Εκπρόσωπος εργοδότη ξυλοκόπησε συνδικαλίστρια μέσα στην Επιθεώρηση Εργασίας

Έρευνες της Αστυνομίας επί της οδού Ζαΐμη 14 στην Ηλιούπολη σε κατοικία όπου σύμφωνα με πληροφορίες, η Πόλα Ρούπα χρησιμοποιούσε ως κρησφύγετο, την Πέμπτη 5 Ιανουαρίου 2017.
(EUROKINISSI/ΣΩΤΗΡΗΣ ΔΗΜΗΤΡΟΠΟΥΛΟΣ)
Έρευνες της Αστυνομίας επί της οδού Ζαΐμη 14 στην Ηλιούπολη σε κατοικία όπου σύμφωνα με πληροφορίες, η Πόλα Ρούπα χρησιμοποιούσε ως κρησφύγετο, την Πέμπτη 5 Ιανουαρίου 2017. (EUROKINISSI/ΣΩΤΗΡΗΣ ΔΗΜΗΤΡΟΠΟΥΛΟΣ) EUROKINISSI

Εκπρόσωπος εργοδότη από το Ηράκλειο επιτέθηκε σ μέλος της Ένωσης Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ηρακλείου, μετά από καταγγελία εργαζομένης του για τη μη καταβολή δώρων και άλλων επιδομάτων

Ένα ακραίο περιστατικό εργοδοτικής αυθαιρεσίας που κατέληξε στη σύλληψη του εκπροσώπου της εν λόγω εταιρίας εκτιλύχθηκε χθες Πέμπτη 12 Ιανουαρίου, όπως καταγγέλλεται από το υπουργείο Εργασίας.

Συγκεκριμένα, όπως αναφέρεται από το υπουργείο, το περιστατικό συνέβη με το πέρας ορισθείσας τριμερούς συνάντησης όταν ο εκπρόσωπος της εργοδότριας εταιρίας, ο οποίος όπως καταγγέλλεται επεδείκνυε επιθετική συμπεριφορά από την έναρξη της διαδικασίας, χειροδίκησε αναίτια και με βάναυσο τρόπο σε βάρος της συνδικαλίστριας εκπροσώπου της Ένωσης Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ηρακλείου. Μετά την παρέμβαση των υπαλλήλων του ΣΕΠΕ, το περιστατικό έληξε και τελικά ο εκπρόσωπος της εργοδοσίας συνελήφθη.

Η συγκεκριμένη τοπική επιχείρηση, όπως καταγγέλλεται από την Ένωση Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ηρακλείου, δεν κατέβαλε στους εργαζομένους της το Δώρο Πάσχα και Χριστουγέννων και το επίδομα αδείας 2016, καθώς και ότι ο εργοδότης είχε αποσπάσει υπογραφές εργαζομένων σε εκκαθαριστικά σημειώματα μισθοδοσίας έπειτα από απειλή απόλυσης. Για τους λόγους αυτούς το Τμήμα Επιθεώρησης Εργασιακών Σχέσεων Ηρακλείου προέβη σε Τριμερή Συνάντηση.

Με αφορμή το περιστατικό το υπουργείο Εργασίας ξεκαθαρίζει ότι αποτελεί προτεραιότητα να μπει ένα φρένο σε ανάλογα περιστατικά αλλά και γενικότερα φαινόμενα εργοδοτικής αυθαιρεσίας.

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

Η Ένωση Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ηρακλείου καταγγέλλει και καταδικάζει την άνανδρη επίθεση που δέχθηκε η συναδέλφισσα Χ.Ε μέλος του Δ.Σ από τον Η.Μ. εκπρόσωπο γνωστής επιχείρησης, μέσα στην επιθεώρηση εργασίας.

Ο εργοδότης είχε κληθεί από το σωματείο μας σε τριήμερη συνάντηση στο σώμα επιθεώρησης εργασίας προκειμένου να απολογηθεί για την μη καταβολή δώρων και επιδομάτων που μάλιστα σε μερικές περιπτώσεις επέβαλε στους εργαζόμενους να υπογράψουν ότι τα παρέλαβαν.

Ο εργοδότης αντί να απολογηθεί για το αντεργατικό του ρεσιτάλ, από το ξεκίνημα της διαδικασίας ήταν ερειστικός και έτοιμος για καυγά. Όταν είδε ότι οι συνδικαλιστές της ένωσης και το σωματείο μας δεν κάνουν βήμα πίσω από τα δικαιώματα του εργαζόμενου, επιτέθηκε στη συναδέλφισσα μέσα στο γραφείο του επιθεωρητή χτυπώντας τη στο πρόσωπο αρκετές φορές μέχρι να προλάβει να ακινητοποιηθεί από το προσωπικό του σώματος επιθεώρησης εργασίας και να οδηγηθεί στο αυτόφωρο από την αστυνομία.

Στο πλάι της βρέθηκαν από την πρώτη στιγμή μέλη της Ένωσης, του ΠΑΜΕ και συνδικαλιστές από διάφορα σωματεία.

Ας έχει στο νου του καλά ο κύριος αυτός και ο κάθε εργοδότης που ξεζουμίζει κάθε μέρα τους εργαζόμενους του κλάδου, είτε με απληρωσιά, είτε με μισθούς πείνας, με μαύρη εργασία κλπ, ότι στο ταξικό συνδικαλιστικό κίνημα ΔΕΝ ΠΙΑΝΟΥΝ ΑΠΕΙΛΕΣ ΚΑΙ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑ.

Το ταξικό συνδικαλιστικό κίνημα, τα σωματεία που συσπειρώνονται στις γραμμές του ΠΑΜΕ έχουν ψηθεί στο καμίνι της ταξικής πάλης, έχουν αντιμετωπίσει και αντιμετωπίζουν καθημερινά το ντόπιο και ξένο κεφάλαιο και θα τσακίσουν κάθε χέρι εργοδότη που θα απλωθεί σε εργάτη και στα δικαιώματα του.

Καλούμε τα σωματεία και τους φορείς να καταδικάσουν τέτοιου είδους περιστατικά. Καλούμε τους εργαζόμενους της συγκεκριμένης επιχείρησης αλλά και συνολικά του κλάδου να δώσουν την απάντηση τους, με την μαζικοποίηση του σωματείου.

Ανακοίνωση της Ένωσης Συνταξιούχων ΙΚΑ Ηράκλειου

Η Ένωση Συνταξιούχων ΙΚΑ Νομού Ηρακλείου καταγγέλλει απερίφραστα τον προπηλακισμό της συνδικαλίστρια του ΠΑΜΕ και εκλεγμένης στο Δ.Σ. της Ένωσης Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ηρακλείου από τον επιχειρηματία Η.Μ. που έγινε κατά την διάρκεια εργατικής διαφοράς στην Επιθεώρηση Εργασίας. Είναι τέτοιο το θράσος του συγκεκριμένου επιχειρηματία που δεν φοβήθηκε να χτυπήσει γυναίκα συνδικαλίστρια μπροστά στα μάτια του διευθυντή της Επιθεώρησης Εργασίας κ. Καραγιάννη ο οποίος προΐστατο της τριμερούς.

Αυτό το περιστατικό δεν είναι μεμονωμένο φαινόμενο αφού η εργοδοσία αποθρασύνεται συνεχώς με τις πλάτες όλων των προηγούμενων κυβερνήσεων και τις σημερινής που κάνουν τα πάντα να τσακίσουν τα εργατικά δικαιώματα προς όφελος του κεφαλαίου. Ειδικά η σημερινή κυβέρνηση έχει μεγάλη ευθύνη που σχεδιάζει το επόμενο διάστημα την αλλαγή του συνδικαλιστικού νόμου ο οποίος παρείχε κάποια μορφή προστασίας στους εργαζόμενους και τους συνδικαλιστές.

ADVERTISING

SHARE: