Επεισόδια για την εκκένωση της Βίλας Ζωγράφου

Πορεία στη μνήμη του Αλέξη Γρηγορόπουλου την Τρίτη 6 Δεκεμβρίου 2016. (EUROKINISSI/ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ)
Πορεία στη μνήμη του Αλέξη Γρηγορόπουλου την Τρίτη 6 Δεκεμβρίου 2016. (EUROKINISSI/ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ) EUROKINISSI

Περίπου 1.000 αντιεξουσιαστές συγκεντρώθηκαν στην Πλατεία Γαρδένια και διαμαρτύρονταν για την εκκένωση της κατάληψης. Έστησαν πύρινα οδοφράγματα και πέταξαν πέτρες στα ΜΑΤ

Επεισόδια σημειώθηκαν στην Πλατεία Γαρδένια στου Ζωγράφου, από περίπου 1.000 αντιεξουσιαστές που συγκεντρώθηκαν εκεί από νωρίτερα το απόγευμα και διαμαρτυρήθηκαν για την αστυνομική επιχείρηση εκκένωσης της κατάληψης στην Βίλα Ζωγράφου που πραγματοποιήθηκε το πρωί.

Λίγο πριν τις 9 το βράδυ, οι αντιεξουσιαστές έστησαν πύρινα οδοφράγματα και άρχισαν να πετούν πέτρες στα ΜΑΤ με αποτέλεσμα να ξεσπάσουν επεισόδια στους δρόμους του κέντρου του Ζωγράφου. Οι αστυνομικοί απάντησαν με χρήση δακρυγόνων και χειροβομβίδων κρότου-λάμψης.

Οι αντιεξουσιαστές προκάλεσαν φθορές σε δύο τράπεζες επί της Λ. Παπάγου, ενώ στη συνέχεια με πορεία κατευθύνθηκαν επί της Ούλωφ Πάλμε στην Πανεπιστημιούπολη, εισήλθαν στις φοιτητικές εστίες και τα επεισόδια έληξαν εκεί. Από τα περιστατικά δεν προέκυψαν προσαγωγές, σύμφωνα με την μέχρι στιγμής ενημέρωση.

Υπενθυμίζεται ότι πρωινές ώρες σήμερα, με μέριμνα της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Αττικής και παρουσία εισαγγελικών λειτουργών, μετακινήθηκαν άτομα από δύο κτίρια, στα οποία είχαν εγκατασταθεί.

Στην πρώτη κατάληψη αντιεξουσιαστών, στο κέντρο της Αθήνας, επί τη οδού Αλκιβιάδου, διέμεναν 127 πρόσφυγες, οι όποιοι θα φιλοξενηθούν σε οργανωμένες δομές.

Στο κτίριο θα εγκατασταθούν, το αμέσως επόμενο διάστημα, ασυνόδευτοι ανήλικοι αλλοδαποί, στο πλαίσιο οργανωμένου προγραμματισμού – σχεδιασμού αρμόδιων Φορέων.

Από την δεύτερη κατάληψη αντιεξουσιαστών, στην περιοχή του Ζωγράφου και συγκεκριμένα από την Βίλα Ζωγράφου, απομακρύνθηκαν 7 Έλληνες, ενώ το κτίριο αποδίδεται στον οικείο Δήμο, για χρήση κοινωφελούς σκοπού. Οι ενέργειες πραγματοποιήθηκαν κατόπιν εγκλήσεων των ιδιοκτητών των κτιρίων και ύστερα από σχετική εισαγγελική παραγγελία.

(Φωτό αρχείου)

ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ:

Εκκένωση καταλήψεων σε Ζωγράφου και κέντρο

ADVERTISING

SHARE: