Ύποπτος για τη δολοφονία κτηνοτρόφου στο Κορωπί ο Αφγανός με τους 78 πυροκροτητές

Ύποπτος για τη δολοφονία κτηνοτρόφου στο Κορωπί ο Αφγανός με τους 78 πυροκροτητές
Pola Roupa's Hideout at Ilioupoli, in Athens, on January 5, 2016 / , , 5 , 2016 Sooc

Το DNA του Αφγανού με τους πυροκροτητές βρέθηκε στον κάλυκα καραμπίνας, με την οποία δολοφονήθηκε ο 71χρονος στο Κορωπί

Ραγδαίες φαίνεται να είναι οι εξελίξεις σε ό,τι αφορά την φρικτή δολοφονία σε βάρος ενός 71χρονου κτηνοτρόφου στην θέση Πράρι Πατήματος που έγινε στο προαύλιο της στάνης του στα μέσα του περασμένου Δεκέμβριου και φαίνεται να συνδέεται άμεσα με τον Αφγανό που συνέλαβε η Αντιτρομοκρατική με τους 78 πυροκροτητές στην κατοχή του.

Ο 71χρονος είχε φύγει από το προηγούμενο βράδυ που βρέθηκε νεκρός, για την στάνη του και θα επέστρεφε το πρωί στο σπίτι του, όμως όταν οι ώρες άρχισαν να περνούν, η οικογένειά του ανησύχησε το μεσημέρι και πήγαν στο σημείο για να δουν τι συμβαίνει.

Τότε αντίκρισαν νεκρό τον άνθρωπό τους στο προαύλιο της στάνης και με μία σφαίρα από κυνηγετικό όπλο στο κεφάλι…

Σε κατάσταση σοκ, κάλεσαν τις Αρχές και σύντομα στο σημείο κλήθηκε κλιμάκιο του Τμήματος Εγκλημάτων κατά Ζωής και ιατροδικαστής.

Από την νεκροψία-νεκροτομή ο χρόνος θανάτου του θύματος τοποθετήθηκε τις πρωινές ώρες της Παρασκευής 15 Δεκεμβρίου, ενώ στο σημείο εντοπίστηκε και ένας μοναδικός κάλυκας κυνηγετικού όπλου που μεταφέρθηκε στα Εγκληματολογικά Εργαστήρια της ΕΛ.ΑΣ.

Σύμφωνα με πληροφορίες λοιπόν, τα Εγκληματολογικά Εργαστήρια ενημέρωσαν προφορικά την Αντιτρομοκρατική πως σε αυτόν τον κάλυκα βρέθηκε DNA που ταυτοποιείται με αυτό του Αφγανού που συνέλαβε η Αντιτρομοκρατική στον λόφο του Λυκαβηττού στις 27 Ιανουαρίου, καθώς είχε πάνω του 78 πυροκροτητές!

Βεβαίως, οι Αρχές θα περιμένουν έγγραφο με το επίσημο πόρισμα των Εγκληματολογικών Εργαστηρίων ώστε να στείλουν την δικογραφία στο Τμήμα Εγκλημάτων κατά Ζωής που ερευνά την δολοφονία του κτηνοτρόφου, ενώ ο Αφγανός είναι ήδη προφυλακισμένος στις φυλακές του Αυλώνα.

Το κίνητρο της δολοφονίας παραμένει άγνωστο, ενδεχομένως όμως να ήταν η ληστεία και εκτιμάται ότι ο Αφγανός δρούσε στην περιοχή, από λατομείο της οποίας, πιθανόν να αφαίρεσε τους πυροκροτητές ψάχνοντας ίσως ενδιαφερόμενους στα Εξάρχεια που σύχναζε και φιλοξενούνταν σε καταλήψεις αντιεξουσιαστών και στα προσφυγικά Αμπελοκήπων, ίσως με σκοπό να τους πουλήσει.

Άλλωστε από την πρώτη στιγμή στην Αντιτρομοκρατική κρατούσαν τις επιφυλάξεις τους για το κατά πόσο ένας τρομοκράτης θα τραβούσε πάνω του τόσο τα βλέμματα όσο φρόντισε εκείνος να πράξει.

Όλα εκτυλίχθηκαν, όταν ο ιδιοκτήτης ενός εστιατορίου στον λόφο του Λυκαβηττού κάλεσε την Αστυνομία, γιατί ο νεαρός Αφγανός που κουβαλούσε την τσάντα με τους πυροκροτητές στην Αθήνα, είχε γευματίσει στο εστιατόριο του και αρνούνταν να πληρώσει τον λογαριασμό.

Άντρες της Άμεσης Δράσης έφτασαν στο σημείο και κατά τη διάρκεια του σωματικού ελέγχου, εντόπισαν τους πυροκροτητές στην κατοχή του Αφγανού, με αποτέλεσμα να τον συλλάβουν αμέσως και να ενημερώσουν την Αντιτρομοκρατική που στη συνέχεια ανέλαβε την έρευνα και τον ανακρίνει.

Ο ίδιος δήλωσε διαφορετικά στοιχεία από αυτά που εμφάνισε το σύστημα κατά τη δακτυλοσκόπησή του, αυτό όμως συμβαίνει με πολλούς αλλοδαπούς κάθε φορά που ελέγχονται ή προσάγονται, δηλαδή να δηλώνουν και διαφορετικά στοιχεία, ειδικά όταν θέλουν να κρύψουν κάτι και να προκαλέσουν σύγχυση στις Αρχές.

Από τη δακτυλοσκόπηση προκύπτει ότι ο συλληφθείς είχε αιτηθεί ασύλου, που του είχε χορηγηθεί προσωρινά, μέχρι την τελεσίδικη εξέταση του αιτήματος που ήταν αρνητική.

Ο κατηγορούμενος παραμένει μη συνεργάσιμος με τις Αρχές και ερευνάται ακόμα η περίπτωσή του μέχρι να αποσαφηνιστούν εντελώς η δραστηριότητά του και οι επαφές του.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα