Ελληνορωσική συνεργασία για την πρόληψη εκτάκτων αναγκών

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΑΠΟ ΤΗ ΜΑΝΔΡΑ (ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ)
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΑΠΟ ΤΗ ΜΑΝΔΡΑ (ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ) EUROKINISSI

Την ενίσχυση της Κοινής Επιτροπή Ελλάδος - Ρωσίας στον τομέα της πρόληψης και της αντιμετώπισης των φυσικών και ανθρωπογενών καταστροφών σφράγισαν σε συνάντησή τους ο Π. Σκουρλέτης με τον Β. Α. Πουτσκόφ

Η ενίσχυση της διακρατικής συνεργασίας Ελλάδας - Ρωσίας στο πεδίο της πρόληψης και αντιμετώπισης εκτάκτων αναγκών ήταν το αντικείμενο της επίσημης επίσκεψης του υπουργού Εσωτερικών, Πάνου Σκουρλέτη στην Μόσχα, από τις 13 έως τις 15 Φεβρουαρίου, έπειτα από πρόσκληση του υπουργού για την Πολιτική Άμυνα, τις Έκτακτες Ανάγκες και την Εξάλειψη των Συνεπειών των Φυσικών Καταστροφών της Ρωσικής Ομοσπονδίας, Β. Α. Πουτσκόφ.

Ο κ. Σκουρλέτης συναντήθηκε με τον κ. Πουτσκόφ, ο οποίος είχε πραγματοποιήσει ανάλογη επίσκεψη στην Αθήνα, στις 22 Νοεμβρίου 2016, όταν υπεγράφη κείμενο «Διευθέτησης» στο οποίο αποτυπώθηκαν οι προθέσεις των δύο χωρών να ενδυναμώσουν, μέσω ενός Προγράμματος Κοινών Δράσεων, την υφιστάμενη συνεργασία τους στον τομέα της πρόληψης και της αντιμετώπισης των φυσικών και ανθρωπογενών καταστροφών.

Οι δύο υπουργοί υπέγραψαν κείμενο αναφορικά με τους Όρους Λειτουργίας της Κοινής Επιτροπής Ελλάδος - Ρωσίας για τη συνεργασία στον τομέα της πρόληψης και αντιμετώπισης εκτάκτων αναγκών.

Το κείμενο που υπεγράφη μεταξύ των δύο μερών, «Όροι Λειτουργίας της Κοινής Επιτροπής Ελλάδος - Ρωσίας για τη συνεργασία στον τομέα της πρόληψης και αντιμετώπισης εκτάκτων αναγκών», υλοποιεί το 'Άρθρο 5 της συμφωνίας Ελλάδος - Ρωσίας για τη συνεργασία στον τομέα της πρόληψης και της αντιμετώπισης των φυσικών και ανθρωπογενών καταστροφών, που υπεγράφη στις 21 Φεβρουαρίου 2000 και κυρώθηκε από το ελληνικό Κοινοβούλιο με τον νόμο 2951/2001.

Τον κ. Σκουρλέτη συνόδευαν ο γενικός γραμματέας Πολιτικής Προστασίας Ιωάννης Καπάκης και ο πρέσβης της Ελλάδας στην Μόσχα, Ανδρέας Φρυγανάς.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

ADVERTISING

SHARE: