Εκδικάστηκε η γονική μέριμνα των παιδιών του συζυγοκτόνου από το Βελβεντό Κοζάνης

Εκδικάστηκε η γονική μέριμνα των παιδιών του συζυγοκτόνου από το Βελβεντό Κοζάνης

Στη μητέρα της άτυχης 37χρονης ανατέθηκε η γονική μέριμνα των τριών ανήλικων παιδιών. Διαβάστε αναλυτικά την απόφαση του Δικαστηρίου

Εκδόθηκε το Σάββατο η δικαστική απόφαση για τη γονική μέριμνα των τριών ανήλικων παιδιών της άτυχης Ανθής Λινάρδου, η οποία δολοφονήθηκε από τον σύζυγό της, Τάσο Τσιουχάρα τον Ιανουάριο του 2016 στο Βελβεντό Κοζάνης.

Με οριστική απόφαση του Μονομελές Πρωτοδικείου Κοζάνης, η γονική μέριμνα των τριών ανήλικων παιδιών ανατέθηκε στη μητέρα της 37χρονης, ενώ εκδόθηκε και η απόφαση των ασφαλιστικών μέτρων για την επικοινωνία των παιδιών με τον παππού και τη γιαγιά της πατρικής γραμμής.

Έπειτα από μια μακρά δικαστική διαδρομή, η δικηγόρος της οικογένειας Λινάρδου, Παρασκευή Σαββίδου δήλωσε: «Προ δυο εβδομάδων εκδόθηκε η απόφαση από το Μονομελές Πρωτοδικείο Κοζάνης, με τη διαδικασία της εκούσιας δικαιοδοσίας, με την οποία έγινε δεκτή καθ' ολοκληρίαν η αίτηση της Παρασκευής Λινάρδου, για να της ανατεθεί αποκλειστικά η γονική μέριμνα των τριών ανήλικων εγγονών της, η οποία αφαιρέθηκε καθ” ολοκληρίαν από τον πατέρα τους και απορρίφθηκε στο σύνολό της η αντίστοιχη αίτηση που κατέθεσε η πατρική γραμμή».

Μέχρι στιγμής, η πατρική πλευρά, δεν φαίνεται να έχει ασκήσει Έφεση, όπως έχει το δικαίωμα για τη γονική μέριμνα των παιδιών, ενώ δεν έχει παρέλθει το χρονικό διάστημα που τους το επιτρέπει.

Η απόφαση των ασφαλιστικών μέτρων για την επικοινωνία των παιδιών με τον παππού και τη γιαγιά της πατρικής πλευράς, που βρίσκονται στο Βελβεντό Κοζάνης, ορίζει την επικοινωνία τους, κάθε πρώτο και τρίτο Σαββατοκύριακο του μήνα, χωρίς όμως το δικαίωμα της διανυκτέρευσης. Αυτό σημαίνει ότι θα μπορούν να βλέπουν τα εγγόνια τους εφόσον μεταβούν στην Αθήνα, χωρίς όμως να μπορούν να διανυκτερεύσουν μαζί τους.

Κλείνοντας η κα. Σαββίδου συμπλήρωσε: «Αυτό το Σαββατοκύριακο, υπήρχε η δυνατότητα σύμφωνα με την απόφαση να μεταβούν ο παππούς και η γιαγιά στην Αθήνα προκειμένου να δουν τα εγγόνια τους, παρόλα αυτά δήλωσαν αδυναμία, ενώ μας ενημέρωσαν ότι θα παραβρεθούν το Πάσχα».

Μεγάλο ενδιαφέρον στο επόμενο διάστημα θα έχει, αν θα καταστεί τελεσίδικη η απόφαση για τη γονική μέριμνα των παιδιών, ή αν θα ασκήσει έφεση η πατρική γραμμή, ενώ αναμένεται να εκδοθεί η απόφαση των ασφαλιστικών μέτρων της επικοινωνίας του πατέρα με τα τρία ανήλικα παιδιά του, όπως ο ίδιος ζήτησε τηλεφωνική επικοινωνία, αλλά και δια ζώσης.

Πηγή: kozanlife

ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ:

Συζυγοκτόνος Βελβεντού: 'Θόλωσα και την έπιασα από το λαιμό'

Ισόβια στον συζυγοκτόνο του Βελβεντού

ADVERTISING

SHARE: