Ένταση στη δίκη της Χρυσής Αυγής

Ένταση στη δίκη της Χρυσής Αυγής
Δίκη "Χρυσής Αυγής" στην αίθουσα του Εφετείου Αθηνών την Παρασκευή 16 Δεκεμβρίου 2016. Η δίκη συνεχίστηκε με την εξέταση του μάρτυρα Νίκου Δήμαρη για την επίθεση εναντίον των μελών του ΠΑΜΕ στο Πέραμα. (EUROKINISSI/ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ) Eurokinissi

Αίτημα για άσκηση ποινικής δίωξης για το αδίκημα της ψευδούς ανωμοτί καταθέσεως υπέβαλε η υπεράσπιση Μπούκουρα

Άναψαν τα αίματα για ακόμα μία φορά στη δίκη της Χρυσής Αυγής, που συνεχίστηκε σήμερα στην ειδικά διαμορφωμένη αίθουσα των φυλακών Κορυδαλλού.

Όλα ξεκίνησαν όταν σε συνέχεια προηγούμενης δικασίμου η υπεράσπιση του πρώην βουλευτή Στάθη Μπούκουρα κατέθεσε αίτημα να διαβιβαστούν στον εισαγγελέα πλημμελειοδικών πρακτικά της δίκης προκειμένου να εξεταστεί η άσκηση ποινικής δίωξης για το αδίκημα της ψευδούς ανωμοτούς καταθέσεως σε βάρος του πολιτικώς ενάγοντος, Θεόδωρο Τηλιακό.

Το μέλος του ΠΑΜΕ έχει υποστηρίξει ότι ο Στ. Μπούκουρας έχει μιλήσει για “τα παιδιά με τα μαύρα”, προκαλώντας την αντίδραση της συνηγόρου του κατηγορούμενου, Βάσω Πανταζή. Συγκεκριμένα ζήτησε από το Θ. Τηλιακό να ανακαλέσει αναφέροντας ότι από κανένα στοιχείο της δικογραφίας δεν προκύπτει να έχει πει κάτι τέτοιο ο εντολέας της και ότι η φράση σύμφωνα με το βούλευμα αποδίδεται στον αρχηγό της Χρυσής Αυγής, Νίκο Μιχαλολιάκο.

Το δικαστήριο δεν συζήτησε το αίτημα της πλευρά Μπούκουρα το οποίο όπως είπε η πρόεδρος θα κριθεί σε άλλο χρόνο. Η πολιτική αγωγή ζήτησε με τη σειρά της το λόγο, όμως η πρόεδρος της έδρας Μαρία Λεπενιώτη, διέκοψε τη διαδικασία λέγοντας στον δικηγόρο πως όσα έχει να πει θα “τα πείτε στην ώρα τους όταν κριθεί το αίτημα”.

Η συνήγορος του πρώην βουλευτή φώναξε προς την πλευρά των εκπροσώπων του ΠΑΜΕ ότι “με τον δικό μου εντολέα θα βρίσκετε τοίχο, δεν θα πάει αθώος στην φυλακή επειδή έτσι θέλετε εσείς. Δεν υπάρχει στο βούλευμα δήλωση του για τάγμα εφόδου και μαύρες μπλούζες”.

Η φράση της συνηγόρου ενώ οι δικαστές είχαν αποχωρήσει, προκάλεσε την εντονότατη αντίδραση της Μάγδας Φύσσα η οποία στράφηκε κατά της Βάσω Πανταζή λέγοντας μεταξύ άλλων: “δεν το ξέρεις το τάγμα εφόδου; Δεν το ξέρεις;”.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα