Εισαγγελέας: Να απαλλαγεί ο Α. Γεωργίου από το κακούργημα για την ΕΛΣΤΑΤ

Εισαγγελέας: Να απαλλαγεί ο Α. Γεωργίου από το κακούργημα για την ΕΛΣΤΑΤ
Στιγμιότυπο απο την σημερινή επίσκεψη του Υπουργού Οικονομικών Γιώργου Παπακωνσταντίου στην έδρα της Εθνικής Στατιστικής Υπηρεσίας,Παρασκευή 6 Νοεμβρίου 2009 (EUROKINISSI/ΣΥΝΕΡΓΑΤΗΣ) Eurokinissi

Ο εισαγγελικός λειτουργός προτείνει στο Συμβούλιο Εφετών να μην γίνει κατηγορία σε βάρος του πρώην επικεφαλής της ΕΛΣΤΑΤ για το κακούργημα της ψευδούς βεβαίωσης

Την απαλλαγή του πρώην προέδρου της ΕΛΣΤΑΤ Ανδρέα Γεωργίου, από το κακούργημα της ψευδούς βεβαίωσης, προτείνει ο εισαγγελέας Ιωάννης Κούτρας, προς το Συμβούλιο Εφετών αναφορικά με την πολύκροτη υπόθεση της διόγκωσης του ελλείμματος, το 2009.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο εισαγγελικός λειτουργός εισηγείται ότι δεν προκύπτουν ποινικές ευθύνες ως προς την συγκεκριμένη κατηγορία και έτσι ο Ανδρ. Γεωργίου θα πρέπει να παραμένει αντιμέτωπος μόνο με το πλημμέλημα της παράβασης καθήκοντος.

Τον τελευταίο λόγο έχει πλέον το αρμόδιο δικαστικό συμβούλιο που θα αποφανθούν αν τελικά θα παραπεμφθεί σε δίκη για κακουργηματική αξιόποινη πράξη ή όχι ο πρώην επικεφαλής της Στατιστικής Αρχής.

Υπενθυμίζεται ότι ήδη ο Α. Γεωργίου έχει απαλλαγεί με βούλευμα για την υπόθεση, όμως σε βάρος του ασκήθηκε αναίρεση η οποία έγινε μερικώς δεκτή από την Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου Ξένη Δημητρίου. Μετά την αναίρεση του προηγούμενου απαλλακτικού βουλεύματος ο φάκελος επέστρεψε όπως απαιτεί ο νόμος, για νέα κρίση στο συμβούλιο Εφετών για το κακούργημα της ψευδούς βεβαίωσης, καθώς ο κ. Γεωργίου έχει ήδη παραπεμφθεί σε δίκη για το πλημμέλημα  της παράβασης καθήκοντος.

Συγκεκριμένα, το Ποινικό Τμήμα με την υπ’ αριθμ. 1331/2016 απόφασή του αναίρεσε το υπ’ αριθμ. 1149/2015 βούλευμα, κατά το σκέλος εκείνο που έκρινε να μην γίνει κατηγορία κατά του κ. Γεωργίου και των δύο προϊσταμένων υπηρεσιών της ΕΛΣΤΑΤ, για ψευδή βεβαίωση σε βάρος του Δημοσίου με τις  επιβαρυντικές περιστάσεις της ιδιαίτερα μεγάλης αξίας.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα