Ειδομένη: Συνεχίζεται για δεύτερη μέρα η επιχείρηση εκκένωσης

Ειδομένη: Συνεχίζεται για δεύτερη μέρα η επιχείρηση εκκένωσης
Επιχείρηση εκκένωσηες του προσφυγικού καταυλισμού στην Ειδομένη την Τρίτη 24 Μαΐου 2016. (EUROKINISSI/POOL ΑΠΕ/ΝΙΚΟΣ ΑΡΒΑΝΙΤΙΔΗΣ) Eurokinissi

Η διαδικασία εξελίσσεται μέχρι στιγμής ομαλά και σύμφωνα με τον σχεδιασμό. Αρκετοί αποχωρούν με τα πόδια προς άγνωστη κατεύθυνση

Συνεχίζεται, από το πρωί, και για δεύτερη μέρα, η αστυνομική επιχείρηση εκκένωσης του άτυπου καταυλισμού προσφύγων και μεταναστών της Ειδομένης.

Χθες, πρώτη μέρα της ευρείας κλίμακας επιχείρησης, μεταφέρθηκαν, με 42 λεωφορεία, συνολικά 2031 πρόσφυγες και μετανάστες, σε κέντρα φιλοξενίας σε πρώην βιομηχανικές εγκαταστάσεις του νομού Θεσσαλονίκης (Σίνδο, Καλοχώρι, Ωραιόκαστρο, Δερβένι), όπως, επίσης, σε οργανωμένες δομές στο Βαγιοχώρι Βόλβης, στη Ν. Καβάλα Κιλκίς και στην Πέτρα Ολύμπου.

Η διαδικασία εξελίσσεται μέχρι στιγμής ομαλά και σύμφωνα με τον σχεδιασμό, ενώ προτεραιότητα των αρχών είναι, να απελευθερωθεί η σιδηροδρομική γραμμή.

Μέχρι στιγμής έχουν μεταφερθεί 895 άτομα με 18 λεωφορεία, κυρίως προς δομές του Νομού Θεσσαλονίκης, ωστόσο αρκετοί αποχωρούν με τα πόδια προς άγνωστη κατεύθυνση.

Αναμένεται δε να συνεχιστεί και τις επόμενες μέρες μέχρι να αδειάσει πλήρως η Ειδομένη.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα