Ειδικοί φρουροί κρέμασαν πανό στον Λυκαβηττό

Ειδικοί φρουροί κρέμασαν πανό στον Λυκαβηττό
Πανό διαμαρτυρίας στο Λυκαβηττό από το σωματείο των ειδικών φρουρών στο πλαίσιο της 24ωρης γενικής απεργίας για το πολυνομοσχέδιο την Τετάρτη 17 Μαΐου 2017. (EUROKINISSI/ΣΩΤΗΡΗΣ ΔΗΜΗΤΡΟΠΟΥΛΟΣ) Eurokinissi

«Με το νομοσχέδιο ξυπνάμε “νεκροί”. Πόσο κοστίζει η ζωή ενός αστυνομικού»; έγραψαν στα ελληνικά και στα γερμανικά

Με ένα τεράστιο πανό που ανέβασαν στον Λυκαβηττό οι ειδικοί φρουροί και οι συνοριοφύλακες “άνοιξαν” οι απεργιακές κινητοποιήσεις της Τετάρτης.

Στο πανό αναγράφεται το ερώτημα «Με το νομοσχέδιο ξυπνάμε “νεκροί”. Πόσο κοστίζει η ζωή ενός αστυνομικού κ. Τσίπρα;», στα ελληνικά, καθώς και η ίδια φράση στα γερμανικά, με προσφώνηση στην Άνγκελα Μέρκελ.

Το συλλαλητήριο των Συνδικάτων θα πραγματοποιηθεί στις 11.00 το πρωί στην πλατεία Κλαυθμώνος. Το ΠΑΜΕ έχει προγραμματίσει συγκέντρωση στην Πλατεία Κοτζιά στις 10.00.

Μητσοτάκης: Η κυβέρνηση κοροϊδεύει τους ένστολους

Δεσμεύσεις έναντι των ένστολων ανέλαβε ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Κυριάκος Μητσοτάκης σε συνάντησή του με ομοσπονδίες των Ενόπλων Δυνάμεων και των σωμάτων ασφαλείας.

Όπως είπε, διαπίστωσε την οργή τους για την κοροϊδία που έχουν υποστεί από την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ.

«Τόνισα», πρόσθεσε, «ότι η Νέα Δημοκρατία στέκεται διαχρονικά δίπλα στα στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων και των σωμάτων ασφαλείας. Η εξωτερική και εσωτερική ασφάλεια της χώρας είναι προϋπόθεση ελευθερίας και δημοκρατίας».

Ακόμη, ο κ. Μητσοτάκης δεσμεύθηκε ότι η επόμενη κυβέρνηση της ΝΔ:

  • Θα επιστρέψει, με σεβασμό στο κράτος Δικαίου και τις αποφάσεις της Δικαιοσύνης, το υπόλοιπο 50% των αναδρομικών που εκκρεμεί, με τρόπο που δεν θα θέτει σε κίνδυνο την επίτευξη των δημοσιονομικών στόχων.
  • Θα έχει ως πρώτη της προτεραιότητα την κατάθεση ενός νέου μισθολογίου που θα λαμβάνει υπ’ όψιν τα ειδικά χαρακτηριστικά των Ενόπλων Δυνάμεων και των σωμάτων ασφαλείας και θα διασφαλίζει αξιοπρεπείς αποδοχές.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα