Ξέφρενοι τουρίστες και ναρκωτικά στα νησιά του Ιονίου – 129 συλλήψεις

Ξέφρενοι τουρίστες και ναρκωτικά στα νησιά του Ιονίου – 129 συλλήψεις
Περιπολικό της ΕΛΑΣ Eurokinissi

Μπαράζ προληπτικών αστυνομικών ελέγχων στις τουριστικές περιοχές των νησιών του Ιονίου-Πραγματοποιήθηκαν 129 συλλήψεις για αδικήματα που αφορούν την κατοχή ναρκωτικών ουσιών, με «πρωταθλήτρια» την Ζάκυνθο, την διάθεση ειδών παραεμπορίου, την κατάληψη αιγιαλού και την ηχορύπανση-Βεβαιώθηκαν 82 παραβάσεις σε μπαρ και 576 για τον ΚΟΚ.

Ακόμη μία χρονιά αποδεικνύεται πως ορισμένοι τουριστικοί πράκτορες και επιχειρηματίες που δραστηριοποιούνται σε συγκεκριμένες περιοχές των νησιών του Ιονίου έχουν επικεντρωθεί στο να «τραβήξουν» ό,τι χειρότερο από πλευράς ποιότητας τουριστών και να προσφέρουν ξεσάλωμα και ανομία.

Μαζί τους δραστηριοποιούνται όμως και εκείνοι που εμπορεύονται σε αυτού του είδους την πελατεία, τεράστιες ποσότητες νοθευμένου φθηνού αλκοόλ και ναρκωτικά… με τραγικές συνέπειες για τους ίδιους τους νεαρούς τουρίστες και τους κατοίκους, αλλά και τους ποιοτικούς επισκέπτες των νησιών αυτών.

Μεικτά συνεργεία αστυνομικών υπηρεσιών των Διευθύνσεων Αστυνομίας Κερκύρας, Ζακύνθου, Κεφαλονιάς και Λευκάδας , πραγματοποίησαν εντατικούς προληπτικούς αστυνομικούς ελέγχους σε περιοχές με αυξημένο τουριστικό ενδιαφέρον κατά το χρονικό διάστημα από 8 έως 17 Ιουνίου 2018.

Οι έλεγχοι πραγματοποιούνται βάση συγκεκριμένου επιχειρησιακού σχεδιασμού που εφαρμόζεται για την προστασία των τουριστικών περιοχών μεγάλης επισκεψιμότητας από παραβατικές συμπεριφορές που αφορούν φαινόμενα μικροκλοπών, διαρρήξεων παραθεριστικών κατοικιών, παράνομης πώλησης ειδών παραεμπορίου, την λειτουργία των καταστημάτων υγειονομικού ενδιαφέροντος και την οδηγική συμπεριφορά.

Συγκεκριμένα στην Κέρκυρα συνελήφθησαν 34 άτομα , μεταξύ των οποίων τρεις για ναρκωτικά, ένας για κλοπή, τρεις για μέθη και ένας για ηχορύπανση. Βεβαιώθηκαν 329 παραβάσεις του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας, οι οποίες ενδεικτικά αφορούσαν, 11 για μέθη, 9 για ταχύτητα, 4 για στέρηση ασφαλιστηρίου συμβολαίου, 6 για χρήση κινητού τηλεφώνου κατά την οδήγηση και 24 παραβάσεις σε καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος.

Στην Ζάκυνθο συνελήφθησαν 38 άτομα για αδικήματα που αφορούσαν στην κατοχή ναρκωτικών ουσιών, ένας για διάθεση ειδών παραεμπορίου , έξι για ηχορύπανση, τέσσερις για μέθη καθώς και τέσσερις για άλλα αδικήματα. Βεβαιώθηκαν 12 παραβάσεις σε καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος και 87 του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας, μεταξύ των οποίων, 21 για στέρηση άδειας οδηγήσεως, 13 μη χρήση προστατευτικού κράνους και 12 για μέθη

Στην Κεφαλονιά συνελήφθησαν 33 άτομα , από τα οποία ξεχωρίζουν τρεις για ναρκωτικά, ένας για κλοπή και δύο για μέθη. Διαπιστώθηκαν 38 παραβάσεις υγειονομικού ενδιαφέροντος και 81 παραβάσεις του Κώδικα Οδικής κυκλοφορίας μεταξύ των οποίων 5 για στέρηση άδειας οδηγήσεως, 10 μη χρήση προστατευτικού κράνους και 8 για μέθη.

Στην Λευκάδα αντίστοιχα κατά του ελέγχους συνελήφθησαν 24 άτομα , από τα οποία ξεχωρίζουν τρεις για ναρκωτικά, δύο για κλοπή, τέσσερις για παρεμπόριο και ένας για ηχορύπανση.

Βεβαιώθηκαν 79 παραβάσεις του Κ.Ο. Κ από τις οποίες τρεις για μέθη, 10 για ταχύτητα, τέσσερις για μη χρήση προστατευτικού κράνους και 8 παραβάσεις σε καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα