Έως και 154 παραβάσεις σχολικών λεωφορείων σε μία ημέρα

Έως και 154 παραβάσεις σχολικών λεωφορείων σε μία ημέρα

Η πλειονότητα των παραβάσεων αφορούσε την μη τοποθέτηση και λειτουργία ταχογράφου, ενώ σε μία περίπτωση ο οδηγός δεν είχε καν δίπλωμα οδήγησης

Πλήθος παραβάσεων βεβαιώθηκαν σε 1-3 σχολικά λεωφορεία που ελέγχθηκαν χθες από την Τροχαία Αττικής κατά τη διάρκεια ειδικής εξόρμησης για λεωφορεία μεταφοράς μαθητών στην ευρύτερη περιοχή του Λεκανοπεδίου Αττικής.

Στο πλαίσιο στοχευμένων δράσεων και τροχονομικών ελέγχων της Διεύθυνσης Τροχαίας Αττικής, για τη διασφάλιση αυξημένου επιπέδου οδικής ασφάλειας κατά τη μεταφορά μαθητών από και προς σχολικά συγκροτήματα, πραγματοποιήθηκε πρωινές και μεσημβρινές ώρες της Πέμπτης, ειδική εξόρμηση διενέργειας τροχονομικών ελέγχων σε λεωφορεία μεταφοράς μαθητών στην ευρύτερη περιοχή του Λεκανοπεδίου Αττικής.

Κατά τη διάρκεια της ανωτέρω εξόρμησης ελέγχθηκαν 410 λεωφορεία μεταφοράς μαθητών και βεβαιώθηκαν συνολικά 154 παραβάσεις!

Ειδικότερα διαπιστώθηκαν και βεβαιώθηκαν:

118 για παραβίαση της νομοθεσίας περί τοποθέτησης και λειτουργίας ταχογράφου

19 για μη χρήση-έλλειψη ζωνών ασφαλείας

3 για παραβίαση ορίου ταχύτητας

1 για στέρηση ισχύοντος Δελτίου Τεχνικού Ελέγχου

1 για στέρηση της απαιτούμενης κατηγορίας άδειας οδήγησης

1 για έλλειψη φαρμακείου

11 για λοιπές διατάξεις της τροχαίας νομοθεσίας.

Η Τροχαία προειδοποιεί, πως οι συστηματικοί τροχονομικοί έλεγχοι σε σχολικά λεωφορεία, θα συνεχισθούν καθ’ όλη τη διάρκεια της σχολικής χρονιάς.

ADVERTISING

SHARE: