Υπόθεση Γιακουμάκη: Ολοκληρώνεται το θρίλερ με τα πορίσματα των εργαστηρίων

Υπόθεση Γιακουμάκη: Ολοκληρώνεται το θρίλερ με τα πορίσματα των εργαστηρίων

Απεστάλη το ερωτηματολόγιο της Αστυνομικής Διεύθυνσης Ιωαννίνων στο Ρέθυμνο για να απαντήσουν σε στοχευμένες ερωτήσεις τα μέλη της οικογένειας Γιακουμάκη στην εκ νέου κατάθεσή τους

Στην τελική φάση περνάνε πλέον τα πορίσματα των εργαστηρίων γύρω από την υπόθεση του Βαγγέλη Γιακουμάκη στα Ιωάννινα, τα οποία μέχρι στιγμής δεν φαίνεται να οδηγούν στην κατάρρευση της αρχικής εκτίμησης περί αυτοχειρίας.

Σε ό,τι αφορά το πόρισμα των Εγκληματολογικών Εργαστηρίων της ΕΛ.ΑΣ., αυτό αναμένεται να παραδοθεί αύριο στην Αστυνομική Διεύθυνση Ιωαννίνων που ερευνά την υπόθεση, το οποίο ανατρέπει τις αρχικές πληροφορίες που έκαναν λόγο για ύπαρξη γενετικού υλικού στο μαχαίρι που βρέθηκε στο σημείο, καθώς παρά την ενδελεχή εξέταση από την οποία πέρασε, δεν προκύπτει να κατέστη εφικτή η εξαγωγή DNA από την λάμα ή την λαβή, προφανώς λόγω των καιρικών συνθηκών και εξαιτίας της πολυκαιρίας. 

Αντιθέτως, φαίνεται πως απομονώθηκε τελικά γενετικό υλικό που ανευρέθη πάνω στα ρούχα του και ήταν μόνο του Βαγγέλη.

Αναφορικά με το πόρισμα του ιατροδικαστή Θόδωρου Βουγιουκλάκη, θα δοθεί στην Αστυνομία στα μέσα της εβδομάδας, καθώς ολοκληρώνονται αύριο τελικά οι τοξικολογικές και ιστολογικές εξετάσεις.

Το πόρισμα των εγκληματολογικών εργαστηρίων θα αποσταλεί και στην ιατροδικαστική υπηρεσία ώστε να υπάρξει μία αντιπαραβολή των στοιχείων και να μπορέσει έτσι να ολοκληρώσει ο ιατροδικαστής και το δικό του πόρισμα.

Σε ότι αφορά τον νέο κύκλο καταθέσεων από την οικογένεια, σύμφωνα με πληροφορίες, η Αστυνομική Διεύθυνση Ιωαννίνων, έστειλε σήμερα το μεσημέρι το ερωτηματολόγιό της στις Αρχές του Ρεθύμνου, ούτως ώστε να κληθούν σήμερα ή αύριο οι γονείς και η αδερφή του Βαγγέλη για να καταθέσουν και να απαντήσουν στις συγκεκριμένες ερωτήσεις που θα τους τεθούν.

Οι ερωτήσεις αυτές θα επικεντρωθούν στις τηλεφωνικές συνομιλίες που είχε η μητέρα και η αδερφή το προηγούμενο βράδυ με τον Βαγγέλη.

Υπενθυμίζεται, πως σύμφωνα με την άρση του τηλεφωνικού απορρήτου, προκύπτει πως πρώτα κάλεσε ο ίδιος το προηγούμενο απόγευμα την αδερφή του στις 20:17 και μίλησαν μαζί για 12 λεπτά και 30 δευτερόλεπτα. Στη συνέχεια και μετά από περίπου μιάμιση ώρα, στις 21:56 η μητέρα του Βαγγέλη Γιακουμάκη τον κάλεσε στο τηλέφωνο και μίλησαν μαζί για 19 λεπτά και 58 δευτερόλεπτα.

Το ακριβές περιεχόμενο της συνομιλίας τους δεν έχει αποσαφηνιστεί πλήρως από τις πρώτες καταθέσεις που έδωσαν τα μέλη της οικογένειας στην Αστυνομία, για αυτό και έχουν κληθεί να καταθέσουν εκ νέου.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα