Ελεύθερα τα τραπεζικά στελέχη στην υπόθεση Μαυρίκου

Η αίθουσα του Εφετείου αθηνών όπου διεξάγεται η δίκη της "Χρυσής Αυγής, πριν την έναρξη της διαδικασίας την Τρίτη 7 Μαρτίου 2017.
(EUROKINISSI/ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ)
Η αίθουσα του Εφετείου αθηνών όπου διεξάγεται η δίκη της "Χρυσής Αυγής, πριν την έναρξη της διαδικασίας την Τρίτη 7 Μαρτίου 2017. (EUROKINISSI/ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ) EUROKINISSI

Απολογήθηκαν ενώπιον ανακριτή Διαφθοράς, κατηγορούμενοι ότι συμμετείχαν σε επιτροπές διαφήμισης

Δίχως την επιβολή περιοριστικών όρων σε βάρους του, αφέθηκαν ελεύθεροι μετά τις απολογίες τους οι κατηγορούμενοι για την υπόθεση των διαφημιστικών δαπανών σε μέσα ενημέρωσης του Παναγιώτη Μαυρίκου.

Πρόκειται για δώδεκα πρόσωπα τα οποία είχαν κλητευθεί από τον ανακριτή Διαφθοράς Κώστα Σαργιώτη, που χειρίζεται την έρευνα, προκειμένου να δώσουν εξηγήσεις για την κακουργηματική πράξη της απιστίας στην υπηρεσία σε συνδυασμό με τις επιβαρυντικες διατάξεις του νόμου περί καταχρατών του Δημοσίου (Ν. 1608/50).

Συγκεκριμένα, απολογήθηκαν έντεκα στελέχη της Attica Bank και ένα της ΕΥΔΑΠ, τα οποία συμμετείχαν σε επιτροπές διαφήμισης και αντιμετωπίζουν την κατηγορία ότι ενέκριναν διαφημιστικές καταχωρήσεις σε έντυπα και ιστοσελίδες που συνδέονταν με τον εκδότη της εφημερίδας ΑΚΡΟΠΟΛΙΣ, Παν. Μαυρίκο, για ποσά που φέρονται δυσανάλογα υψηλά σε σχέση με την κυκλοφορία και την επισκεψιμότητα των Μέσων αυτών.

Η αξιόποινη πράξη που εμφανίζεται να τελέστηκε τη χρονική περίοδο 2013-2015, υπολογίζεται ότι προκάλεσε ζημία που ανέρχεται για την ΕΥΔΑΠ τα 250.00 ευρώ και για την τράπεζα σε περίπου 380.000 ευρώ. Υπενθυμίζεται ότι η διερεύνηση της υπόθεση είχε ξεκινήσει με την άσκηση ποινικών διώξεων των Π. Μαυρίκου, Π. Μουσσά και Χρ. Φράγκου για τα αδικήμα της εγκληματικής οργάνωσης, της εκβίασης και της δωροδοκίας, ενώ στη συνέχεια διαπιστώθηκαν ενδεχόμενες ευθύνες στελεχών ΔΕΚΟ και της τράπεζας, το οποίο και ερευνάται.

ADVERTISING

SHARE: