Επί ποδός η ΕΛ.ΑΣ για την επέτειο της δολοφονίας Γρηγορόπουλου

ΠΟΡΕΙΑ ΜΑΘΗΤΩΝ ΚΑΙ ΦΟΙΤΗΤΩΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΕΤΕΙΟ ΤΟΥ ΘΑΝΑΤΟΥ ΤΟΥ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥ ΓΡΗΓΟΡΟΠΟΥΛΟΥ (ICONPRESS/ICONPRESS)
ΠΟΡΕΙΑ ΜΑΘΗΤΩΝ ΚΑΙ ΦΟΙΤΗΤΩΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΕΤΕΙΟ ΤΟΥ ΘΑΝΑΤΟΥ ΤΟΥ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥ ΓΡΗΓΟΡΟΠΟΥΛΟΥ (ICONPRESS/ICONPRESS) EUROKINISSI

Περίπου 4.000 αστυνομικοί, από Υπηρεσίες Τάξης, Ασφάλειας και Τροχαίας, μαζί με το ελικόπτερο της ΕΛ.ΑΣ.

Επί ποδός βρίσκεται η Αστυνομία ειδικά στην Αθήνα και στις υπόλοιπες μεγάλες πόλεις, με αφορμή τις πορείες που θα πραγματοποιηθούν σήμερα, Τρίτη στην Αθήνα, την Θεσσαλονίκη και άλλες πόλεις για την συμπλήρωση 8 ετών από τη δολοφονία του 15χρονου Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου.

Ο σχεδιασμός προβλέπει τουλάχιστον 4.000 αστυνομικούς όλων των ειδικοτήτων από τα ΜΑΤ, τα ΥΜΕΤ, την ΟΠΚΕ, την Άμεση Δράση, την Ομάδα ΔΙ.ΑΣ., άντρες της Κρατικής Ασφάλειας και της Τροχαίας.

Το πρώτο τεστ θα δοθεί στις 12 το μεσημέρι που είναι προγραμματισμένη συγκέντρωση και πορεία μαθητών στα Προπύλαια και θα ακολουθήσει η μεγάλη πορεία στις 6 το απόγευμα στο ίδιο σημείο από φοιτητικές νεολαίες, αριστερές οργανώσεις και αντιεξουσιαστές.

Η αστυνομία δεν θέλει να επαναληφθούν εικόνες όπως αυτές που καταγράφηκαν στην Επέτειο του Πολυτεχνείου και την επίσκεψη του Αμερικανού Προέδρου Ομπάμα, ειδικά σε ό,τι αφορά τον χώρο του Πολυτεχνείου που χρησιμοποιήθηκε ως ορμητήριο, αλλά αυτό είναι υπό την ευθύνη της Πανεπιστημιακής κοινότητας, τουλάχιστον στο κομμάτι του να μην επιτραπεί κατάληψη του χώρου.

Εκτιμήσεις αποφεύγουν να κάνουν οι αξιωματικοί της ΕΛ.ΑΣ. για σήμερα, ωστόσο το κυριακάτικο εύρημα της Κρατικής Ασφάλειας σε ακάλυπτο κοινόχρηστο χώρο εγκαταλελειμμένου κτιρίου επί της οδού Νοταρά, δηλαδή τελάρα και μία βαλίτσα με 149 έτοιμες βόμβες μολότοφ, κανέναν δεν κάνει να νοιώθει αισιόδοξος, αφού εύκολα βγαίνει το συμπέρασμα ύπαρξης «πολεμικών» προετοιμασιών.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Γρηγορόπουλος
ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ:

Εξάρχεια: 149 μολότοφ εντόπισε η αστυνομία

ADVERTISING

SHARE: