Βρετανός ήθελε να δώσει όπλο σε Ελληνίδα για να την βοηθήσει να αυτοκτονήσει

Βρετανός ήθελε να δώσει όπλο σε Ελληνίδα για να την βοηθήσει να αυτοκτονήσει

Από την ψηφιακή και διαδικτυακή έρευνα, που διενήργησε η Δίωξη, στο πλαίσιο της προκαταρκτικής εξέτασης, προέκυψε ότι τα ηλεκτρονικά ίχνη του χρήστη του διαδικτύου αντιστοιχούσαν σε πάροχο διαδικτύου που εδρεύει στο Ηνωμένο Βασίλειο

Την αυτοκτονία μίας γυναίκας που έφτασε στο σημείο να ψάξει στο διαδίκτυο κάποιον πρόθυμο να την βοηθήσει να το πράξει...απέτρεψε αυτή η φορά η Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος. Δυστυχώς, δεν άργησε να βρεθεί όμως ο ...«πρόθυμος» βοηθός, έστω και από την άλλη άκρη της Ευρώπης.

Ειδικότερα, η διερεύνηση της υπόθεσης ξεκίνησε ύστερα από καταγγελία που έγινε στη Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, σύμφωνα με την οποία χρήστης του Facebook, πρότεινε σε μία Ελληνίδα να συνδράμει, με τη χρήση πυροβόλου όπλου, στην πρόθεσή της να αυτοκτονήσει. Τα καταγγελλόμενα τέθηκαν υπόψη της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθηνών, όπου παραγγέλθηκε η διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης για συμμετοχή σε αυτοκτονία, καθώς και η χορήγηση των απαραίτητων στοιχείων από τους υπευθύνους του Facebook και τους αρμόδιους παρόχους του διαδικτύου.

Από την ψηφιακή και διαδικτυακή έρευνα, που διενήργησε η Δίωξη, στο πλαίσιο της προκαταρκτικής εξέτασης, προέκυψε ότι τα ηλεκτρονικά ίχνη του χρήστη του διαδικτύου αντιστοιχούσαν σε πάροχο διαδικτύου που εδρεύει στο Ηνωμένο Βασίλειο, ενώ επιπλέον εντοπίστηκε η γυναίκα που εκδήλωσε την πρόθεση να αυτοκτονήσει και διασφαλίσθηκε η σωματική της ακεραιότητα.

Η δικογραφία που σχηματίστηκε υποβλήθηκε στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών, προκειμένου να εξετασθεί το ενδεχόμενο υποβολής αιτήματος δικαστικής συνδρομής.

ADVERTISING

SHARE: