Εντός της επόμενης εβδομάδας η διάταξη στη Βουλή από τον Ν.Τόσκα για τους πυροσβέστες

Ένταση στο υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης κατα την πανελλαδική συγκέντρωση διαμαρτυρίας, από πυροσβέστες πενταετούς υποχρέωσης, την Τετάρτη 8 Φεβρουαρίου 2017. Η ένταση προκλήθηκε όταν οι πυροσβέστες είδαν μια διμοιρία των ΜΑΤ να φρουρεί την είσοδο του υπουργείου. Τους ζήτησαν να αποχωρήσουν και όταν οι αστυνομικοί δεν το έκαναν εξοργίστηκαν και επιχείρησαν να εισβάλουν σπάζοντας τις τζαμαρίες και σηκώνοντας τα ρολά που είχαν κατεβάσει για να τους εμποδίσουν. Η θητεία των 4.000 πυροσβεστών, που προσλήφθηκαν στις 10 Φεβρουαρίου 2012, λήγει την Πέμπτη και όπως τονίζουν, κινδυνεύουν να βρεθούν στον δρόμο, εάν δεν μονιμοποιηθούν όσοι το δικαιούνται, σύμφωνα με τον νόμο ή δεν ανανεωθούν οι συμβάσεις των υπολοίπων.
(EUROKINISSI/ΣΤΕΛΙΟΣ ΜΙΣΙΝΑΣ)
Ένταση στο υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης κατα την πανελλαδική συγκέντρωση διαμαρτυρίας, από πυροσβέστες πενταετούς υποχρέωσης, την Τετάρτη 8 Φεβρουαρίου 2017. Η ένταση προκλήθηκε όταν οι πυροσβέστες είδαν μια διμοιρία των ΜΑΤ να φρουρεί την είσοδο του υπουργείου. Τους ζήτησαν να αποχωρήσουν και όταν οι αστυνομικοί δεν το έκαναν εξοργίστηκαν και επιχείρησαν να εισβάλουν σπάζοντας τις τζαμαρίες και σηκώνοντας τα ρολά που είχαν κατεβάσει για να τους εμποδίσουν. Η θητεία των 4.000 πυροσβεστών, που προσλήφθηκαν στις 10 Φεβρουαρίου 2012, λήγει την Πέμπτη και όπως τονίζουν, κινδυνεύουν να βρεθούν στον δρόμο, εάν δεν μονιμοποιηθούν όσοι το δικαιούνται, σύμφωνα με τον νόμο ή δεν ανανεωθούν οι συμβάσεις των υπολοίπων. (EUROKINISSI/ΣΤΕΛΙΟΣ ΜΙΣΙΝΑΣ) EUROKINISSI

"Συνεχίζουμε τη διαδικασία ένταξης των Πυροσβεστών Πενταετούς Θητείας στο μόνιμο πυροσβεστικό προσωπικό", αναφέρει το Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη

Την κατάθεση διάταξης στη Βουλή, εντός της επόμενης εβδομάδας, για την συνέχιση της εργασίας των πυροσβεστών 5ετούς θητείας και την διασφάλιση τους, μέχρι την μονιμοποίηση τους, ανακοίνωσε το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη, σε συνέχεια της ανακοίνωσης του υπουργείου Διοικητικής Ανασυγκρότησης.

Η ανακοίνωση αναφέρει: «Συνεχίζουμε τη διαδικασία ένταξης των Πυροσβεστών Πενταετούς Θητείας στο μόνιμο πυροσβεστικό προσωπικό. Για την διασφάλιση της εργασίας, που θα παρέχουν μέχρι τη μονιμοποίηση θα κατατεθεί νομοθετική διάταξη στη Βουλή μέσα στην επόμενη εβδομάδα, με την σύμφωνη γνώμη των Υπουργείων Οικονομικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης».

Αποχώρησαν οι πυροσβέστες από το υπουργείο Διοικητικής Ανασυγκρότησης

Κανονικά διεξάγεται η κυκλοφορία εδώ και μισή ώρα στη λεωφόρο Βασιλίσσης Σοφίας, καθώς αποχώρησαν οι πυροσβέστες πενταετούς θητείας έξω από το υπουργείο Διοικητικής Ανασυγκρότησης.

Όπως έγινε γνωστό από την πανελλήνια ένωσή τους, θα περιμένουν τη διάταξη που θα καταθέσει στη Βουλή ο αναπληρωτής υπουργός Προστασίας του Πολίτη Νίκος Τόσκας για τη διασφάλισή τους. Ωστόσο, θα συζητήσουν τυχόν νέες κινητοποιήσεις με παράλληλη ενημέρωση της κοινής γνώμης προκειμένου να επισπευστεί η διαδικασία μονιμοποίησής τους, όπως προβλέπεται από τον νόμο.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ:

Η Γεροβασίλη έσβησε τη 'φωτιά': Διάταξη για τους πυροσβέστες 5ετούς θητείας

ADVERTISING

SHARE: