Έληξε η κατάληψη στα γραφεία της 'Αυγής'

Περιπολικό της Ελληνικής Αστυνομίας στην λεωφόρο Βασιλίσσης Σοφίας, μετά το τηλεφώνημα αγνώστου σε ιστοσελίδα ο οποίος προειδοποίησε για ύπαρξη εκρηκτικού μηχανισμού στην ιταλική πρεσβεία. Στο κτήριο της πρεσβείας έσπευσαν ο αρμόδιες αρχές και άνδρες του Τμήματος Εξουδετέρωσης Εκρηκτικών Μηχανισμών προκειμένου να ερευνήσουν και να εντοπίσουν ενδεχόμενο ύποπτο δέμα.
(EUROKINISSI/ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ)
Περιπολικό της Ελληνικής Αστυνομίας στην λεωφόρο Βασιλίσσης Σοφίας, μετά το τηλεφώνημα αγνώστου σε ιστοσελίδα ο οποίος προειδοποίησε για ύπαρξη εκρηκτικού μηχανισμού στην ιταλική πρεσβεία. Στο κτήριο της πρεσβείας έσπευσαν ο αρμόδιες αρχές και άνδρες του Τμήματος Εξουδετέρωσης Εκρηκτικών Μηχανισμών προκειμένου να ερευνήσουν και να εντοπίσουν ενδεχόμενο ύποπτο δέμα. (EUROKINISSI/ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ) EUROKINISSI

Ομάδα νεαρών ζητούσε την απελευθέρωση του απεργού πείνας Μοχάμεντ Α., ο οποίος έχει ζητήσει την παροχή πολιτικού ασύλου και κρατείται

Κατάληψη στα γραφεία της “Αυγής”, που βρίσκονται στην οδό Αγίου Κωνσταντίνου, πραγματοποίησε το απόγευμα της Δευτέρας ομάδα περίπου 30 ατόμων, η οποία ζητούσε την απελευθέρωση του απεργού Μοχάμεντ Α. Οι καταληψίες αποχώρησαν από τα γραφεία της εφημερίδας χωρίς να σημειωθεί κάποιο επεισόδιο.

Σύμφωνα με πληροφορίες οι καταληψίες ανέβηκαν στον τρίτο όροφο της εφημερίδας, με τους δημοσιογράφους να βγαίνουν από τα γραφεία τους, ενώ δεν αναφέρθηκαν υλικές ζημιές.

Ο Μοχάμεντ Α. έχει ξεκινήσει απεργία πείνας από 13/12/2016 με αίτημα την ακύρωση της απόφασης απέλασής του και τη χορήγηση πολιτικού ασύλου, καθώς διώκεται από το στρατιωτικό καθεστώς της Αιγύπτου με κίνδυνο να εκτελεστεί για δημοσιοποίηση βίντεο με δολοφονίες διαδηλωτών από το στρατό.

ADVERTISING

SHARE: