ΕΟ Αθηνών- Λαμίας: Ένα απέραντο hot spot, με 2.000 ακινητοποιημένους πρόσφυγες

Πρόσφυγες είναι εγκλωβισμένοι σε πρατήριο υγρών καυσίμων της εθνικής οδού Τρικάλων - Ιωαννίνων την Τρίτη 23 Φεβρουαρίου 2016. 
Περίπου 470 πρόσφυγες προερχόμενοι από το λιμάνι του Πειραιά, παραμένουν από το απόγευμα της Δευτέρας (22/02) σε χώρο στάσης λεωφορείων και ταξιδιωτών, κοντά στη γέφυρα του Πηνειού στο Μουργκάνι Καλαμπάκας μιας και δεν επιτρέπεται η προώθησή τους στην ΠΓΔΜ. Βρέθηκαν εκεί λόγω των μπλόκων των αγροτών και της εναλλακτικής διαδρομής που υποχρεώθηκαν να ακολουθήσουν τα λεωφορεία που τους μετέφεραν. Δεν υπάρχει καμία ενημέρωση για το τι τελικά θα απογίνουν αυτοί οι άνθρωποι, ενώ η Α.Δ. Τρικάλων λαμβάνει έκτακτα μέτρα στο χώρο, ενώ συλλογικότητες, ιδιώτες, επιχειρηματίες, απεσταλμένοι επιχειρήσεων, εθελόντριες του ΕΕΣ μοίραζαν τρόφιμα και ρούχα.
(EUROKINISSI/ΘΑΝΑΣΗΣ ΚΑΛΛΙΑΡΑΣ)
.
Πρόσφυγες είναι εγκλωβισμένοι σε πρατήριο υγρών καυσίμων της εθνικής οδού Τρικάλων - Ιωαννίνων την Τρίτη 23 Φεβρουαρίου 2016. Περίπου 470 πρόσφυγες προερχόμενοι από το λιμάνι του Πειραιά, παραμένουν από το απόγευμα της Δευτέρας (22/02) σε χώρο στάσης λεωφορείων και ταξιδιωτών, κοντά στη γέφυρα του Πηνειού στο Μουργκάνι Καλαμπάκας μιας και δεν επιτρέπεται η προώθησή τους στην ΠΓΔΜ. Βρέθηκαν εκεί λόγω των μπλόκων των αγροτών και της εναλλακτικής διαδρομής που υποχρεώθηκαν να ακολουθήσουν τα λεωφορεία που τους μετέφεραν. Δεν υπάρχει καμία ενημέρωση για το τι τελικά θα απογίνουν αυτοί οι άνθρωποι, ενώ η Α.Δ. Τρικάλων λαμβάνει έκτακτα μέτρα στο χώρο, ενώ συλλογικότητες, ιδιώτες, επιχειρηματίες, απεσταλμένοι επιχειρήσεων, εθελόντριες του ΕΕΣ μοίραζαν τρόφιμα και ρούχα. (EUROKINISSI/ΘΑΝΑΣΗΣ ΚΑΛΛΙΑΡΑΣ) . EUROKINISSI

Περισσότεροι από 2000 πρόσφυγες που μετέβαιναν προς την Ειδομένη, ακινητοποιήθηκαν απ' την Αστυνομία στο 90ο χλμ και στην Λαμία (Vid)

Σε ένα απέραντο hot spot έχει μεταβληθεί η εθνική οδός Αθηνών-Λαμίας από τη Θήβα μέχρι και τη Φθιώτιδα. Όλα τα μοτέλ της περιοχής είναι από χθες το μεσημέρι, γεμάτα με λεωφορεία στα οποία επέβαιναν πρόσφυγες που κατευθύνονταν στην Ειδομένη.

Οι εντολές της αστυνομίας ωστόσο, ήταν διαφορετικές, με αποτέλεσμα η ΕΛΑΣ να έχει ακινητοποιήσει περισσότερους από 500 πρόσφυγες στο ύψος των Θηβών, σε μοτέλ στο 90ο χλμ.

Στη Λαμία από το μεσημέρι της Δευτέρας έχουν ακινητοποιηθεί περισσότερα από 30 λεωφορεία σε διάφορα μοτέλ της Εθνικής οδού, ή και στην είσοδο της Λαμίας και πάνω από 1500 πρόσφυγες παραμένουν εκεί περιμένοντας τις εξελίξεις.

Πριν από λίγο, η αστυνομία άρχισε σιγά-σιγά να διοχετεύει δυο-δυο λεωφορεία κάθε μισή ώρα, ενώ συγχρόνως φτάνουν στη Λαμία και άλλα λεωφορεία από την Αθήνα.

Είναι χαρακτηριστικό πως οι φορείς της περιοχής προσπάθησαν να ανταποκριθούν συγκεντρώνοντας ό,τι τρόφιμα μπορούσαν, αλλά ωστόσο εκείνο που ζητούν οι πρόσφυγες, είναι να συνεχίσουν το ταξίδι τους και μάλιστα άμεσα. Κατά τη διάρκεια του τελευταίου 24ώρου που έμειναν ακινητοποιημένοι στη Λαμία, δημιουργήθηκαν και εικόνες πανικού αλλά και εντάσεις, με τους εγκλωβισμένους πρόσφυγες να ζητούν επίμονα να συνεχιστεί το ταξίδι τους.

Στην περιοχή έχουν συγκεντρωθεί ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις για να τους επιτηρούν, ωστόσο όμως η κατάσταση γίνεται όλο και περισσότερο εφιαλτική, καθώς δεν υπάρχουν ούτε οι στοιχειώδεις συνθήκες για να περάσουν και δεύτερο βράδυ.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Πρόσφυγες

ADVERTISING

SHARE: