Εισβολή της Χρυσής Αυγής σε εκδήλωση για τις μειονότητες στην ΕΣΗΕΑ

Εισβολή της Χρυσής Αυγής σε εκδήλωση για τις μειονότητες στην ΕΣΗΕΑ

Οι βουλευτές και τα μέλη της Χρυσής Αυγής, ανέβηκαν στον 3ο όροφο του κτιρίου και διέκοψαν τη συζήτηση φωνάζοντας συνθήματα για τη Θράκη και κατά των δημοσιογράφων (Vid)

Μέλη της Χρυσής Αυγής έκαναν εισβολή το μεσημέρι της Δευτέρας στα κεντρικά γραφεία της Ένωσης Συντακτών κατά τη διάρκεια συζήτησης με θέμα "Οι εθνικές μειονότητες στην Ελλάδα και οι συστάσεις των διεθνών οργανισμών", στον τρίτο όροφο του κτιρίου.

Τα μέλη της Χρυσής Αυγής, μεταξύ των οποίων ήταν οι Παναγιώτης Λαγός, Ηλίας Παναγιώταρος και Κωνσταντίνος Μπαρμπαρούσης, συγκεντρώθηκαν αρχικά έξω από το κτήριο και στη συνέχεια ανέβηκαν στο χώρο της εκδήλωσης φωνάζοντας υβριστικά συνθήματα. Μάλιστα, προχώρησαν και σε λεκτική επίθεση εναντίον δημοσιογράφων που βρίσκονταν στο χώρο.

Στη συνέχεια, αφού τραγούδησαν τον Εθνικό Ύμνο, αποχώρησαν και η συζήτηση συνεχίστηκε κανονικά.

Εισβολή της Χρυσής Αυγής σε εκδήλωση για τις μειονότητες στην ΕΣΗΕΑ

Η εκδήλωση διοργανώθηκε από το Ελληνικό Παρατηρητήριο των Συμφωνιών του Ελσίνκι και του Κόμματος Ισότητας, Ειρήνης και Φιλίας της Θράκης. Οι διοργανωτές κατήγγειλαν πως είχαν ζητήσει αστυνομική προστασία, αλλά η έκκλησή τους αγνοήθηκε.

Ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ για την εισβολή της ΧΑ στην ΕΣΗΕΑ

"Η εγκληματική οργάνωση έδειξε ξανά το πραγματικό της πρόσωπο. Η σημερινή εισβολή των νεοναζί σε εκδήλωση στην ΕΣΗΕΑ, με επικεφαλής τους υπόδικους βουλευτές Λαγό, Παναγιώταρο και Μπαρμπαρούση, οι προπηλακισμοί, τα υβριστικά συνθήματα και οι απειλές, αποδεικνύουν για άλλη μια φορά, ότι οι συγκεκριμένοι εγκληματίες δεν είναι τίποτε άλλο παρά γνήσιοι απόγονοι των Ταγμάτων Εφόδου και των εγχώριων συνεργατών των ναζί" αναφέρει το Γραφείο Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ και καταλήγει ως εξής:

"Αποτελεί καθήκον και υποχρέωση απέναντι στην ιστορία αυτού του τόπου, να υψώνουμε τοίχο απέναντι στον φασισμό και τον ναζισμό. Δημοκρατικό καθήκον κάθε πολίτη και κάθε πολιτικού κόμματος είναι η κοινωνική και πολιτική απομόνωση του εγκληματικού μορφώματος".

Με ανάρτησή του στο Twitter o Σταύρος Θεοδωράκης σχολίασε την εισβολή βουλευτών και μελών της Χρυσής Αυγής σε εκδήλωση της ΕΣΗΕΑ:

"Η Χρυσή Αυγή, παρά τα χάδια Καμμένου - Παρασκευόπουλου, επιμένει στον τραμπουκισμό. Η σύγκλιση, σύντροφοι ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ, προφανώς αναβάλλεται".

Βίντεο: Εφημερίδα των Συντακτών

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: χρυσή αυγή

ADVERTISING

SHARE: