Εισροή υδάτων στο πλοίο ‘Πρέβελης’

Εισροή υδάτων στο πλοίο ‘Πρέβελης’

Συναγερμός στο υπουργείο Εμπορικής Ναυτιλίας, λόγω της εισροής υδάτων στο πλοίο "Πρέβελης", στο οποίο επιβαίνουν 127 επιβάτες και 67 άτομα πλήρωμα. Στο σημείο τρία πλωτά του Λιμενικού Σώματος

Εισροή υδάτων παρουσίασε πριν από λίγο το πλοίο “Πρέβελης” στο οποίο επιβαίνουν 127 επιβάτες και 67 άτομα πλήρωμα.

Η εισροή στον χώρο των αξόνων της μηχανής είναι ελεγχόμενη, ωστόσο, για λόγους ασφαλείας στο σημείο σπεύδουν τρία πλωτά.  Το πλοίο βρίσκεται Νότια του Σαρωνικού κοντά στο νησάκι Άγιος Γέργιος.

Ειδικότερα, σύμφωνα με το ΥΕΝ, υπήρξε επικοινωνία με τον πλοίαρχο του πλοίου ο οποίος είπε πως η κατάσταση είναι ελεγχόμενη, ενώ στην περιοχή επικρατούν άνεμοι εντάσεως 3 εως 4 μποφόρ.

Το “Πρέβελης” είχε αποπλεύσει από τον Πειραιά στις 6 το απόγευμα της Παρασκευής, εκτελώντας το δρομολόγιο: Μήλο, Θήρα, Ανάφη, Ηράκλειο, Σητεία, Κάσο, Κάρπαθο, Διαφάνι, Χάλκη και Ρόδο.

Ωστόσο, ήδη επιστρέφει στον Πειραιά με εκτιμώμενη ώρα κατάπλου στις 11 το βράδυ. Το πλοίο μόλις φθάσει στο λιμάνι του Πειραιά θα του απαγορευθεί προσωρινά ο απόπλους μέχρι την αποκατάσταση της βλάβης. Οι επιβάτες αναμένεται να προωθηθούν στους προορισμούς τους με μέριμνα της πλοιοκτήτριας εταιρείας.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα