Εμπρηστική επίθεση η φωτιά στο Ίδρυμα Τσάτσου

Εμπρηστική επίθεση η φωτιά στο Ίδρυμα Τσάτσου

Τουλάχιστον έξι άτομα βοήθησαν οι πυροσβέστες να κατέβουν από το κλιμακοστάσιο - Οι άγνωστοι τοποθέτησαν εμπρηστικό μηχανισμό που εξερράγη όσο βρίσκονταν εργαζόμενοι σε γραφεία!

Στόχος εμπρηστικής επίθεσης από αγνώστους έγινε το Κέντρο Ευρωπαϊκού Συνταγματικού Δικαίου "Ίδρυμα Θεμιστοκλή και Δημήτρη Τσάτσου" στον 3ο όροφο πολυκατοικίας επί της οδού Ακαδημίας 43, στο κέντρο της Αθήνας.

Οι δράστες τοποθέτησαν αυτοσχέδιο εμπρηστικό μηχανισμό αποτελούμενο από γκαζάκια, έξω από την πόρτα του Ιδρύματος, όπως αναφέρουν οι πρώτες πληροφορίες, ο οποίος εξερράγη και προκλήθηκε πυρκαγιά στην είσοδο των γραφείων.

Τόσο στον 3ο όροφο όσο και στον 4ο όροφο, υπήρχαν εργαζόμενοι οι οποίοι πανικοβλήθηκαν και ανέβηκαν στην ταράτσα του κτιρίου. Από την Πυροσβεστική δεν χρειάστηκε η χρήση κλιμακοφόρου οχήματος για να τους απεγκλωβίσει, καθώς οι πυροσβέστες κατέβασαν από το κλιμακοστάσιο με ασφάλεια, έξι άτομα. Από αυτούς, μία γυναίκα εμφάνισε αναπνευστικά προβλήματα και διεκομίσθη στο Νοσοκομείο "Σωτηρία" για τις Πρώτες Βοήθειες.

Η φωτιά περιορίστηκε και έσβησε αμέσως από τους άντρες της Πυροσβεστικής, ενώ προκλήθηκαν φθορές στην είσοδο του Ιδρύματος. Στο σημείο βρίσκονται άντρες του Ανακριτικού Τμήματος της Πυροσβεστικής και της Κρατικής Ασφάλειας που θα αναλάβουν την έρευνα και συλλέγονται ίχνη του αυτοσχέδιου εμπρηστικού μηχανισμού.

Ενδεχομένως η εμπρηστική επίθεση να σχετίζεται με το μπαράζ εμπρηστικών επιθέσεων που αντιεξουσιαστές έχουν εξαπολύσει λόγω του νέου ασφαλιστικού.

ADVERTISING

SHARE: