Εισαγγελική πρόταση ενοχής για τη ΓΕΝΟΠ - ΔΕΗ

Εισαγγελική πρόταση ενοχής για τη ΓΕΝΟΠ - ΔΕΗ

Ενώπιον του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων, ο εισαγγελέας ζήτησε να κηρυχθούν ένοχοι συνολικά 56 κατηγορούμενοι, μεταξύ των οποίων μέλη του ΔΣ της ΓΕΝΟΠ - ΔΕΗ και συνδικαλιστές

Την ενοχή της πλειοψηφίας των κατηγορουμένων για την υπόθεση της ΓΕΝΟΠ - ΔΕΗ και των δαπανών που φέρεται να έκανε το διάστημα 2008-2011, εισηγήθηκε ενώπιον του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων, ο εισαγγελέας της έδρας, Γιώργος Βούλγαρης.

Ο εισαγγελικός λειτουργός, ύστερα από μία πολύμηνη διαδικασία, ζήτησε να καταδικαστούν 56 από τους συνολικά 59 κατηγορούμενους. Ανάμεσά τους και πρώην πρόεδροι και συνδικαλιστές, όπως ο Νίκος Φωτόπολος, ο Ρίζος Ρίζος, ο Αρθούρος Ζερβός και άλλοι. Σύμφωνα με την πρότασή του, οι 56 κατηγορούμενοι διέπραξαν βαρύτατες κακουργηματικές πράξεις, κατα περίσταση αυτό της απιστίας στην υπηρεσία και της απάτης.

Κατά το υπ’ αριθμ. 1148/2015 βούλευμα του Συμβουλίου Εφετών, από τον οικονομικό έλεγχο της περιόδου 2008 - 2011 “διαπιστώθηκε ότι σε πολλές περιπτώσεις τα υποβληθέντα τιμολόγια αναφέρονται σε δαπάνες πολυτελών ταξιδιών,δώρων κλπ ή σε χρήση υπηρεσιών από μη δικαιούχους, καθώς και σε κάλυψη κινητοποιήσεων ή νομικών υπηρεσιών, στρεφόμενων μάλιστα κατά της εταιρίας”. Υπενθυμίζεται ότι η ΔΕΗ δεν παρίσταται ως πολιτικώς ενάγουσα στη διαδιασία.

ADVERTISING

SHARE: