Υπόθεση Γιακουμάκη: Τι δείχνει το επίσημο πόρισμα των εγκληματολογικών εργαστηρίων

Υπόθεση Γιακουμάκη: Τι δείχνει το επίσημο πόρισμα των εγκληματολογικών εργαστηρίων

Το πρωί της Δευτέρας κατέθεσε στην Ασφάλεια Ρεθύμνου η μητέρα του Βαγγέλη για την παράλληλη δικογραφία που σχηματίζεται ύστερα από την ΕΔΕ της ΕΛΓΟ "Δήμητρα" για την Γαλακτομική Σχολή

Στα χέρια της Αστυνομικής Διεύθυνσης Ιωαννίνων βρίσκεται πλέον το επίσημο πόρισμα των Εγκληματολογικών Εργαστηρίων της ΕΛ.ΑΣ. και θα συμπεριληφθεί στη δικογραφία που σχηματίζεται για την υπόθεση θανάτου του 20χρονου φοιτητή Βαγγέλη Γιακουμάκη.

Στο πόρισμα, σύμφωνα με πληροφορίες, αναφέρεται πως βρέθηκε μεγάλη ποσότητα αίματος στην μπλούζα, το παντελόνι, και το κομποσκοίνι που είχε στο αριστερό του χέρι ο 20χρονος φοιτητής, το οποίο ταυτοποιήθηκε με το δικό του DNA.

Από τα κλειδιά και το μαχαίρι δεν κατέστη δυνατή η εξαγωγή αξιοποιήσιμου γενετικού υλικού για ταυτοποίηση, καθώς φαίνεται είχε καταστραφεί από την πολυκαιρία και την έκθεση σε επιβαρυντικές καιρικές και κλιματολογικές συνθήκες. Στα νύχια του θύματος βρέθηκε μόνο το δικό του DNA, κάτι που αποδεικνύει στις Αρχές πως δεν προηγήθηκε πάλη με άλλο άτομο.

Στο χώμα που αφαιρέθηκε από το σημείο που βρέθηκε η σορός του, δεν εντοπίστηκε το DNA του, από μία ενδεχόμενη λίμνη αίματος που θα είχε δημιουργηθεί και θα αποδείκνυε ότι το πτώμα δεν μεταφέρθηκε στο σημείο, αλλά κατέληξε εκεί, ωστόσο κατά την αυτοψία κιόλας ο ιατροδικαστής ήταν επιφυλακτικός κατά πόσο θα προέκυπτε αποτέλεσμα από τα συγκεκριμένα δείγματα εξαιτίας της λάσπης, που υποδήλωνε ότι το αίμα ξεπλύθηκε αρκετά λόγω των νερών και τυχόν υπολείμματα καταστράφηκαν από τις κλιματολογικές συνθήκες. Αύριο αναμένεται να κατατεθεί στις Αρχές και το ολοκληρωμένο πόρισμα του ιατροδικαστή Θόδωρου Βουγιουκλάκη που αναμένεται να ρίξει περισσότερο φως στην υπόθεση, ειδικά με τα αποτελέσματα των τοξικολογικών και ιστολογικών εξετάσεων.

Διαβάστε ακόμα: Υπόθεση Γιακουμάκη: Όσα ζήσαμε σε 48 ώρες στα Γιάννενα

Το πρωί της Δευτέρας κατέθεσε στην Ασφάλεια Ρεθύμνου η μητέρα του Βαγγέλη αλλά για την παράλληλη δικογραφία που σχηματίζεται ύστερα από την ΕΔΕ της ΕΛΓΟ «Δήμητρα» για την Γαλακτομική Σχολή και για την οποία έχει ζητηθεί από τον εισαγγελέα Ιωαννίνων να καταθέσουν εκ νέου τα 15-16 άτομα που είχαν καταθέσει για την ΕΔΕ, μεταξύ τους και η μητέρα του Βαγγέλη Γιακουμάκη.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η μητέρα του 20χρονου φοιτητή απλά επιβεβαίωσε τα όσα έχει ήδη αναφέρει στις προηγούμενες δύο σχετικές καταθέσεις της και δεν είχε να προσθέσει κάτι περισσότερο. Υπενθυμίζεται, πως είχε καταθέσει τα λιγοστά που ήξερε από πέρυσι και από τον ίδιο τον γιο, χωρίς όμως να γνώριζε λεπτομέρειες και κυρίως τα όσα έμαθε μετά την εξαφάνιση του γιου της, όταν και ανέβηκε στην Γαλακτομική Σχολή Ιωαννίνων και μίλησε με φίλους και συμφοιτητές του.

Διαβάστε ακόμα: Υπόθεση Γιακουμάκη: Η άλλη πλευρά της Γαλακτοκομικής Σχολής

Αναφορικά με το ερωτηματολόγιο της Αστυνομικής Διεύθυνσης Ιωαννίνων για την υπόθεση θανάτου του Βαγγέλη, που επικεντρώνεται κυρίως στις τηλεφωνικές συνομιλίες που είχε το προηγούμενο βράδυ από την εξαφάνιση του Γιακουμάκη η μητέρα και η αδερφή και έχουν κληθεί να καταθέσουν εκ νέου η μητέρα, η αδερφή και ο πατέρας του, ακυρώθηκε από τον εισαγγελέα Ιωαννίνων και ζητήθηκε η οικογένεια να καταθέσει τελευταία και αφού ολοκληρωθεί πρώτα όλος ο κύκλος νέων καταθέσεων με όλους τους εμπλεκόμενους με την Σχολή.

Μάλιστα, φαίνεται να έχει δημιουργηθεί και μια διχογνωμία μεταξύ εισαγγελέα και αστυνομικών Αρχών, για τη σειρά που θα ήταν σκόπιμο να ληφθούν οι καταθέσεις, όμως ο εισαγγελέας προΐσταται της όλης διαδικασίας και εκείνος εν τέλει αποφασίζει και κρίνει ποιος είναι σκόπιμο να καταθέσει και πότε.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα