Ελεύθεροι με ρητή δικάσιμο οι συνδικαλιστές της ΔΕΗ

Ελεύθεροι με ρητή δικάσιμο οι συνδικαλιστές της ΔΕΗ
ΑΘΗΝΑ-ΑΦΕΘΗΚΕ ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΗΣ ΓΕΝΟΠ-ΔΕΗ Ν. ΦΩΤΟΠΟΥΛΟΣ (EUROKINISSI/ΣΥΝΕΡΓΑΤΗΣ) Eurokinissi

Ελεύθεροι αφέθηκαν μετά την άσκηση ποινικής δίωξης σε βαθμό πλημμελήματος οι 18 συλληφθέντες της ΔΕΗ

Ελεύθεροι αφέθηκαν, μετά την άσκηση ποινικής δίωξης σε βάρος τους σε βαθμό πλημμελήματος, οι 18 συλληφθέντες της ΔΕΗ, μεταξύ των οποίων και ο συνδικαλιστικός εκπρόσωπός τους Νίκος Φωτόπουλος, κατά τη χθενισοβραδινή κατάληψη στο Κέντρο Πληροφοριακών Συστημάτων της επιχείρησης στη λεωφόρο Μεσογείων.

Στη Γενική Αστυνομική Διεύθυνση όπου κρατούνταν μετέβησαν νωρίτερα δύο εισαγγελείς ώστε να μην γίνει μεταγωγή των 18 καθώς ήδη στην Ευελπίδων υπήρχαν πολλοί συγκεντρωμένοι για τη δίκη των εργαζομένων στα Ναυπηγεία Σκαραμαγκά.

Εναντίον τους ασκήθηκε ποινική δίωξη για διατάραξη οικιακής ειρήνης και για την εκδίκαση της υπόθεσης δόθηκε ρητή δικάσιμος για τις 18 Ιανουαρίου 2013.

Υπενθυμίζεται, ότι η κινητοποίηση της Κυριακής διαλύθηκε μετά από επέμβαση των ΜΑΤ.

Η κατάληψη ξεκίνησε προκειμένου, όπως ανέφερε η ΓΕΝΟΠ, να βρεθούν και να δοθούν στη δημοσιότητα στοιχεία για σκάνδαλο – όπως υποστηρίζει η Ομοσπονδία- σε σχέση με τις χρεώσεις του τέλους ακινήτων.

Με την κίνηση η ΓΕΝΟΠ δήλωνε επίσης αλληλέγγυα στους συνδικαλιστές των ναυπηγείων Σκαραμαγκά που συνελήφθησαν την περασμένη εβδομάδα για την εισβολή στο υπουργείο Εθνικής Άμυνας.

Η ΓΕΝΟΠ είχε καταλάβει το μηχανογραφικό κέντρο της ΔΕΗ και πέρυσι το φθινόπωρο προκειμένου να εμποδίσει την έκδοση λογαριασμών με το τέλος ακινήτων.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα