADVERTISING

SHARE: