Επίσκεψη Ερντογάν: Φρούριο η Αθήνα

Επίσκεψη Ερντογάν: Φρούριο η Αθήνα
ΕΠΕΜΒΑΣΗ ΤΩΝ ΜΑΤ ΣΤΟ ΚΤΗΡΙΟ ΕΚΔΟΣΗΣ ΕΝΤΟΛΩΝ ΔΙΑΚΟΠΗΣ ΡΕΥΜΑΤΟΣ ΣΤΗΝ Λ.ΜΕΣΟΓΕΙΩΝ,ΠΟΥ ΒΡΙΣΚΟΤΑΝ ΥΠΟ ΚΑΤΑΛΗΨΗ ΑΠΟ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΕΣ ΤΗΣ ΓΕΝΟΠ-ΔΕΗ,Πεμπτη 24 Νοεμβρίου 2011 (EUROKINISSI/ΓΙΩΡΓΙΑ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΥ) Eurokinissi

Στην Αθήνα φθάνει λίγο μετά τις 10:00 το πρωί ο Πρόεδρος της Τουρκίας, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν - Δρακόντεια τα μέτρα ασφαλείας - Τροποποίηση στα ΜΜΜ, κλειστός ο σταθμός Συντάγματος

Σύμφωνα με το πρόγραμμα, το ζεύγος Ερντογάν φθάνει στις 10:30 το πρωί στο Διεθνές Αεροδρόμιο Αθηνών «Ελευθέριος Βενιζέλος, όπου θα τους υποδεχθεί, εκ μέρους της Ελληνικής Κυβέρνησης, ο υπουργός Εξωτερικών Νικόλαος Κοτζιάς.

Αμέσως μετά στις 11:30 ο κ. Ερντογάν θα μεταβεί στο «Μνημείο του Αγνώστου Στρατιώτη», όπου θα καταθέσει στεφάνι και αμέσως μετά συνοδευόμενος από τη σύζυγό του Εμινέ Ερντογάν θα αναχωρήσει για το Προεδρικό Μέγαρο, όπου θα τους υποδεχθούν ο Πρόεδρος της Ελληνικής Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος και η σύζυγός του Βλασία Παυλοπούλου.

Στις 11:45 υπολογίζεται χρονικά η επίσημη τελετή υποδοχής στην Ηρώδου Αττικού, η οποία περιλαμβάνει την ανάκρουση των Εθνικών Ύμνων των δυο χωρών και την επιθεώρηση τιμητικού αγήματος, θα ακολουθήσει η παρουσίαση των δυο αντιπροσωπειών και αμέσως μετά περίπου στις 12:00 οι δυο Πρόεδροι θα εισέλθουν εντός του Προεδρικού Μεγάρου, όπου θα πραγματοποιηθεί η κατ΄ιδίαν συνάντησή τους και αμέσως μετά στις 12:40 διευρυμένες συνομιλίες των δύο αντιπροσωπειών.

Στις 13:30 προσδιορίζεται η άφιξη του Προέδρου της Δημοκρατίας της Τουρκίας και της συνοδεύουσας αντιπροσωπείας στο Μέγαρο Μαξίμου, όπου θα τους υποδεχθεί ο πρωθυπουργός της Ελλάδας Αλέξης Τσίπρας και θα ακολουθήσει ιδιαίτερη συνάντηση, μετά το πέρας της οποίας στις 14:50 θα γίνουν κοινές δηλώσεις στον Τύπο. Σύμφωνα με το πρόγραμμα στις 16:30 ο κ. Ερντογάν θα έχει συνάντηση με τον αρχηγό της μείζονος αντιπολίτευσης Κυριάκο Μητσοτάκη.

Το επίσημο πρόγραμμα της πρώτης ημέρας του Ταγίπ Ερντογάν στην Αθήνα ολοκληρώνεται με το επίσημο δείπνο προς τιμήν του και της συζύγου του από τον Πρόεδρο της Ελληνικής Δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλο και τη σύζυγό του Βλασία Παυλοπούλου, στο Προεδρικό Μέγαρο στις 19:25.

Turkey's President Recep Tayyip Erdogan addresses a meeting on forestry at his presidential palace in Ankara, Turkey, Wednesday, Nov. 29. 2017. (Pool photo via AP) AP

 

Το πρόγραμμα της Παρασκευής

Αύριο, Παρασκευή 8 Δεκεμβρίου, στις 11:15, ο Πρόεδρος της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν μαζί με την σύζυγό του, και την συνοδεύουσα τουρκική αντιπροσωπεία αναμένονται στο αεροδρόμιο της Αλεξανδρούπολης «Δημόκριτος», όπου θα τους υποδεχθούν, εκ μέρους της Ελληνικής Κυβέρνησης, ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών Γεώργιος Κατρούγκαλος και ο υφυπουργός Εξωτερικών Ιωάννης Αμανατίδης.

Στις 12:10 υπολογίζεται η άφιξή τους στην Κομοτηνή, η επίσκεψη στο Kirmahalle Cammi», και θα ακολουθήσει στις13:30-15:00 γεύμα στο ξενοδοχείο «Chris and Eve Mansion. Σύμφωνα με το πρόγραμμα που δόθηκε στη δημοσιότητα, η διήμερη επίσημη επίσκεψη ολοκληρώνεται στις 16:00 με την αναχώρηση του Προέδρου της Δημοκρατίας της Τουρκίας κ. Ερντογάν και της συζύγου του, καθώς και της συνοδεύουσας αντιπροσωπείας, με ειδική πτήση.

“Αστακός” η Αθήνα

Περισσότεροι από τρεις χιλιάδες αστυνομικοί επιστρατεύονται για τα μέτρα ασφαλείας κατά την επίσκεψη του Τούρκου Προέδρου.

Ήδη έχουν καταφθάσει στη χώρα, μέλη της φρουράς του Ταγίπ Ερντογάν, που σε συνεργασία με τους Έλληνες αστυνομικούς έχουν καταστρώσει το σχέδιο και έχουν ελέγξει τους χώρους, τους οποίους θα επισκεφτεί.

Από νωρίς το πρωί της Πέμπτης κλιμάκια αστυνομικών ερευνούν τη διαδρομή για εκρηκτικούς μηχανισμούς, το ελικόπτερο της ΕΛ.ΑΣ θα επιτηρεί από αέρος, ενώ θα αναπτυχθούν ελεύθεροι σκοπευτές της ΕΜΑΚ.

Η κυκλοφορία των οχημάτων θα απαγορεύεται την ώρα των μετακινήσεων της τουρκικής αυτοκινητο-πομπής, ενώ με απόφαση της Αστυνομίας απαγορεύονται οι συγκεντρώσεις.

Τροποποιήσεις στα ΜΜΜ

Ειδικά, το κέντρο της πρωτεύουσας θα είναι απροσπέλαστο τόσο για τα οχήματα, όσο και για τους πεζούς, καθώς ο σταθμός του Μετρό «Σύνταγμα» θα παραμείνει κλειστός για ένα 24ωρο, ενώ νωρίς το μεσημέρι θα κλείσει και ο σταθμός «Πανεπιστήμιο».

Επίσης, λόγω της διήμερης επίσκεψης Ερντογάν, θα διακοπεί προσωρινά η κυκλοφορία στο κέντρο και θα υπάρξουν τροποποιήσεις λεωφορειακών γραμμών και γραμμών τρόλεϊ στο κέντρο της πόλης.

Οι τροποποιήσεις ή προσωρινές διακοπές θα γίνουν στο κέντρο της πόλης της Αθήνας σταδιακά. Ανάλογα με τα μέτρα και τις υποδείξεις της Τροχαίας, από 06:00 της 07-12-2017 έως τη λήξη της επίσκεψης την 08-12-2017.

Ειδικότερα για την οδό Πανεπιστημίου στην λεωφορειολωρίδα αντίθετης ροής (από Σίνα έως Πλ. Συντάγματος) και για την οδό Βασ. Γεωργίου Α’ θα πραγματοποιηθεί διακοπή της κυκλοφορίας των διερχόμενων ΜΜΜ καθ’ όλη την διάρκεια της επίσκεψης του Προέδρου της Δημοκρατίας της Τουρκίας.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα