Έντονη αντιπαράθεση στη Λάρισα για την ένταξη των προσφύγων στο σχολείο

Ξεκίνησε σήμερα το πρόγραμμα ενσωμάτωσης προσφύγων στην εκπαιδευτική διαδικασία,για περίπου 1500 παιδιά προσφύγων και μεταναστών που ζούν στην χώρα μας σε δομές φιλοξενίας.Από σήμερα ανοίγουν δύο Δομές στην Αττική, δύο στη Θεσσαλονίκη, μία στην Ήπειρο και άλλη μία στην Εύβοια. Σταδιακά προβλέπεται η διεύρυνση των μονάδων αυτών σε όλες τις περιοχές της χώρας που φιλοξενούν προσφυγόπουλα.Περίπου 1.500 παιδιά ξεκινούν από σήμερα τα μαθήματά τους σε 20 σχολεία, με το τετράωρο πρόγραμμα για τους μαθητές του δημοτικού να περιλαμβάνει την εκμάθηση της ελληνικής, μια ξένης γλώσσα, όπως αγγλικά ή κάποια άλλη που συνδέεται με την πρόθεση των γονιών να μετακομίσουν σε κάποια άλλη χώρα.Τα στιγμιότυπα από το 72ο Δημοτικό σχολείο στο Θησείο,Δευτέρα 10 Οκτωβρίου 2016 (EUROKINISSI/ΣΤΕΛΙΟΣ ΜΙΣΙΝΑΣ)
Ξεκίνησε σήμερα το πρόγραμμα ενσωμάτωσης προσφύγων στην εκπαιδευτική διαδικασία,για περίπου 1500 παιδιά προσφύγων και μεταναστών που ζούν στην χώρα μας σε δομές φιλοξενίας.Από σήμερα ανοίγουν δύο Δομές στην Αττική, δύο στη Θεσσαλονίκη, μία στην Ήπειρο και άλλη μία στην Εύβοια. Σταδιακά προβλέπεται η διεύρυνση των μονάδων αυτών σε όλες τις περιοχές της χώρας που φιλοξενούν προσφυγόπουλα.Περίπου 1.500 παιδιά ξεκινούν από σήμερα τα μαθήματά τους σε 20 σχολεία, με το τετράωρο πρόγραμμα για τους μαθητές του δημοτικού να περιλαμβάνει την εκμάθηση της ελληνικής, μια ξένης γλώσσα, όπως αγγλικά ή κάποια άλλη που συνδέεται με την πρόθεση των γονιών να μετακομίσουν σε κάποια άλλη χώρα.Τα στιγμιότυπα από το 72ο Δημοτικό σχολείο στο Θησείο,Δευτέρα 10 Οκτωβρίου 2016 (EUROKINISSI/ΣΤΕΛΙΟΣ ΜΙΣΙΝΑΣ) EUROKINISSI

Μέλος του ΔΣ καταγγέλλει πως δεν τηρούνται οι διαδικασίες λειτουργίας του συλλόγου για τον τρόπο λήψης των αποφάσεων σχετικά μην την φοίτηση των παιδιών των προσφύγων στο σχολείο

Συνεχίζονται οι αντιπαραθέσεις στην Λάρισα, με αφορμή την ένταξη των προσφυγόπουλων σε σχολείο της Λάρισας και συγκεκριμένα στο 26ο Δημοτικό, όπου σύμφωνα με τις προσωπικές δηλώσεις του προέδρου Συλλόγου Γονέων Στέφανου Χαχάμη, ο σύλλογος του σχολείου δεν θέλει να φοιτήσουν τα παιδιά των προσφύγων.

Πρώτα, προέκυψε η καταγγελία της διευθύντριας του σχολείου Ελένης Σταγιάννη, η οποία ανέφερε, εκτός των άλλων, πως ο πρόεδρος του συλλόγου, καλεί τους μαθητές να βλέπουν ρατσιστικά βίντεο στη σελίδα του συλλόγου στο Facebook, αλλά και πως «δεν τηρεί καμία από τις νόμιμες διαδικασίες λειτουργίας του Συλλόγου Γονέων, εκδίδοντας ανακοινώσεις χωρίς συνεδρίαση του ΔΣ».

«Δεν κλήθηκα να εκφέρω γνώμη για τις ανακοινώσεις του συλλόγου»

Το μέλος του Δ.Σ. του Συλλόγου Γονέων Ιωάννα Γκονέλα και μητέρα δύο παιδιών, σε αποκλειστικές δηλώσεις της στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, ανέφερε τα εξής: «Δεν τηρούνται οι διαδικασίες λειτουργίας του συλλόγου, σχετικά με τον τρόπο λήψης αποφάσεων». «Ως εκλεγμένο μέλος του Δ.Σ. του Συλλόγου Γονέων και κηδεμόνων του 26ου δημοτικού σχολείου Λάρισας, θέλω να διαβεβαιώσω ότι ουδέποτε κλήθηκα σε συνεδρίαση του διοικητικού συμβουλίου, παρά μόνο για οριστούν τα όργανά του, καθώς και στην τελευταία συνεδρίαση την Κυριακή 22 Ιανουαρίου» είπε χαρακτηριστικά η Ιωάννα Γκονέλα.

Σε ερώτηση λοιπόν που της τέθηκε, αν είχε την δυνατότητα να εκφράσει γνώμη για το περιεχόμενο των ανακοινώσεων που δημοσιεύονται στον Τύπο και οι οποίες προκαλούν το μίσος ενάντια στους πρόσφυγες, το μέλος του Δ.Σ. υποστήριξε ότι «όχι μόνο δεν συμφωνώ με το περιεχόμενο των ανακοινώσεων που στέλνονται στον Τύπο, αλλά λέω κατηγορηματικά ότι για όλες αυτές τις ανακοινώσεις, ποτέ δεν κλήθηκα να εκφέρω γνώμη».

Τέλος η Ιωάννα Γκονέλα εξέφρασε και την προσωπική της γνώμη σχετικά με το πώς αντιλαμβάνεται την ένταξη των προσφύγων στο σχολείο, λέγοντας πως αυτά τα παιδιά «έχουν κάθε δικαίωμα στην εκπαίδευση». «Η προσωπική μου γνώμη είναι πως αυτά τα παιδιά που αναγκάστηκαν λόγω του πολέμου να φύγουν από την πατρίδα τους, έχουν κάθε δικαίωμα στην εκπαίδευση βάση νόμου», επεσήμανε χαρακτηριστικά.

(Με πληροφορίες από ΑΠΕ)

ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ:

Διευθύντρια δημοτικού για πρόεδρο συλλόγου γονέων: Βάζει μαθητές να βλέπουν ρατσιστικά βίντεο

ADVERTISING

SHARE: