Βομβιστής Παπαδήμου: Αντιμέτωπος με βαριά κακουργήματα ο 29χρονος

Βομβιστής Παπαδήμου: Αντιμέτωπος με βαριά κακουργήματα ο 29χρονος
Συνοδεία αστυνομικών δυνάμεων οδηγέιται στο Εφετείο Αθηνών ο 29χρονος συλληφθείς που φέρεται να σχετίζετα με τις αποστολές φακέλων με εκρηκτικούς μηχανισμούς στον πρώην πρωθυπουργό Λουκά Παπαδήμο αλλά και σε αξιωματούχους της Ευρωπαϊκής Ένωσης, την Κυριακή 29 Οκτωβρίου 2017. (EUROKINISSI/ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ) Eurokinissi

Ο άνδρας που σχεδίασε τις επιθέσεις στον πρώην πρωθυπουργό αναμένεται να απολογηθεί και την Τετάρτη για σειρά νέων κακουργημάτων

Ποινική δίωξη για σειρά κακουργηματικών πράξεων ασκήθηκε σε βάρος του 29χρονου, που συνελήφθη για συμμετοχής σε τρομοκρατικές ενέργειες, ανάμεσά τους και το τρομοδέμα κατά του Λουκά Παπαδήμου.

Ο νεαρός κατηγορούμενος, μετά την προθεσμία που έλαβε από τον εφέτη ειδικό ανακριτή, οδηγήθηκε στην Εισαγγελία Πρωτοδικών της Αθήνας εξαιτίας των όπλων και εκρηκτικών υλικών που φέρεται ότι είχε στην κατοχή του κατά τη σύλληψή του. Άλλωστε νωρίτερα, την Τρίτη, ο νεαρός απολογείται για τα τρομοδέματα.

Πλέον αντιμετωπίζει τα εξής αδικήματα:

  • Συγκρότηση και ένταξη σε εγκληματική οργάνωση
  • Τρομοκρατικές πράξεις προμήθειας και κατοχής εκρηκτικών υλών με σκοπό τη χρήση τους σε πρόκληση κοινού κινδύνου
  • Τρομοκρατικές πράξεις για παράνομη κατοχή πιστολιών, πυρομαχικών και εκρηκτικών υλών με σκοπό τον παράνομο εφοδιασμό οργανώσεων

Όλα αυτά τελέστηκαν με τρόπο σε έκταση και υπό τις συνθηκες που είναι δυνατόν να βλάψουν σοβαρά τη χώρα με σκοπό να εκφοβίσουν έναν πληθυσμό και να βλάψουν τις θεμελιώδεις συνταγματικές, πολιτικές και οικονομικές δομές της χώρας.

  • Πλαστογραφία με σκοπό την τέλεση τρομοκρατικών πράξεων
  • Διακεκριμένη περίπτωση κλοπής από κοινού και κατ´επάγγελμα
  • Διακίνηση ναρκωτικών

Στη συνέχεια, ο νεαρός παραπέμφθηκε σε τακτικό ανακριτή προκειμένου να απολογηθεί για αυτές τις αξιόποινες πράξεις. Ζήτησε και έλαβε προθεσμία προκειμένου να απολογηθεί την Τετάρτη.

Δεύτερη σύλληψη

Την ίδια ώρα, στα δικαστήρια της πρώην Σχολής Ευελπίδων βρέθηκε και ο δεύτερος συλληφθείς, γνωστός του 29χρονου, ο οποίος όμως φαίνεται πως δεν σχετίζεται με την υπόθεση. Δε βάρος του ασκήθηκε δίωξη για κατοχή κροτίδων και παραπέμφθηκε να δικαστεί σε αυτόφωρο μονομελές.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα