Ελληνική Ένωση για τα Δικαιώματα του Ανθρώπου: Μερίδα της αστυνομίας εξακολουθεί την ευνοϊκή μεταχείριση της ΧA

Ελληνική Ένωση για τα Δικαιώματα του Ανθρώπου: Μερίδα της αστυνομίας εξακολουθεί την ευνοϊκή μεταχείριση της ΧA
Επεισόδιο προκλήθηκε το πρωί της Τετάρτηυς 1 Νοεμβρίου 2017, στο Εφετείο, όπου συνεχίζεται η δίκη της Χρυσής Αυγής, από ομάδα χρυσαυγιτών, οι οποίοι πέταξαν τρικάκια, φώναξαν συνθήματα και επιτέθηκαν σε επιβάτες τρόλει χτυπώντας δύο γυναίκες, η μία από τις οποίες είναι δικηγόρος που συμμετέχει στη δίκη. (EUROKINISSI/ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ) Ευρωκίνηση

Η Ελληνική Ένωση για τα Δικαιώματα του Ανθρώπου εκφράζει τη συμπαράσταση της στις γυναίκες που χτυπήθηκαν από μέλη της Χ.Α. και ζητά να δοθεί οριστικό τέλος στην τραμπούκικη δράση της οργάνωσης

“Τα σημερινά επεισόδια μελών της ΧΑ έξω από το Εφετείο σε βάρος πολιτών και δικηγόρου της Πολιτικής Αγωγής δεν πρέπει να προκαλούν έκπληξη σε κανέναν”, αναφέρει σε ανακοίνωση της η Ελληνική Ένωση για τα Δικαιώματα του Ανθρώπου.

“Από την ίδρυσή της μέχρι και σήμερα η οργάνωση αυτή έχει χαρακτηριστικά ναζιστικού μορφώματος και βίαιη δράση. Έχουμε επανειλημμένα τονίσει ότι η αδράνεια των αστυνομικών και δικαστικών αρχών επί χρόνια απέναντι στη βία της ΧΑ, δημιούργησε ένα καθεστώς ιδιότυπης ασυλίας και ευνοϊκής μεταχείρισης, η οποία κόστισε ανθρώπινες ζωές. Φαίνεται ότι τουλάχιστον μερίδα της ελληνικής αστυνομίας εξακολουθεί αυτή την ευνοϊκή μεταχείριση, αλλάζοντας την πάγια τακτική της να μην επιτρέπει συνηγόρους κατά την προσαγωγή, ειδικά και κατ’ εξαίρεση για τα μέλη της ΧΑ. Είναι προφανές ότι τα μέλη της ΧΑ, με τη δημόσια μάλιστα υποστήριξη των βουλευτών της, θα συνεχίσουν να κάνουν το μόνο που ξέρουν καλά: να δέρνουν και να τρομοκρατούν”, προσθέτει και συνεχίζει ως εξής:

“Τα σημερινά επεισόδια απαντούν επίσης και με τον πιο πρόδηλο τρόπο στο εάν ευσταθούν ή όχι οι φόβοι των προστατευόμενων μαρτύρων για τη φυσική τους παρουσία στο δικαστήριο,  καθώς και οι αιτιάσεις περί «ιδεοληψιών» και μυθευμάτων που έχουν εγείρει οι συνήγοροι υπεράσπισης σχετικά με τα αντίποινα και τον τραμπουκισμό της οργάνωσης. Είναι συνεπώς προφανές ότι η οποιαδήποτε ανεκτικότητα ή συμπάθεια του κρατικού μηχανισμού απέναντι στα φαινόμενα αυτά είναι συνταγματικά και πολιτειακά ανεπίτρεπτη.

Εκφράζουμε την πλήρη συμπαράστασή μας στις παθούσες και αναμένουμε τη σύλληψη και τιμωρία των δραστών”.

“Σήμερα λίγο πριν την έναρξη της δίκης, ομάδα χρυσαυγιτών επιτέθηκε σε δύο γυναίκες. Η μια τους είναι δικηγόρος, η Ευγενία Κουνιάκη, μέλος της ομάδας της πολιτικής αγωγής. Τις χτύπησαν κατεβαίνοντας από ένα τρόλεϊ τη στιγμή που η ομάδα χρυσαυγιτών προσπάθησε να εισβάλλει στο τρόλεϊ κυνηγώντας κάποιον πολίτη. Η κ. Κουνιάκη φώναξε στο  οδηγό να κλείσει τις πόρτες προκειμένου να προστατευτούν. Ο ένας χρυσαυγίτης της επιτέθηκε και της έσπασε τη μύτη. Αυτή τη στιγμή είμαστε στη ΓΑΔΑ προκειμένου να υποβληθούν μηνύσεις” τόνισε νωρίτερα στο news24/7 o δικηγόρος της Πολιτικής Αγωγής Θανάσης Καμπαγιάννης, κατήγγειλε προνομιακή επικοινωνία των προσαχθέντων με τον Η. Κασιδιάρη αλλά και δικηγόρους, κατά παράβαση κάθε διαδικασίας.

Σύμφωνα με μαρτυρίες, οι δύο γυναίκες κατέβαιναν από το τρόλεϊ στη λεωφόρο Αλεξάνδρας προκειμένου να μεταβούν στην αίθουσα τελετών όπου θα συνεδρίαζε το δικαστήριο. Ενώ οι πόρτες άνοιξαν, βρέθηκαν πρόσωπο με πρόσωπο με δύο, όπως φαίνεται, Χρυσαυγίτες, οι οποίοι πετούσαν τρικάκια.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα