Υπόθεση Γιακουμάκη: Εντοπίστηκαν οι τρεις bloggers – υβριστές από τη Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος

Υπόθεση Γιακουμάκη: Εντοπίστηκαν οι τρεις bloggers  – υβριστές από τη Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος
ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΣΤΟΝ ΗΣΑΠ ΠΕΙΡΑΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ ΤΟΥ ΕΞΑΦΑΝΙΣΜΕΝΟΥ ΒΑΓΓΕΛΗ ΓΙΑΚΟΥΜΑΚΗ (EUROKINISSI/ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΝΟΜΙΚΟΥ) Eurokinissi

Τρεις φοιτητές αποδεικνύεται ότι είναι οι δημιουργοί του blog, με υβριστικά σχόλια κατά του εντοπισμού της σορού του Βαγγέλη Γιακουμάκη. Αναμένονται συλλήψεις

Τα ηλεκτρονικά ίχνη τριών ατόμων, τα οποία φέρεται να προχώρησαν στις προσβλητικές αναρτήσεις και σχόλια για τον Βαγγέλη Γιακουμάκη στο Διαδίκτυο, εντοπίστηκαν μετά από αίτημα της Διεύθυνσης Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος.

Πρόκειται για δύο φοιτητές από Αθήνα και Μυτιλήνη και ένα ακόμη άτομο από τη Θεσσαλονίκη. Μέχρι στιγμής δεν έχουν γίνει συλλήψεις, ωστόσο έχει γίνει ταυτοποίηση των στοιχείων τους. Σε βάρος τους έχει σχηματιστεί δικογραφία.

Η Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος διαπίστωσε το απόγευμα της περασμένης Κυριακής την ύπαρξη ιστολογίων, όπου είχαν αναρτηθεί δημοσιεύσεις και σχόλια με προσβλητικό περιεχόμενο για τη μνήμη του άτυχου 20χρονου.

Το Κέντρο Επιχειρησιακού Σχεδιασμού CYBER ALERT δέχθηκε πληθώρα καταγγελιών, τόσο μέσω τηλεφωνικών κλήσεων όσο και ηλεκτρονικών μηνυμάτων, σχετικά με την ύπαρξη των επίμαχων διαδικτυακών αναρτήσεων.

Μετά από παρέμβαση της αστυνομίας οι ιστοσελίδες με τα προσβλητικά σχόλια για τον Βαγγέλη «κατέβηκαν».

Εν τω μεταξύ η κοινωνία των Ιωαννίνων “βράζει” μετά το θάνατο του Βαγγέλη Γιακουμάκη, ο οποίος επέλεξε να βάλε τέλος στη ζωή του μην αντέχοντας τα βασανιστήρια των συμφοιτητών του στη Γαλακτομική Σχολή όπου σπούδαζε.

Και χθες, Πέμπτη, πραγματοποιήθηκε νέα συγκέντρωση έξω από τη Σχολή με τους διαδηλωτές να ζητούν να αποδοθεί δικαιοσύνη, αλλά και να εξαπολύουν ύβρεις και απειλές κατά των σπουδαστών.

Δυνάμεις της αστυνομίας βρίσκονται τόσο περιμετρικά όσο και στο εσωτερικό του κτιρίου προκειμένου να προστατεύσουν τους φοιτητές.

Διαβάστε περισσότερα: Βίντεο αποδεικνύει πως ο Βαγγέλης Γιακουμάκης δεν ακολουθήθηκε από κανέναν

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας χωρίς επεισόδια έξω από τη Γαλακτοκομική Σχολή την Πέμπτη

Η νέα συγκέντρωση διαμαρτυρίας πραγματοποιήθηκε στις τέσσερις το απόγευμα της Πέμπτης και ολοκληρώθηκε λίγο μετά τις επτά. Στον χώρο της σχολής βρέθηκαν ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις για να αποτρέψουν τυχόν νέα είσοδο των συγκεντρωμένων στις εγκαταστάσεις.

Στον χώρο της σχολής βρέθηκαν ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις για να αποτρέψουν τυχόν νέα είσοδο των συγκεντρωμένων στις εγκαταστάσεις, κάτι που συνέβη την Τετάρτη το απόγευμα όπου σημειώθηκαν και αντεγκλήσεις με σπουδαστές.

Στη συνέχεια, οι περίπου 60-70 κάτοικοι που συγκεντρώθηκαν ήρεμα αυτή φορά, έξω από την πύλη της Σχολής, κατευθύνθηκαν προς το σημείο που βρέθηκε νεκρός ο φοιτητής. Αύριο στις 7 το απόγευμα έχει προγραμματιστεί νέα συγκέντρωση.

Διαβάστε περισσότερα: Εισβολή στη Γαλακτοκομική Σχολή Ιωαννίνων. Ζητούν δικαίωση για τον Βαγγέλη Γιακουμάκη

ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ: Συναντήσαμε τους πρωταγωνιστές της επίμαχης φωτογραφίας με τον Βαγγέλη Γιακουμάκη

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα