Υπόθεση Δώρας Ζέμπερη: 58χρονος τοξικομανής ο κατηγορούμενος για το φόνο

Σήμερα η κηδεία της 32χρονης εφοριακού που δολοφονήθηκε το βράδυ της Τετάρτης στο 2ο Νεκτροταφείο Ριζούπολης. Παρασκευή 20 Οκτωβρίου 2017 (EUROKINISSI// Σωτήρης Δημητρόπουλος)
Σήμερα η κηδεία της 32χρονης εφοριακού που δολοφονήθηκε το βράδυ της Τετάρτης στο 2ο Νεκτροταφείο Ριζούπολης. Παρασκευή 20 Οκτωβρίου 2017 (EUROKINISSI// Σωτήρης Δημητρόπουλος) EUROKINISSI

Φέρεται να έχει ομολογήσει ότι σκότωσε την άτυχη κοπέλα όταν αρνήθηκε να του δώσει το κινητό της- Ήταν σεσημασμένος για υποθέσεις ναρκωτικών

Στο Τμήμα Εγκλημάτων κατά Ζωής της Ασφάλειας Αττικής προσήχθη και εξετάζεται ένας άντρας ως ύποπτος για τη δολοφονία της εφοριακού Δώρας Ζέμπερη στο Β' Νεκροταφείο.

Ο ύποπτος είναι Έλληνας 58 ετών και από το πρωί ανακρίνεται από αξιωματικούς της Ασφάλειας Αττικής, ενώ παραδέχτηκε πως βρισκόταν στον νεκροταφείο για ληστεία ή κλοπή το μοιραίο απόγευμα της 18 Οκτωβρίου.

Το κίνητρο του λοιπόν έχει ξεκαθαρίσει ότι ήταν η ληστεία με στόχο το κινητό τηλέφωνο του θύματος για να το πουλήσει. Σύμφωνα με τις έως τώρα πληροφορίες, οι Αρχές έχουν σοβαρά ενοχοποιητικά στοιχεία σε βάρος του προσαχθέντα. Ο δράστης φέρεται να σκότωσε την κοπέλα όταν εκείνη αντιστάθηκε κατά την στιγμή της ληστείας σε βάρος της και έβαλε τις φωνές. Ο ίδιος φέρεται να πήγαινε συχνά στο νεκροταφείο με αυτό τον σκοπό, την κλοπή δηλαδή ή την ληστεία και η επιλογή του θύματός του ήταν καθαρά τυχαία.

Υπενθυμίζεται πως η άτυχη 32χρονη εφοριακός έπεσε θύμα στυγερής δολοφονίας με 14 μαχαιριές μέσα στο Β΄ Νεκροταφείο Αθηνών και ο δράστης κατά την διαφυγή του αφαίρεσε την τσάντα του θύματος.

Στην περιοχή του Β' Νεκροταφείου καταγράφονται συχνά περιπτώσεις κλοπών και ληστειών, ωστόσο έως τώρα καμία δεν είχε τέτοια τραγική κατάληξη. Πρόκειται για σεσημασμένο για υποθέσεις ναρκωτικών και κλοπών και φέρεται να πήγαινε συχνά στο νεκροταφείο με αυτό τον σκοπό, την κλοπή δηλαδή ή την ληστεία. Από νωρίς άλλωστε οι Αρχές είχαν καταλήξει πως το κίνητρο ήταν η ληστεία και είχαν αποκλείσει ως υπόπτους τον περίγυρο της άτυχης κοπέλας.

Το τελευταίο στίγμα που είχαν οι αστυνομικοί ήταν μόλις δέκα λεπτά μετά την δολοφονία όπου έδωσε σήμα η κεραία κινητής τηλεφωνίας στην Ομόνοια πριν απενεργοποιηθεί το κινητό της τηλέφωνο και έκτοτε οι έρευνες επικεντρώθηκαν στην γύρω περιοχή.

Οι αστυνομικοί εντόπισαν το κατάστημα στην Ομόνοια που πήγε πιθανόν με μηχανάκι για να πουλήσει το κλεμμένο κινητό τηλέφωνο. Από περιγραφές που έλαβαν και αντιπαραβολή της περιγραφής που είχαν με βιντεοληπτικά υλικά από την περιοχή, προχώρησαν σε στοχευμένες προσαγωγές που ταίριαζαν με την περιγραφή και έτσι έφτασαν στα ίχνη του δράστη τον οποίον προσήγαγαν στην Ασφάλεια και ανακρίνουν.

Η Δώρα Ζέμπερη είχε πάει στο Νεκροταφείο όπως συνήθιζε για να αφήσει ένα λουλούδι στον τάφο ενός φίλου της που είχε χάσει τον περασμένο Μάιο την ζωή του σε εργατικό δυστύχημα.

Πρώτος την είδε ένας συγγενής θανόντος σε διπλανό μνήμα και φώναξε τον ιερέα ο οποίος αναγνώρισε την κοπέλα, αφού ήξερε σε ποιο μνήμα πήγαινε και προσκυνούσε. Βρέθηκε αρκετά μέτρα μακριά από το μνήμα του φίλου της μέσα σε μία λίμνη αίματος…

Αύριο αναμένεται να γίνει και επίσημη παρουσίαση της εξιχνίασης της δολοφονίας από την Ασφάλεια Αττικής.ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ:

Δολοφονία Δώρας Ζέμπερη: Το κινητό της έδειξε τη διαδρομή του δράστη

ADVERTISING

SHARE: