Επανέκδοση της ΚΥΑ για το πόθεν έσχες

Επανέκδοση της ΚΥΑ για το πόθεν έσχες

Με ανακοίνωση του αναπληρωτή υπουργού Δικαιοσύνης Δημ. Παπαγελόπουλου, επισημαίνεται πως η απόφαση ελήφθη "λόγω εύλογης και μεγάλης αβεβαιότητας"

Στην επανέκδοση της Κοινής Υπουργικής Απόφασης για την υποβολή των δηλώσεων πόθεν έσχες, προχωρούν τα συναρμόδια υπουργεία Δικαιοσύνης και Οικονομικών.

Μία ημέρα μετά την απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας να την κηρύξει εν μέρει αντισυνταγματική, το γραφείο του αναπληρωτή υπουργού Δικαιοσύνης, Δημ. Παπαγγελόπουλου επανέρχεται στο ζήτημα, υπογραμμίζοντας πως "η υπόθεση εκκρεμεί στο ΣτΕ από τον Νοέμβριο του 2016 και η απόφαση εκδόθηκε παραμονές της λήξης της προθεσμίας ηλεκτρονικής υποβολής των δηλώσεων «ΠΟΘΕΝ ΕΣΧΕΣ» για την χρήση 2016".

Όπως αναφέρεται, "λόγω εύλογης και μεγάλης αβεβαιότητας που δημιούργησε η δημοσιοποίηση μιας άτυπης περίληψης της υπ' αριθ. 2649/2017 απόφασης της ολομέλειας του ΣτΕ, οι αρμόδιοι Υπουργοί θα προβούν σε επανέκδοση της σχετικής ΚΥΑ με την οποία ρυθμίζονται οι λεπτομέρειες όσον αφορά στον τύπο και το περιεχόμενο των δηλώσεων με συνδημοσίευση στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως των παραμετρικών τιμών και των οδηγιών συμπλήρωσης πεδίων των δηλώσεων που περιλαμβάνονται στην ηλεκτρονική εφαρμογή ΠΟΘΕΝ".

Παράλληλα, επισημαίνεται ότι "η Κυβέρνηση, μόλις η απόφαση καθαρογραφεί από το ΣτΕ και λάβει επίσημα γνώση όλου του περιεχομένου της, θα αποφασίσει για τις περαιτέρω ενέργειες με γνώμονα την πάταξη της διαφθοράς".

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Δικαιοσύνη
ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ:

Η επόμενη ημέρα για το 'πόθεν έσχες'

Αντιδράσεις για την απόφαση ΣτΕ για το 'πόθεν έσχες'

Πόθεν αίσχος

ADVERTISING

SHARE: