Υπόθεση Τσοχατζόπουλου: Για τη διαφθορά στην πολιτική κατέθεσε η Βίκυ Σταμάτη

Υπόθεση Τσοχατζόπουλου: Για τη διαφθορά στην πολιτική κατέθεσε η Βίκυ Σταμάτη
Δίκη του Άκη Τσοχατζόπουλου για τα εξοπλιστικά την Τετάρτη 20 Μαΐου 2015. Οι Γιάννος Παπαντωνίου και Βάσω Παπανδρέου κατέθεσαν στο δικαστήριο, καθώς ήταν μέλη του ΚΥΣΕΑ της περιόδου 1998-1999, και κλητεύτηκαν μετά από το αίτημα του Άκη Τσοχατζόπουλου που δικάζεται σε δεύτερο βαθμό για ξέπλυμα βρόμικου χρήματος από μίζες εξοπλιστικών προγραμμάτων, αδίκημα για το οποίο το πρωτοβάθμιο δικαστήριο του επέβαλε την ανώτατη ποινή κάθειρξης 20 ετών. (EUROKINISSI/ΣΤΕΛΙΟΣ ΜΙΣΙΝΑΣ) Eurokinissi

Χωρίς να αναφερθεί σε μίζες, αλλά μιλώντας γενικά για τη διαφθορά στην πολιτική ζωή κατέθεσε στην Εισαγγελία Διαφθοράς η Βίκυ Σταμάτη. Μίλησε για ένα συγκεκριμένο πολιτικό πρόσωπο. Τις επόμενες ημέρες αναμένεται να κληθεί και ο Άκης Τσοχατζόπουλος

Για θέματα διαφθοράς στην πολιτική ζωή μίλησε η Βίκυ Σταμάτη ενώπιον της εισαγγελέα Διαφθοράς, χωρίς όμως όπως φαίνεται να δίνει συγκεκριμένα στοιχεία.

Στην πολύωρη κατάθεσή της επιβεβαίωσε – κατά πληροφορίες- αυτά που είχε πει αρχικά στον εισαγγελέα Πεπόνη, μετά την απόδρασή της από το Δρομοκαΐτειο, βάζοντας στο κάδρο τουλάχιστον ένα πολιτικό πρόσωπο, όχι όμως για τις μίζες αλλά για θέματα διαφθοράς στη πολιτική ζωή.

Σύμφωνα με πληροφορίες, την ερχόμενη εβδομάδα αναμένεται να κληθεί για κατάθεση στους εισαγγελείς διαφθοράς και ο Άκης Τσοχατζόπουλος, καθώς η Βίκυ Σταμάτη όπως είπε όσα γνωρίζει τα γνωρίζει από τον Άκη Τσοχατζόπουλο.

Σύμφωνα με τον δικηγόρο της Φραγκίσκο Ραγκούση, η Βίκυ Σταμάτη κατέθεσε οτι της είχε εκμυστηρευτεί ο Άκης για να ξεκαθαρίσουν επιτέλους  τα φαινόμενα διαφθοράς στην πολιτική ζωή. Όπως τόνισε δεν γνωρίζει το  περιεχόμενο της κατάθεσης διότι εξετάστηκε ως μάρτυρας, ενώ, παράλληλα ο κ Ραγκούσης επισήμανε πως η κυρία Σταμάτη δεν ζητάει κανένα αντίδωρο για όσα κατέθεσε. “Η αποφυλάκιση είναι σκοπός της προκειμένου να σφίξει το παιδί της στην αγκαλιά της” επισήμανε ο συνήγορος.

Η Β. Σταμάτη έφτασε το πρωί στην Εισαγγελία Διαφθοράς, συνοδευόμενη από ψυχίατρο, ο οποίος στη συνέχεια αποχώρησε καθώς κρίθηκε οτι δεν συντρέχει κάποιος λόγος να παραμένει στο δικαστικό μέγαρο.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα