Ένταση ανάμεσα σε μεταλλωρύχους και ΜΑΤ στο υπουργείο Ανάπτυξης

Ένταση ανάμεσα σε μεταλλωρύχους και ΜΑΤ στο υπουργείο Ανάπτυξης

Ένταση στο υπουργείο Ανάπτυξης, όπου εισέβαλαν οι μεταλλωρύχοι από τις Σκουριές. Κρέμασαν πανό στο υπουργείο και προειδοποιούν ότι "δεν θα φύγουν αν δεν πάρουν τις άδειες"

Ομάδα περίπου δέκα ατόμων εισέβαλε στο υπουργείο Ανάπτυξης, μετά από ένταση που δημιουργήθηκε με τους αστυνομικούς που βρίσκονται στο σημείο.

Οι διαμαρτυρόμενοι που πραγματοποιούν συμβολική κατάληψη στο υπουργείο, κρέμασαν πανό και προειδοποιούν ότι «δεν θα φύγουν αν δεν πάρουν τις άδειες», προαναγγέλλοντας διευρυμένες και διαρκείς κινητοποιήσεις σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη. Την ώρα που επιχειρούσαν να μπουν στο κτίριο προκλήθηκε ένταση με τα ΜΑΤ, τα οποία έκαναν περιορισμένη χρήση χημικών.

Πρόκειται για περίπου 2.500 εργαζόμενους, οι οποίοι κινδυνεύουν με απόλυση, εάν η Eldorado Gold υλοποιήσει το τελεσίγραφο που έστειλε στην κυβέρνηση και «παγώσει» τις επενδύσεις της στην Ελλάδα μετά τις 22 Σεπτεμβρίου.

Συνολικά τρία λεωφορεία με εργαζόμενους της Eldorado Gold που διαμαρτύρονται για το αναγγελθέν από την εταιρεία πάγωμα των επενδύσεών της στην Ελλάδα, έφτασαν τις πρώτες πρωινές ώρες στην Αθήνας.

Οι εργαζόμενοι ζητούν συνάντηση με τον Υπουργό Περιβάλλοντος, Γιώργο Σταθάκη και με τον αναπληρωτή Υπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Σωκράτη Φάμελλο.

ADVERTISING

SHARE: