Έλεγχο στο φορτίο και τα χαρτιά του τουρκικού 'Alcatras' που προσάραξε στην Κω

Έλεγχο στο φορτίο και τα χαρτιά του τουρκικού 'Alcatras' που προσάραξε στην Κω

Το Λιμενικό Σώμα πραγματοποίησε εξονυχιστικό έλεγχο στο φορτίο του τουρκικού καταδυτικού πλοίου, που προσάραξε ανοικτά της Κω, λόγω βλάβης

Δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα με το φορτίο και τα χαρτιά των πέντε επιβαινόντων του φερόμενου ως καταδυτικού πλοίου «Alcatras», σημαίας Τουρκίας, που προσάραξε χθες σε απόσταση περίπου 100 μέτρων από την ακτή Λάμπης της Κω.

Σύμφωνα με το λιμενικό σώμα ελληνική ακτοφυλακή, το πρωί, στελέχη του σώματος προχώρησαν σε εξονυχιστικό έλεγχο επί του πλοίου και όπως διαπίστωσαν δεν μεταφέρει ύποπτο φορτίο, ενώ τα χαρτιά του σκάφους και των 5 επιβαινόντων ήταν σωστά. Σύμφωνα με πληροφορίες, στο φορτίο του πλοίου υπάρχει τεχνικός εξοπλισμός με γεννήτριες και άλλα υλικά. Οι καιρικές συνθήκες στη θαλάσσια περιοχή εξακολουθούν να είναι δυσμενείς, ενώ η μικρή διαρροή υδάτων που υπάρχει στην πρύμνη του «Alcatras» εξακολουθεί να είναι ελεγχόμενη.

Το πλοίο είχε αποπλεύσει από το λιμάνι Τούζλα στην Τουρκία, με προορισμό την Αττάλεια, αλλά λόγω βλάβης του πηδαλίου βρέθηκε, όπως υποστηρίζει ο καπετάνιος, σε αυτό το σημείο.

(Με πληροφορίες από ΑΠΕ)

ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ:

Τουρκικό πλοίο προσάραξε στην Κω. Οι καιρικές συνθήκες δεν επιτρέπουν παροχή βοήθειας

ADVERTISING

SHARE: