Επιχείρηση διάσωσης με λέμβους στην Πιερία- Πάνω από 600 κλήσεις για βοήθεια στην Κεντρική Μακεδονία

Οι επόμενη ημέρα από τις καταστροφικές πλημμυρες που ισοπέδωσαν τη Μάνδρα Αττικής. Πέμπτη 16 Νοεμβρίου 2017 (EUROKINISSI//ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ)
Οι επόμενη ημέρα από τις καταστροφικές πλημμυρες που ισοπέδωσαν τη Μάνδρα Αττικής. Πέμπτη 16 Νοεμβρίου 2017 (EUROKINISSI//ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ) EUROKINISSI

Επιχείρηση διάσωσης δυο ζευγαριών κτηνοτρόφων στον κόμβο Βαρικού Πιερίας

Δεκάδες είναι τα προβλήματα που έχουν προκληθεί και στην Κεντρική Μακεδονία από τις πλημμύρες και την σφοδρή κακοκαιρία.

Στο Βαρικό Πιερίας υπερχείλισε ο ποταμός Μαυρονέρι, με αποτέλεσμα καλυφθεί η περιοχή από όγκους νερού, ενώ με επιτυχία στέφθηκε επιχείρηση απεγκλωβισμού της ΕΜΑΚ δυο ανδρόγυνων κτηνοτρόφων σε κτηνοτροφική μονάδα στην περιοχή.

Μέχρι και η κυκλοφορία στην Εθνική Οδό Θεσσαλονίκης-Αθήνας γινόταν μετ’ εμποδίων στην Πιερία.

Συγκεκριμένα, η Εθνική Οδός Θεσσαλονίκης-Αθήνας έκλεισε χθες στο 400ο χλμ., στο ύψος του Βαρικού Πιερίας από τις 14:30 έως και τις 19:30 και η κυκλοφορία γινόταν με παρακάμψεις από τις παλαιό εθνικό οδικό δίκτυο και το επαρχιακό.

Από τις επτάμιση το απόγευμα χθες δόθηκε και πάλι στην κυκλοφορία μία λωρίδα κυκλοφορίας από την Νέα Εθνική Οδό προς Αθήνα.

Στο Λιτόχωρο επίσης διακόπηκε χθες το μεσημέρι η κυκλοφορία στο σιδηροδρομικό δίκτυο για αρκετή ώρα μέχρι να απομακρυνθούν τα φερτά υλικά από τις σιδηροδρομικές γραμμές, ενώ οι επιβάτες μεταφέρθηκαν με λεωφορεία το ΟΣΕ στους προορισμούς τους.

Λόγω των έντονων καιρικών φαινομένων που εκδηλώνονται τις τελευταίες δύο ημέρες στην ευρύτερη περιοχή της Κεντρικής Μακεδονίας, η Πυροσβεστική δέχτηκε πάνω από 600 κλήσεις για αντλήσεις υδάτων από υπόγεια και ισόγεια κατοικιών και καταστημάτων, κοπές δέντρων, αφαιρέσεις αντικειμένων καθώς και μεταφορά ατόμων σε ασφαλή σημεία και απεγκλωβισμούς από σπίτια, οχήματα και σημεία που εμφάνιζαν πλημμυρικά φαινόμενα.

Αναλυτικότερα:

Η Π.Υ. Κατερίνης έχει δεχθεί 350 κλήσεις για αντλήσεις υδάτων και έχει μεταφέρει 43 άτομα σε ασφαλή σημεία. Άμεσα συγκροτήθηκαν 10 συνεργεία με 25 πυροσβεστικούς υπαλλήλους.

Η Δ.Π.Υ. Θεσσαλονίκης δέχθηκε 50 κλήσεις για κοπές δέντρων και αφαιρέσεις αντικειμένων. Άμεσα κινητοποιήθηκαν 10 πυροσβεστικοί υπάλληλοι με πέντε οχήματα.

Η Π.Υ. Βέροιας έχει δεχθεί 57 κλήσεις για αντλήσεις υδάτων. Άμεσα κινητοποιήθηκαν οχτώ πυροσβεστικοί υπάλληλοι με τέσσερα οχήματα.

Η Π.Υ. Γιαννιτσών δέχθηκε 50 κλήσεις για αντλήσεις υδάτων. Άμεσα κινητοποιήθηκαν 10 πυροσβεστικοί υπάλληλοι με πέντε οχήματα.

Η Π.Υ. Αλεξάνδρειας δέχθηκε 40 κλήσεις για αντλήσεις υδάτων. Άμεσα κινητοποιήθηκαν οχτώ πυροσβεστικοί υπάλληλοι με τέσσερα οχήματα.

Η Π.Υ. Λιτόχωρου δέχθηκε 40 κλήσεις για αντλήσεις υδάτων. Άμεσα κινητοποιήθηκαν 11 πυροσβεστικοί υπάλληλοι με πέντε οχήματα.

Η Π.Υ. Νάουσας δέχθηκε 17 κλήσεις για αντλήσεις υδάτων. Άμεσα κινητοποιήθηκαν έξι πυροσβεστικοί υπάλληλοι με τρία οχήματα.

Η Π.Υ. Έδεσσα δέχθηκε 12 κλήσεις για αντλήσεις υδάτων. Άμεσα κινητοποιήθηκαν εννέα πυροσβεστικοί υπάλληλοι με πέντε οχήματα.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ:

Κανένας μόνος - Κανένας αβοήθητος

Τον Πειραιά χτύπησε η κακοκαιρία - Παρασύρθηκαν οχήματα στο Κερατσίνι

Επιχείρηση απεγκλωβισμού τεσσάρων ανθρώπων στην Πιερία

Νέο σφοδρό χτύπημα της κακοκαιρίας στην Αττική-Κλήσεις για αντλήσεις στο Κερατσίνι

ADVERTISING

SHARE: