Βρέθηκε και το δεύτερο πιστόλι της ληστείας στη Γεωπονική

Βρέθηκε και το δεύτερο πιστόλι της ληστείας στη Γεωπονική

Σε σακούλα στις τουαλέτες της Γεωπονικής ανακάλυψε η καθαρίστρια το πρωί ένα ακόμη πιστόλι, πιθανόν του δεύτερου δράστη που διέφυγε

Ακόμα ένα σημαντικό εύρημα στην κατοχή της Αστυνομίας που είναι σημαντικό για την περαιτέρω πορεία των ερευνών του Τμήματος Εγκλημάτων κατά Ιδιοκτησίας της Ασφάλειας Αττικής για την ληστεία που έγινε χθες στη Γεωπονική.

Η καθαρίστρια ανακάλυψε το πρωί μέσα σε μία σακούλα σκουπιδιών και μέσα στις τουαλέτες της Γεωπονικής Σχολής ένα πιστόλι Zastava των 9 mm και έναν γεμιστήρα με φυσίγγια που πήραν μαζί τους οι αστυνομικοί της Ασφάλειας που κλήθηκαν στο σημείο και παρέδωσαν στα Εγκληματολογικά Εργαστήρια για περαιτέρω ανάλυση μήπως μπορέσουν να εξαχθούν αποτυπώματα ή γενετικό υλικό και του δεύτερου δράστη, ο οποίος κατάφερε να διαφύγει.

Συμπληρωματικά, στον ίδιο χώρο βρέθηκε πεταμένη μια μπλούζα, κάτι που ενδεχομένως δείχνει ότι ο δράστης άλλαξε ρούχα (για να γίνει πιο εύκολη η διαφυγή του) και ένα κινητό τηλέφωνο. Τα αντικείμενα έχουν μεταφερθεί στα εγκληματολογικά εργαστήρια για περαιτέρω έλεγχο.

Αυτό είναι πολύ σημαντικό για τις Αρχές καθώς ο 25χρονος που συνελήφθη χθες μετά από καταδίωξη στους χώρους της Γεωπονικής, δεν ήταν καθόλου συνεργάσιμος κατά την ανάκριση, ενώ αρνήθηκε πεισματικά να συνεργαστεί ακόμα και στο να του πάρουν αποτυπώματα…

Πάντως, μέχρι στιγμής δεν φαίνεται να έχει απασχολήσει τις Αρχές με κάποια άλλη παράνομη ενέργεια ή με τυχόν συμμετοχή σε επεισόδια στο παρελθόν. Και στην δική του κατοχή βρέθηκε επίσης ένα πιστόλι Zastava των 9 mm και μία κασετίνα με τα χρήματα της χρηματαποστολής για το ΑΤΜ.

Υπενθυμίζεται, πως ο συλληφθείς δράστης που αυτή την ώρα έχει οδηγηθεί στον Εισαγγελέα, και αναμένεται να πάρει προθεσμία για να απολογηθεί, είναι αδερφός φυλακισμένου μέλους των ληστών του Βελβεντού Κοζάνης και του Φιλώτα Φλωρίνης, που όμως αν και είχε κατηγορηθεί από τις Αρχές για συμμετοχή στην Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς, τελεσίδικα αθωώθηκε για την δεύτερη κατηγορία.

Την έρευνα έχει αναλάβει εξ ολοκλήρου το Τμήμα Εγκλημάτων κατά Ιδιοκτησίας της Ασφάλειας Αττικής, ενημερώνεται διακριτικά όμως για τις εξελίξεις και η Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία.

Το μηχανάκι που είχαν για την διαφυγή τους οι δράστες ήταν κλεμμένο δυο ημέρες πριν την ληστεία και δεν μπόρεσαν να το βάλουν μπροστά αφού ο φύλακας της Σχολής με μία παράτολμη ενέργεια το πέταξε κάτω.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ:

Ληστεία μυστήριο στην Γεωπονική. Ο αδερφός του συλληφθέντα είχε αθωωθεί για τους Πυρήνες

Άρωμα 'Πυρήνων της Φωτιάς' στη ληστεία της Γεωπονικής

Ένοπλη ληστεία σε χρηματαποστολή στην Γεωπονική Σχολή

ADVERTISING

SHARE: