Εισαγγελείς: Τηρήσαμε τον νόμο κατά γράμμα για τη Novartis

Δίκη "Χρυσής Αυγής" την Τρίτη 7 Φεβρουαρίου 2017, στην αίθουσα του Εφετείου Αθηνών. Στο δικαστήριο κατέθεσε ο αστυνομικός Δημήτρης Γώγουλος για την επίθεση στο ελεύθερο κοινωνικό χώρο "Συνεργείο" στην Ηλιούπολη που πραγματοποιήθηκε στις 10 Ιουλίου 2013. Η κατάθεση πραγματοποιείται για την κατηγορία της διεύθυνσης της εγκληματικής οργάνωσης.
(EUROKINISSI/ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ)
Δίκη "Χρυσής Αυγής" την Τρίτη 7 Φεβρουαρίου 2017, στην αίθουσα του Εφετείου Αθηνών. Στο δικαστήριο κατέθεσε ο αστυνομικός Δημήτρης Γώγουλος για την επίθεση στο ελεύθερο κοινωνικό χώρο "Συνεργείο" στην Ηλιούπολη που πραγματοποιήθηκε στις 10 Ιουλίου 2013. Η κατάθεση πραγματοποιείται για την κατηγορία της διεύθυνσης της εγκληματικής οργάνωσης. (EUROKINISSI/ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ) EUROKINISSI

Οι εισαγγελείς διαφθοράς απαντούν με κοινή δήλωσή τους στις καταγγελίες για κυβερνητικές παρεμβάσεις αλλά και στα περί ακυρότητας των μαρτυρικών καταθέσεων

Με τήρηση του γράμματος του νόμου έγινε η διαδικασία υπαγωγής των μαρτύρων για την υπόθεση Novartis σε καθεστώς προστασίας, ενώ δεν υπήρξε καμιά σύσκεψη με οποιοδήποτε κυβερνητικό στέλεχος, ξεκαθαρίζουν οι εισαγγελείς που χειρίζονται την υπόθεση.

Σε κοινή δήλωση που προέβησαν στα ΜΜΕ οι εισαγγελείς κατά της διαφθοράς, Ε. Τουλουπάκη, Χ. Τζούρας και Στ. Μανώλης σημειώνουν τα εξής: «Ουδέποτε συμμετείχαμε σε κοινή σύσκεψη με τον κυβερνητικό εκπρόσωπο ή με οποιοδήποτε άλλο κυβερνητικό στέλεχος για την υπόθεση NOVARTIS. Οι μάρτυρες τέθηκαν σε καθεστώς προστασίας τηρώντας πιστά το γράμμα του νόμου. Το τμήμα της δικογραφίας που αφορά σε πολιτικά πρόσωπα υποβλήθηκε στην εισαγγελία του Αρείου Πάγου ως είχαμε εκ του Συντάγματος υποχρέωση».

Παράλληλα, ξεκαθαρίζουν ότι η έρευνα που διενεργείται στην Ελλάδα για τη Novartis είναι παράλληλη και όχι κοινή σε σχέση με ενδεχόμενες έρευνες που πιθανώς διενεργούνται από άλλα κράτη για το ίδιο θέμα.

Οι εισαγγελείς απαντούν έτσι τόσο στις αιτιάσεις του Χαράλαμπου Αθανασίου ότι είναι άκυρες οι μαρτυρικές καταθέσεις των τριών προστατευομένων προσώπων, όσο και στις κατηγορίες περί παρέμβασης του κυβερνητικού εκπροσώπου Δημήτρη Τζανακόπουλου στη δικαιοσύνη.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: novartis
ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ:

Αβραμόπουλος για Novartis: Ψευδομάρτυρες κουκουλοφόροι - Θα προσφύγω στον Άρειο Πάγο για να αποκαλυφθεί η ταυτότητα τους

Προανακριτική για Novartis θα προτείνει ο Τσίπρας

Αθανασίου: Άκυρες οι καταθέσεις των μαρτύρων

ADVERTISING

SHARE: