Εκδήλωση της Διεθνούς Αμνηστίας για τα δύο χρόνια απ’ τη συμφωνία ΕΕ – Τουρκίας για το προσφυγικό

Εκδήλωση της Διεθνούς Αμνηστίας για τα δύο χρόνια απ’ τη συμφωνία ΕΕ – Τουρκίας για το προσφυγικό

Η εκδήλωση με θέμα «Ζωές σε αναμονή: Τα δικαιώματα των προσφύγων δύο χρόνια μετά τη συμφωνία Ε.Ε. – Τουρκίας» θα πραγματοποιηθεί το απόγευμα της Τρίτης στο δημαρχείο Θεσσαλονίκης

Ανοιχτή εκδήλωση – συζήτηση στη Θεσσαλονίκη με θέμα: «Ζωές σε αναμονή: Τα δικαιώματα των προσφύγων δύο χρόνια μετά τη συμφωνία Ε.Ε. – Τουρκίας», διοργανώνει αύριο, Τρίτη, η Διεθνής Αμνηστία.

Στην εκδήλωση που θα πραγματοποιηθεί στην αίθουσα «Μ. Αναγνωστάκης» του Δημαρχείου Θεσσαλονίκης, στις 18:30, θα είναι ομιλητές οι :

– Έφη Βουτυρά, Καθηγήτρια στο Πανεπιστημίου Μακεδονίας, Τμήμα Βαλκανικών, Σλαβικών και Ανατολικών Σπουδών, που θα μιλήσει για την εμπειρία της μέσω των εκπαιδευτικών προγραμμάτων σε σχέση με τους πρόσφυγες.

– Καλυψώ Γουλά, Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Θεσσαλονίκης, που θα μεταφέρει την εμπειρία του Δήμου Θεσσαλονίκης στα προγράμματα φιλοξενίας προσφύγων.

– Γαβριήλ Σακελλαρίδης, Διευθυντής του Ελληνικού Τμήματος Διεθνούς Αμνηστίας, ο οποίος θα εστιάσει στο ζήτημα της συμφωνίας Ε.Ε.-Τουρκίας, τον γεωγραφικό αποκλεισμό των προσφύγων στα νησιά και τις επιπτώσεις στα ανθρώπινα δικαιώματα.

– Μαρία Τσιμά, Αναπληρώτρια Καλλιτεχνική Διευθύντρια ΚΘΒΕ, η οποία θα αναφερθεί στις πρωτοβουλίες του Κρατικού Θεάτρου Βόρειας Ελλάδας το οποίο αναπτύσσει θεατρικά εργαστήρια για πρόσφυγες και προβαίνει σε πράξεις αλληλεγγύης.

Τη συζήτηση θα συντονίσει η δημοσιογράφος Μαριάννα Καρακουλάκη.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα