Έκλεισε προσωρινά το αεροδρόμιο της Ρόδου

Καθίζηση προκλήθηκε στον αεροδιάδρομο, λίγα μέτρα απόσταση από την προηγούμενη μεγάλη ζημιά που καθήλωσε τα αεροπλάνα για μερικές ώρες πρίν δύο 24ωρα. Αν και η καθίζηση έχει αρκετό μήκος, δεν κρίνεται επικίνδυνη αφού εντοπίζεται σε μικρή απόσταση πλευρικά του αεροδιαδρόμου, όμως για λόγους ασφαλείας, και έως ότου ελεγχθεί από ειδικούς πραγματογνώμονες μηχανικούς, το αεροδρόμιο μας έμεινε και πάλι για λίγη ώρα ανενεργό. Το αεροδρόμιο συνεχίζει κανονικά αυτή την ώρα να λειτουργεί χωρίς κανένα ιδιαίτερο πρόβλημα, ενώ έχουν αρχίσει να εκτελούνται κανονικά όλες οι πτήσεις, εσωτερικού αλλά και εξωτερικού, τσάρτερ. Προς το παρών συνεργείο της Υπηρεσίας Πολιτικής Αεροπορίας πραγματοποίησε διαγράμμιση κοντά στο σημείο που υπέστη η μικρής κλίμακας καθίζηση του αεροδιαδρόμου ώστε να αναγνωρίζουν οι κυβερνήτες των αεροπλάνων το σημείο που θα πρέπει να προσέχουν κατά τη διέλευση των αεροσκαφών από το σημείο.
(EUROKINISSI/RODOSPRESS.GR/ΑΡΓΥΡΗΣ ΜΑΝΤΙΚΟΣ)
Καθίζηση προκλήθηκε στον αεροδιάδρομο, λίγα μέτρα απόσταση από την προηγούμενη μεγάλη ζημιά που καθήλωσε τα αεροπλάνα για μερικές ώρες πρίν δύο 24ωρα. Αν και η καθίζηση έχει αρκετό μήκος, δεν κρίνεται επικίνδυνη αφού εντοπίζεται σε μικρή απόσταση πλευρικά του αεροδιαδρόμου, όμως για λόγους ασφαλείας, και έως ότου ελεγχθεί από ειδικούς πραγματογνώμονες μηχανικούς, το αεροδρόμιο μας έμεινε και πάλι για λίγη ώρα ανενεργό. Το αεροδρόμιο συνεχίζει κανονικά αυτή την ώρα να λειτουργεί χωρίς κανένα ιδιαίτερο πρόβλημα, ενώ έχουν αρχίσει να εκτελούνται κανονικά όλες οι πτήσεις, εσωτερικού αλλά και εξωτερικού, τσάρτερ. Προς το παρών συνεργείο της Υπηρεσίας Πολιτικής Αεροπορίας πραγματοποίησε διαγράμμιση κοντά στο σημείο που υπέστη η μικρής κλίμακας καθίζηση του αεροδιαδρόμου ώστε να αναγνωρίζουν οι κυβερνήτες των αεροπλάνων το σημείο που θα πρέπει να προσέχουν κατά τη διέλευση των αεροσκαφών από το σημείο. (EUROKINISSI/RODOSPRESS.GR/ΑΡΓΥΡΗΣ ΜΑΝΤΙΚΟΣ) EUROKINISSI

Για λιγότερες από δύο ώρες, το μεσημέρι της Τετάρτης, απαγορεύτηκαν οι απογειώσεις και οι προσγειώσεις από το αεροδρόμιο "Διαγόρας", εξαιτίας ρωγμής στο διάδρομο

Διακόπηκαν για μερικές ώρες οι πτήσεις από και προς το αεροδρόμιο «Διαγόρας» της Ρόδου, εξαιτίας προβλήματος στον διάδρομο προσγείωσης και απογείωσης.

Από τις 11:50 μέχρι τις 13:40 παρέμεινε κλειστό το αεροδρόμιο της Ρόδου, καθώς εξεδόθη προσωρινή απαγόρευση προσγείωσης και απογείωσης αεροσκαφών εξαιτίας ρωγμής που παρουσιάστηκε στο μέσο τμήμα του διαδρόμου προσγείωσης, με αποτέλεσμα να χρειαστεί η λήψη έκτακτων μέτρων με το προσωρινό κλείσιμο του αεροδρομίου μέχρι να γίνει η σχετική επιθεώρηση από τους ειδικούς.

Άμεσα ενημερώθηκαν η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου, ο Δήμος Ρόδου και όλες οι αρμόδιες υπηρεσίες σε τοπικό επίπεδο, ώστε να εξετάσουν εναλλακτικές λύσεις για να μην ταλαιπωρηθούν οι επιβάτες που είχαν προγραμματίσει να ταξιδέψουν προς και από το νησί.

Πραγματοποιήθηκε επιθεώρηση από κλιμάκιο ειδικών μηχανικών, ενώ οι προγραμματισμένες αφίξεις για το χρονικό αυτό διάστημα, προωθήθηκαν στα αεροδρόμια της Κω, του Ηρακλείου και της περιοχής Ντάλαμαν της Τουρκίας.

Πηγή:ΑΜΠΕ, Φωτογραφία:eurokinissi

ADVERTISING

SHARE: