Επί ποδός 5.000 αστυνομικοί για τις εκδηλώσεις του Πολυτεχνείου

Άνδρες των ΜΑΤ μπροστά στο υπουργείο Οικονομικών σε μέτρα τάξηςγια την πορεία προς την Αμερικανική Πρεσβεία για την 39η επέτειο της εξέγερσης του Πολυτεχνείου. 
(EUROKINISSI/ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ)
Άνδρες των ΜΑΤ μπροστά στο υπουργείο Οικονομικών σε μέτρα τάξηςγια την πορεία προς την Αμερικανική Πρεσβεία για την 39η επέτειο της εξέγερσης του Πολυτεχνείου. (EUROKINISSI/ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ) EUROKINISSI

Ανησυχία επικρατεί στην ΕΛ.ΑΣ. ύστερα από τις προθέσεις που έδειξαν οι καταληψίες από νωρίς και τα καλέσματα βίας που έκαναν μέσω διαδικτύου

Ανησυχία επικρατεί στην ΕΛ.ΑΣ. ύστερα και από την κατάληψη του Πολυτεχνείου από αντιεξουσιαστές, που έγινε μετά την ολοκλήρωση του «Φεστιβάλ Εξέγερσης» με συμμετοχή και αλλοδαπών αντιεξουσιαστών.

Μάλιστα, έφτασαν στο σημείο μέσω γνωστής ιστοσελίδας του αντιεξουσιαστικού χώρου να κάνουν ανοιχτό κάλεσμα για παροχή τροφίμων, νερού και «πολεμοφοδίων» δίνοντας την εντύπωση έως βεβαιότητα πλέον ότι ετοιμάζονται για μάχη, ενώ κάλεσαν τους κατοίκους των Εξαρχείων να έχουν ανοιχτές τις εισόδους στις πολυκατοικίες τους και στις ταράτσες και να ρίχνουν ακόμα και εκείνοι γλάστρες στους αστυνομικούς…

Δρακόντεια λοιπόν και πιο αυστηρά ακόμα και από πέρυσι είναι τα μέτρα που λαμβάνει η ΕΛ.ΑΣ. για την φετινή επέτειο των εορτασμών για το Πολυτεχνείο.

Πέρυσι μπορεί η συγκυρία να ήταν η επίσκεψη του πρώην Αμερικανού Προέδρου Ομπάμα, τώρα όμως είναι μία εποχή με πολύ τεταμένη ατμόσφαιρα στα Εξάρχεια και συλλήψεις γύρω από την τρομοκρατία και τρομοκρατικά χτυπήματα που έχουν προηγηθεί και αυτό από μόνο του κάνει τους αστυνομικούς να ανησυχούν πολύ και να λαμβάνουν αυστηρά μέτρα.

Οι εντολές που έχει η Αστυνομία είναι σε κάθε περίπτωση να μην επιτραπεί να εκδηλωθούν επεισόδια στο κέντρο της Αθήνας και να γίνει προσπάθεια αν αυτά εκδηλωθούν να περιοριστούν στην πολύπαθη περιοχή των Εξαρχείων.

Οι διμοιρίες της Χαριλάου Τρικούπη θα έχουν πρόσθετη υποστήριξη και οι σκοποί πλέον φέρουν αλεξίσφαιρα γιλέκα και εξάρτηση των ΕΚΑΜ, με αφορμή την πρόσφατη ένοπλη επίθεση σε βάρος τους.

Συνολικά υπολογίζεται ότι συμμετέχουν στα μέτρα περίπου 5.000 αστυνομικοί όλων των ειδικοτήτων και διαφόρων Υπηρεσιών και κυρίως των σύνολο των δυνάμεων των ΜΑΤ, των ΥΜΕΤ, της ΟΠΚΕ και της Ομάδας ΔΙ.ΑΣ., άντρες της Τροχαίας και βεβαίως σχεδόν το σύνολο των αντρών της Ασφάλειας που θα επιτηρούν και θα προβαίνουν σε ελέγχους ύποπτων ατόμων και προληπτικές προσαγωγές σε νευραλγικά σημεία, όπως έγινε και τα προηγούμενα 24ωρα, ενώ λόγω των προβλημάτων που εκδηλώθηκαν στην Δυτική Αττική από την κακοκαιρία έχουν ήδη αποδεσμευθεί κάποιες δυνάμεις και έχουν μεταφερθεί εκεί.

Πρόσθετα, όπως και κάθε άλλη φορά θα υπάρχει διαρκής κάλυψη από αέρος με ελικόπτερο της ΕΛ.ΑΣ. που θα μεταφέρει εικόνα σε πραγματικό χρόνο στο κέντρο επιχειρήσεων, στο οποίο θα βρίσκονται και εισαγγελείς.

Ανάλογα αυστηρά είναι τα μέτρα που θα ληφθούν στην Θεσσαλονίκη και σε όλες τις μεγάλες πόλεις της χώρας.

Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις

Λόγω των εορταστικών εκδηλώσεων για την «44η Επέτειο του Πολυτεχνείου», πραγματοποιούνται έκτακτες κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στο οδικό δίκτυο γύρω από το Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο έως την Πλ. Κάνιγγος.

Οι κυκλοφοριακές αυτές ρυθμίσεις θα εφαρμοστούν και σήμερα, κατά την διεξαγωγή της πορείας, οπότε θα επεκταθούν στην ευρύτερη περιοχή του Κέντρου που περικλείεται από τις οδούς και λεωφόρους Αλεξάνδρας, Πατησίων, Σταδίου, Βασ. Σοφίας, καθώς και στις παράλληλες και καθέτους αυτών.

Οι παραπάνω κυκλοφοριακές ρυθμίσεις θα πραγματοποιούνται σταδιακά και ανάλογα με τις παρουσιαζόμενες κυκλοφοριακές συνθήκες.

Ακόμη, σύμφωνα με Απόφαση της «Οδικές Συγκοινωνίες Α.Ε.», θα πραγματοποιηθούν τροποποιήσεις στα δρομολόγια και τις στάσεις των συγκοινωνιακών μέσων (Λεωφορεία – Τρόλεϊ).

Από τη Διεύθυνσή Τροχαίας Αττικής σχεδιάστηκαν και θα ληφθούν μέτρα διευκόλυνσης της κυκλοφορίας στην ευρύτερη περιοχή του κέντρου της Αθήνας. Από την Τροχαία παρακαλούνται οι οδηγοί, να αποφύγουν την κίνηση και στάθμευση των οχημάτων τους στους χώρους των εκδηλώσεων, της διαδρομής της πορείας και πέριξ της Πρεσβείας των Η.Π.Α., καθώς επίσης και στην ευρύτερη περιοχή του Κέντρου, τόσο για την εξυπηρέτησή τους, όσο και για την αποτροπή πρόσθετων κυκλοφοριακών προβλημάτων.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ:

ΚΝΕ: Να τιμήσουμε το σύγχρονο μήνυμα της εξέγερσης του Πολυτεχνείου

Έρευνα για την κατάληψη του Πολυτεχνείου

Άνοιξε το Πολυτεχνείο: Αναρχικοί και φοιτητές έδιωξαν τους καταληψίες

ADVERTISING

SHARE: