Έκκληση Παπανικολάου για τη ρύπανση στη Γλυφάδα

Έκκληση Παπανικολάου για τη ρύπανση στη Γλυφάδα
PARISSARRIKOSTAS@

Όλα τα διαθέσιμα μέσα του Δήμου Γλυφάδας στη "μάχη" κατά της ρύπανσης που έφτασε στην ακτή. Κλειστή για τους λουόμενους η παραλία

Κλειστή για τους λουόμενους θα παραμείνει η παραλία της Γλυφάδας σύμφωνα με το Δήμαρχο Γιώργο Παπανικολάου που απευθύνει δραματική έκκληση μέσω facebook, καθώς η ρύπανση που έφτασε στο παραλιακό μέτωπο είναι εκτεταμένη και η οσμή έντονη με αποτέλεσμα να καθίσταται απαγορευτική η όποια δραστηριότητα στη θάλασσα.

Ο κ. Παπανικολάου καλεί τους πολίτες να συμμορφωθούν με τις υποδείξεις τις δημοτικής αστυνομίας και εκφράζει την ελπίδα πως το πρόβλημα θα περιοριστεί αν και κάνει λόγο για "άνιση μάχη".

"Δυστυχώς η θαλάσσια ρύπανση από τη βύθιση του δεξαμενόπλοιου «Αγία Ζώνη» στη Σαλαμίνα έφτασε στη Γλυφάδα μας και το πρόβλημα είναι πολύ σοβαρό, με εκτεταμένη ρύπανση και έντονη οσμή σε όλο μας το παραλιακό μέτωπο.

Η μάχη είναι άνιση. Από τα χαράματα σήμερα, είμαστε σε διαρκή επαγρύπνηση και συνδράμουμε με όποια μέσα διαθέτουμε στο έργο των αρμόδιων φορέων: τοποθετήσαμε πλωτό φράγμα, ρίξαμε αντιρρυπαντικό υλικό (μια ουσία που διαλύει το πετρέλαιο), απόχη και ειδικές απορροφητικές πετσέτες. Παράλληλα, ένα ειδικό σκάφος προχωρά στον καθαρισμό των υδάτων.

Παρακαλούμε θερμά μέχρι να αποκατασταθεί το πρόβλημα να μην προσέρχονται οι λουόμενοι στην παραλία και να σέβονται όλοι τις σημάνσεις της δημοτικής αστυνομίας. Ελπίδα όλων μας είναι ότι η ζημιά θα περιοριστεί το συντομότερο δυνατό. Οι ευθύνες, ωστόσο, για την καταστροφή είναι δεδομένες και πρέπει να αποδοθούν άμεσα" αναφέρει στην ανάρτησή του ο δήμαρχος Γλυφάδας.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ:

Στη Γλυφάδα έφθασε η ρύπανση. Πανστρατιά για τη σωτηρία του Σαρωνικού

Η Μάχη των εθελοντών στη Σαλαμίνα

Κουρουμπλής: Εξετάζουμε όλα τα ενδεχόμενα για τη βύθιση του δεξαμενοπλοίου

Σαλαμίνα: Η Αλκυόνη - σύμβολο της οικολογικής καταστροφής

ADVERTISING

SHARE: